Palledrejere har optimeret lageret hos FTZFTZ har indført langsidehåndtering af pallerne på hovedlageret i Odense. Hver uge kommer der mellem 300 og 400 paller med nye varer, og pallerne skal vendes 90 grader, før de kan placeres korrekt.

Palledrejere har optimeret lageret hos FTZ

De hydrauliske ’lagerassistenter’ understøtter virksomhedens beslutning om et godt arbejdsmiljø

Af Lisbeth Petersen

- De har betydet en kæmpe optimering af lageret.

Sådan siger funktionsleder Dennis Hvitfeldt Andersen om de to palledrejere, der er indkøbt til FTZs hovedlager i Odense.

Virksomheden sælger reservedele og værktøj til autobranchen i hele landet. Hver nat bliver der sendt varer til FTZs 50 afdelinger i Danmark fra det 13000 kvadratmeter store lager, og hver uge ankommer der 3-400 paller med nye varer til lageret.

Det kræver effektiv og hurtig håndtering, og de seneste godt tre år har den danske opfindelse spillet en stor rolle i dagligdagen på lageret.

Tidligere var FTZs lager, lige som mange andre, indrettet til kortsidehåndtering, hvilket vil sige, at det er pallens korte ende, som vender ud mod mellemgangene, hvor varerne bliver plukket fra.

Indretningen betyder, at medarbejderne ofte skal strække sig langt for at nå ind i bagenden af pallen, og i forbindelse med et større arbejdsmiljøprojekt, hvor blandt andet medarbejdernes ergonomiske forhold skulle forbedres, blev det besluttet, at pallerne, for at lette håndteringen, nu skulle placeres med langsiden mod gangene.

- Det medførte så et behov for at få vendt pallerne, og i begyndelsen prøvede vi at bruge en anden palle og et slags rullebord til formålet, men det fungerede ikke særligt godt. Så begyndte vi at undersøge markedet og fandt frem til Jens Therkildsens palledrejer, fortæller Dennis Hvitfeldt Andersen.

Virksomheden fik først en palledrejer på prøve, men der gik ikke lang tid, før der blev indkøbt to palledrejere, som siden har været travlt beskæftiget hver dag. De er ifølge funktionslederen ’alle pengene værd’.

- Når firmaet har brugt mange ressourcer på at skabe et godt arbejdsmiljø, og vi kører med gode trucks, er det jo også vigtigt, at den del af arbejdsprocessen, som handler om håndtering af pallerne, følger med.

Og håndteringen er blevet betydeligt lettere og hurtigere. Palledrejerne er nemme at arbejde med – og at flytte rundt efter behov. De er også robuste, og i og med at de ikke skal tilsluttes nogen steder for at få energi – kan de køre hele tiden. Vi er meget glade for dem, og de har vist sig som en både god og tidsbesparende investering, siger Dennis Hvitfeldt Andersen.

 

 

 

Læs mere om lagerindretning

11/1 2017

Affugtning

Afspærringsværn

Dækreoler

Eftersyn af lagerinventar

Gitterbure - Rullebure

Gittervægge

Grenreoler

Gulvafmærkning

Hyldereoler

Kasser og beholdere

Lagerautomater

Lagerreoler

Mezzaninsystemer

Miniloadlager

Modulkontorer

Opmærkning

Pakkeborde

Pallereoler

Rabatkoder

Rådgivning

Reoler til materialeforsyning

Volumenreoler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder