jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

Frigiv kapital med bedre lagerstyring

Frigiv kapital med bedre lagerstyring

For at være på den sikre side har virksomheder ofte store lagerbeholdninger. Men det er ofte problematisk ifølge Brammer, som tilbyder hjælp af bedre lagerstyring

Men man kan også være for forsigtig, lyder det fra Jan Lauritzen, som er administrerende direktør i Brammer A/S.

Virksomheden er europæisk totalleverandør til det såkaldte Maintenance, Repair and Operations (MRO) –marked, det vil sige varer og serviceydelser, som ikke bliver brugt direkte i produktionen. Og over for sine kunder påpeger Brammer ofte, at store lagerbeholdninger binder kapital og ressourcer, der kunne være brugt andre steder.

- Overfyldte lagre kan være problematiske, men kan undgås ved at foretage en grundig lagerbestandsanalyse, siger Jan Lauritzen, og uddyber:

- Lagerbestandsanalyse betyder blandt andet standardisering af indkøb og rationalisering af leveringssystemer. Det handler også om at sørge for, at lagerbestanden rækker til kritiske behov og, for nogle virksomheder, om at stille et konsignationslager – hvor varen kun bliver leveret til, hvis kunden straks betaler -  til rådighed. Med et konsignationslager kan virksomheden have produkter ved hånden uden at betale for dem, før der er brug for dem.

Styring frigiver tid og plads
Brammer er én af de leverandører, der tilbyder hjælp til forbedring af virksomheders lagerstyring.

– Erfaringer med at styre vores egne store varelagre har vist, hvad der skal til for at øge effektiviteten. Brammer stiller denne ekspertise til rådighed for alle kunder og tilbyder blandt andet analyse af virksomhedens forbrug med henblik på at fastlægge en optimal lagerprofil, lyder det fra Jan Lauritzen, som tilføjer, at hvis man outsourcer sin lagerstyring, betyder det, at faste medarbejdere kan fokusere på opgaver af højere værdi.

– Med outsourcet lagerstyring kan produktionsvirksomheder opnå forbedret produktivitet og effektivisering af hele indkøbsprocessen. Der frigives fysisk plads, antallet af nødvendige lagerbesøg mindskes, og impuls-indkøb undgås, fortæller Jan Lauritzen.

Brammer-medarbejder i produktionen
I 2016 introducerede Brammer konceptet Insite™ i Danmark. Konceptet går ud på, at en Brammer-medarbejder udstationeres i den enkelte virksomheds produktion og styrer lager og indkøb i tæt samarbejde med kunden.

- Og det virker, siger direktøren.

- Erfaringer fra udlandet viser, at industrivirksomheder kan opnå betydelige besparelser ved blandt andet at lade styringen af lager overgå til Brammer. I de første fire måneder af 2016 sparede europæiske Insite-kunder 4 millioner euro, hvilket svarer til næsten 30 millioner kroner.

-lipe

Læs mere om lagerstyring

13/3 2017