jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

Kraftig vækst i automatiseret plukning af lagMed en anslået andel på 40 procent af det totale internationale marked for automatiseret plukning af lag er danske Qubiqas Layer Picker® dominerende inden for fødevareindustrien

Kraftig vækst i automatiseret plukning af lag

Qubiqa oplever for øjeblikket en voksende interesse for sin innovative Layer Picker® fra virksomheder inden for fødevaredetail- og distributionsbrancherne

Med en anslået andel af det totale marked for automatiseret plukning af lag på 40 procent er Qubiqas Layer Picker® dominerende inden for fødevareindustrien. Siden år 2000 har Qubiqa solgt og installeret 350 løsninger i Europa, USA, Canada og Australien indeholdende den patenterede depalleteringsmaskine, Layer Pickeren®.

Også når man ser fremad, har løsninger til plukning af pallelag et stort potentiale. Indtil videre har sådanne løsninger typisk været forespurgt af kunder inden for fødevare- og distributionsbrancherne.

Samtidig med at Qubiqa ser en mulighed for at øge sin markedsandel inden for fødevarebranchen betydeligt, er der også en stigende interesse for løsningen fra mellemstore til store producenter af hurtige forbrugsvarer (FMCG) inden for fødevarebranchen, der arbejder på at tilpasse sig til den nye tendens hos deres kunder i detailleddet, som lagerfører stadigt mindre mænger, og benytter sig af hyppigere varebestillinger.

Ydermere værdsætter virksomheder inden for tredjepartslogistik muligheden for at fylde maksimalt op på paller for at udnytte den fulde kapacitet i lastbilerne og levere paller, der er specielt tilpasset kundernes distributionssystem hvad angår maksimale pallehøjder.

Ingen trykmærker
Qubiqas Layer Picker® er unik, da den benytter både vakuum og klemmekraft. Vakuummet er opdelt i sektioner vha. 280 ventiler i plukkeren, og dette låser mekanisk den del af laget, som kunne være årsag til trykfald. Klemmekraften opnås ved hjælp af oppustelige bælge, der tilpasser sig et lags kontur.

Denne kombination gør det muligt at plukke lagene fx ved at udnytte en stor grad af vakuum og en lav trykkraft – eller andre kombinationer af disse to mekaniske teknologier. På denne måde tilpasses håndteringen af lagene altid i forhold til den produkttype, der plukkes. Derved bliver det muligt at håndtere forskellige typer lag uden at efterlade trykmærker.

Dette gør det muligt at plukke enhver type produkt med en flad bund, inkl. udstillingsbakker og kasser med løse låg. Qubiqas Layer Picker® kan løfte op til 98 % af alle produkttyper inden for fødevarebranchen – med yderligere mulighed for at løfte forskellige lag på samme tid samt lag med huller i mønsteret.

For at møde de forskellige behov kan Qubiqas Layer Picker® leveres i tre forskellige versioner og kan installeres enten på hejs, robot eller portalkran.

Vækstmuligheder på nye markeder
Af de 350 allerede installerede løsninger blev mere end 70 (dvs. 20 %) solgt i 2015. På trods af at 2015 således var et rekordår, ser 2016 endnu mere lovende ud. Qubiqa forudser derfor i 2016 yderligere vækst på markedet for automatisk plukning af lag.

Virksomhedens vækstrater fra tidligere år vil blive yderligere forstærket i takt med, at markederne i Øst-Europa og Asien fortsætter med at fokusere mere og mere på automatisering.

Qubiqa vil bibeholde sin ledende rolle på markedet for automatisk plukning af lag ved konstant at fokusere på innovation og skabe værdiforøgelse ved at tilføje nye funktioner til Layer Picker®-løsningerne.


-mklarlund

Læs mere om lagerstyring

26/4 2016