Optimer lønsystemet - det skal dit lønsystem kunne

Optimer lønsystemet - det skal dit lønsystem kunne

#### Har du helt styr på, hvilke krav du skal stille til dit lønsystem? Læs med her, og få overblik og optimer dit lønsystem – eller brug det til, når du skal vælge et nyt lønsystem.

Et online lønsystem kan hurtigt gøre arbejdet nemmere og mere overskueligt, og vil bidrage til at dine medarbejdere oftere vil få udbetalt den korrekte løn. Et lønsystem skal være fleksibelt, sikkert og nemt at arbejde med.

Det er vigtigt at notere at nogle lønsystemer er udviklet til bestemte virksomhedsstørrelser (lille, mellem, stor) og til forskellige behov. Find derfor et online lønsystem der passer til netop din virksomhed. På den måde sparer du både tid og ressourcer, der hurtigt vil kunne ses på bundlinjen.

For at gøre det hele endnu nemmere, tilbyder nogle online lønsystemer også muligheden for at administrere lønnen via en app. Det indeholder de samme funktioner som systemet over en computer, men har bare fordelen ved at altid være lige ved hånden.

Løn
Dit lønsystem skal selvfølgelig kunne beregne og udbetale løn – både til fastlønnede og timelønnede. I forbindelse med dette skal lønsystemet også sende lønseddel til medarbejderne hver måned i e-Boks.

Derudover er der nogle tilvalg i fbm. Løn der er godt at dit lønsystem kan, hvis du står i en situation hvor du har brug for det. Dette inkluderer at kunne håndtere SH-dage, hvis dine medarbejdere arbejde i helligdagene. Også G-dage eller arbejdsgivergodtgørelse bør også være inkluderet i dit lønsystem, hvis en medarbejder bliver afskediget eller hjemsendt.

En vigtig funktion for et lønsystem er at du skal kunne rette i lønnen, også gerne fra foregående år. Hvis dine medarbejdere får det samme i lån hver måned, kan du spare tid ved at vælge et lønsystem, der kan lave lønnen automatisk for dig.

SKAT
Dit lønsystem skal udover at administrere løn, også kunne hente skattekort og indberette til e-Indkomst. Det er også godt hvis lønsystemet automatisk 0-angiver til SKAT i de måneder, du ikke udbetaler løn. Derudover skal der beskattes af diverse personalegoder så som sundhedsforsikring, personaleforeninger, kantineordninger, varekøb, osv., og du kan derfor med fordel vælge et lønsystem der sørge for at dette også er på plads for dig.

Ferie
Det er også en vigtig funktion at dit lønsystem automatisk skal kunne indberette feriepenge til Feriepengeinfo og ACF eller andre brancheforeninger og feriefonde. Det er både nyttigt og tidsbesparende.

Overførsel af data til andre systemer
Her er der en masse optimering at hente. Både i form af at automatisk overføre til de mest almindelige regnskabs- og økonomiprogrammer, og at indberette løn – og fraværsstatistik til Dansk Arbejdsgiverforening og Danmarks Statistik.

Overførsel af betalinger
Dit lønsystem skal også kunne overføre samlede betalinger til andre end dine medarbejdere, nemlig lovpligtige instanser så som til pensionskasser, barselsfonde, Arbejdsmarkedets Erhvervsforsikring, Finansieringsbidrag, osv.

Hvis du bruger elever skal dit lønsystem også automatisk kunne håndtere de forskellige forsikringer eleverne kan have.

Til sidste er det vigtigt hvis dit lønsystem kan håndtere DALO-udviklingsfond, hvis din virksomhed er omfattet af dette.

15/5 2018
  • Oracle Cloud SCM strømliner forsyningskæderne

    Oracle Cloud SCM strømliner forsyningskæderne

    lagerstyring ›Nye logistikfunktioner i Oracle Cloud SCM hjælper kunderne med at øge synligheden, reducere omkostningerne, automatisere compliance og forbedre beslutningstagningen
  • Lagersystem til smv'erne inspireret af puslespil

    Lagersystem til smv'erne inspireret af puslespil

    lagerstyring ›Dansk robot-startup vil bygge et modulært og skalerbart lagerautomatiseringssystem som ikke kun er for de store virksomheder. De to jyder bag virksomheden Kasparium har nu fået en af pladserne i Teknologisk Instituts robotinkubator bevilliget af Odense Robotics StartUp Fund
  • Peak Systems skal fordoble lagerkapaciteten i LYKO

    Peak Systems skal fordoble lagerkapaciteten i LYKO

    lagerstyring ›En af Sveriges førende online-vækstvirksomheder, har indgået et samarbejde med det nordjyske softwarefirma, Peak Systems, for at øge den automatiserede lagerkapacitet med mere end 100%
  • Poul Hansen indgår partnerskab med Apport Systems

    Poul Hansen indgår partnerskab med Apport Systems

    lagerstyring ›Apport Enterprise optimerer Poul Hansens logistik og lagerstyring.
  • Tilpasningsdygtige løsninger  skaber vellykket  intralogistik

    Tilpasningsdygtige løsninger skaber vellykket  intralogistik

    logistikloesninger ›Et af hovedtemaerne på årets intralogistikmesse, LogiMAT 2024 er dygtig tilpasning. Akademikere, erhvervsfolk og fagspecialister taler om det i en række Ekspertfora. Og mange udstillere demonstrerer netop deres løsningers evner til at tilpasse sig både eksisterende og kommende logistik- og varehåndteringssystemer og -processer
  • Terminalen bliver til én stor scanner

    Terminalen bliver til én stor scanner

    lagerstyring ›Logistikleverandøren Dachser tager et skridt ind i fremtidens logistik ved at lancere den innovative @ILO-teknologi, der øger gennemsigtigheden og automatiserer scanningsprocesserne på terminalen, hos vejtransportfilialen i Hvidovre
  • Descartes: Fire tendenser for logistik- og transportbranchen i 2024

    Descartes: Fire tendenser for logistik- og transportbranchen i 2024

    lagerstyring ›Lars Persson, nordisk salgschef hos Descartes, fremhæver fire tendenser, der vil forme logistik- og transportbranchen i 2024, og fortæller, hvad beslutningstagere kan gøre for at drage fordel af dem
  • Værktøjslogistikken klikker hos Niebuhr Gears

    Værktøjslogistikken klikker hos Niebuhr Gears

    lagerstyring ›Seco Tools' nye værktøjslagersystem har på kort tid effektiviseret lagerlogistikken for værktøjer og givet tidsbesparelser hos tandhjulsproducenten Niebuhr Gears