Pakkeri-robotter sætter fart på dansk honningproducent

Pakkeri-robotter sætter fart på dansk honningproducent

Jakobsens A/S i Aulum investerer i pakke- og palleteringsrobotterne fra fynske EGATEC, som både skal øge kapaciteten, produktiviteten og skåne medarbejderne for støj og belastende, monotone opgaver.

Den honning, vi spiser, bliver nu snart pakket nænsomt af danske robotter fra Egatec i Odense. I dag foregår dele af denne proces manuelt hos Jakobsens A/S, men det bliver der nu lavet om på.

Det fortæller COO hos Jakobsens, Rene Cederkrantz, der sammen med den fynske robotproducent Egatec står i spidsen for automatiseringen af pakkeriet.

Investeringen i det fuldautomatiske pakkeri fra forventes at være tjent hjem i løbet af 3-4 år for Jakobsens. Selve løsningen er også designet til at kunne vokse sammen med virksomheden.

- Den løsning, vi har valgt, er nærmest konstrueret som et Lego-sæt, så vi let kan lave en udvidelse af det, betoner Rene Cederkrantz.

Robotterne styrker arbejdsmiljøet
Navnet Egatec kommer af virksomhedens fokus på at eliminere ensidigt, gentaget arbejde, og netop arbejdsmiljø spiller også en væsentlig rolle for Jakobsens investering i innovativ dansk robotteknologi.

- I vores pakkeri har vi noget høj-repetitivt arbejde, som vi hidtil har løst ved hjælp af jobrotation for at minimere belastningen af den enkelte medarbejder. Men der er yderligere den udfordring, at støjniveauet er højt i det rum, hvor vi i dag både tapper, pakker og palleterer vores produkter. Derfor vil vi hellere eliminere dette belastende arbejde og fjerne støjen ved at placere palleteringsrobotterne i et særskilt lokale spækket med moderne teknologi, så hele processen kan køre ubemandet og uovervåget dér, forklarer René Cederkrantz.

En trio udvikler helt ny maskine
Jakobsens partnerskab med Egatec inkluderer også et udviklingsprojekt: En helt ny \"wrap-around-løsning\" udvikles i et tæt samspil mellem Jakobsens emballageleverandør, Egatec og Jakobsens egne teknikere.

- Der vil vi også bidrage med al vores viden så vi får udviklet en rigtig god maskine. Det er superspændende og interessant at skulle arbejde sammen i sådan en trio om at udvikle en god løsning, som andre fremstillingsvirksomheder sikkert også kan få glæde og gavn af, siger Rene Cederkrantz.

Han har i et års tid været på udkig efter den rette leverandør af pakkeri-automation. På industrimessen HI Industri 2015 mødtes Jakobsens og Egatec og en god dialog gik i gang.

- Priser har selvfølgelig noget at sige, men i sidste ende var det mavefornemmelser, der gjorde udslaget, da vi havde indskrænket feltet til to leverandører. Egatec har de sidste marginaler til at bygge den rigtige løsning til os, og de har de rigtige mennesker til at bygge den. Mine operatører og teknikere har sammen set grundigt på disse ting, og vi har givet hinanden håndslag på at vi tror på denne løsning\", konstaterer Rene Cederkrantz.

Det toptunede honningpakkeri bliver en realitet i løbet af efteråret 2016.

Dansk teknologi skaber dansk vækst
Hos Egatec oplever man også mærkbar fremgang.
Ordren er nemlig også billede på et decideret boom i automatisering af pakkerierne, der sker i fremstillingsindustrien i disse år. I 2015 omsatte virksomheden for 27 millioner kroner.

I år ventes en stigning på 40 procent og om fem år en tredobling af toplinjen.

- Alt, hvad vi leverer, produceres i Danmark, og dermed spreder vores vækst også ringe i vandet, siger Mads Nychel, CEO i Egatec og fortsætter:

- Vi er naturligvis særdeles tilfredse med, at en så innovativ og succesfuld fremstillingsvirksomhed som Jakobsens har valgt os som totalleverandør og teknologipartner på al deres end-of-line automation. 2016 er startet rigtigt godt for os med en perlerække af millionordrer til både eksisterende og nye kunder. Vi beskæftiger nu cirka 20 medarbejdere og staben vokser måned for måned.


-mklarlund

8/6 2016
  • Lagersystem til smv'erne inspireret af puslespil

    Lagersystem til smv'erne inspireret af puslespil

    lagerstyring ›Dansk robot-startup vil bygge et modulært og skalerbart lagerautomatiseringssystem som ikke kun er for de store virksomheder. De to jyder bag virksomheden Kasparium har nu fået en af pladserne i Teknologisk Instituts robotinkubator bevilliget af Odense Robotics StartUp Fund
  • Peak Systems skal fordoble lagerkapaciteten i LYKO

    Peak Systems skal fordoble lagerkapaciteten i LYKO

    lagerstyring ›En af Sveriges førende online-vækstvirksomheder, har indgået et samarbejde med det nordjyske softwarefirma, Peak Systems, for at øge den automatiserede lagerkapacitet med mere end 100%
  • Poul Hansen indgår partnerskab med Apport Systems

    Poul Hansen indgår partnerskab med Apport Systems

    lagerstyring ›Apport Enterprise optimerer Poul Hansens logistik og lagerstyring.
  • Tilpasningsdygtige løsninger  skaber vellykket  intralogistik

    Tilpasningsdygtige løsninger skaber vellykket  intralogistik

    logistikloesninger ›Et af hovedtemaerne på årets intralogistikmesse, LogiMAT 2024 er dygtig tilpasning. Akademikere, erhvervsfolk og fagspecialister taler om det i en række Ekspertfora. Og mange udstillere demonstrerer netop deres løsningers evner til at tilpasse sig både eksisterende og kommende logistik- og varehåndteringssystemer og -processer
  • Terminalen bliver til én stor scanner

    Terminalen bliver til én stor scanner

    lagerstyring ›Logistikleverandøren Dachser tager et skridt ind i fremtidens logistik ved at lancere den innovative @ILO-teknologi, der øger gennemsigtigheden og automatiserer scanningsprocesserne på terminalen, hos vejtransportfilialen i Hvidovre
  • Descartes: Fire tendenser for logistik- og transportbranchen i 2024

    Descartes: Fire tendenser for logistik- og transportbranchen i 2024

    lagerstyring ›Lars Persson, nordisk salgschef hos Descartes, fremhæver fire tendenser, der vil forme logistik- og transportbranchen i 2024, og fortæller, hvad beslutningstagere kan gøre for at drage fordel af dem
  • Værktøjslogistikken klikker hos Niebuhr Gears

    Værktøjslogistikken klikker hos Niebuhr Gears

    lagerstyring ›Seco Tools' nye værktøjslagersystem har på kort tid effektiviseret lagerlogistikken for værktøjer og givet tidsbesparelser hos tandhjulsproducenten Niebuhr Gears
  • Sports Group Denmark stiller skarpt på effektiviteten med LOGIA

    Sports Group Denmark stiller skarpt på effektiviteten med LOGIA

    lagerstyring ›Med etableringen af et nyt centrallager i Funder, har Sports Group Denmark valgt at indkalde forstærkninger til understøttelse af effektiviteten. Sports Group Denmark har valgt at implementere Roimas lagerstyringssystem, LOGIA på det 24.000 m2 store centrallager