jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

Prestigefyldt CSR-pris til SGDD’s logistikcenter

Prestigefyldt CSR-pris til SGDD’s logistikcenter

- Vi behandler bare folk, som vi gerne selv vil behandles, siger direktøren for Saint-Gobain Distribution Denmark, som i dag hyldes af Randers kommune for sin indsats for bl.a. unge og ledige på kanten af arbejdsmarkedet

SGDD’s logistikcenter i Randers hører ikke blot til blandt landets største og mest avancerede logistikcentre. Det er også en af de mest sociale arbejdspladser med rummelighed og plads til folk med særlige behov. Derfor har logistikcenteret i dag fået overrakt Randers kommunes CSR-pris.

Logistikcenteret, som servicerer VVS-grossisten Brødrene Dahl og trælastkæden Optimera, er en stor arbejdsplads i Randers. Der er omkring 130 ansatte på det 150.000 kvadratmeter store lager og ud af dem er 11 i fleksjob og en række unge i praktik- og jobtræningsforløb. På lageret kan man således møde medarbejdere, der er ramt af længerevarende sygdom, som nu er i et tilpasset jobforløb, de kan magte. Unge med psykiske problemer, autister, ledige i jobtrænings- og afklaringsforløb og mange flere har fundet en plads, som lige netop de kan passe i logistikcenteret. 

SGDD er kendt for at have et stærkt fokus på arbejdsmiljø og socialt ansvar. Logistikcenteret i Randers har gennem de seneste 15 år løbende haft 8-12 ansatte med særlige behov, og har et tæt samarbejde med kommunens jobcenter samt bl.a. Center for rehabilitering og Center for specialundervisning. Logistikcenteret har desuden en erklæret målsætning om at femdoble antallet af elever, fra de nuværende 4 til 20 inden februar 2019.

Socialt ansvar ligger i vores DNA

- Det er ikke fordi, vi ligefrem jager sådan nogle priser. Og til daglig går vi ikke rundt og taler om CSR. Vi behandler bare folk, som vi gerne selv vil behandles, og for os er det en helt naturlig ting at tage et socialt ansvar, siger logistikdirektør i SGDD Lasse Halliday og uddyber:

- Det ligger i vores DNA at behandle folk anstændigt, og vi har gjort det så længe, at vi slet ikke tænker på det som CSR. Selvom vi driver et avanceret og højteknologisk lager kan vi sagtens finde egnede opgaver til medarbejdere med skånebehov, og det tror jeg, alle virksomheder kan.
Det kræver selvfølgelig en indsats at lykkes. Opgaverne skal tilrettelægges til den enkelte, og der skal være en mentor eller et vågent øje, som støtter op og griber ind, hvis medarbejderen ikke trives. Men vores erfaring gennem alle årene er, at det er en god investering, ikke kun for de ansatte, men også virksomheden. Vi bliver hele tiden målt på effektivitet og lønomkostninger, og det kan godt gå hånd i hånd med et socialt ansvar, siger Lasse Halliday.

I Randers kommune er man ikke i tvivl om, at SGDD fortjener CSR-prisen.

-Vi er virkelig stolte over at have en virksomhed i kommunen, der gør så meget for dem, der har det lidt svært. SGDD går en ekstra mil for deres medarbejdere og faktisk langt mere, end man kan forvente. Logistikcenteret er et levende bevis på, at det sociale ansvar godt kan være en del af en sund forretningsstrategi. For kommunen har det stor betydning i det daglige, at vi har en virksomhed, vi kan ringe til, når vi står med et behov. Vi bruger også samarbejdet aktivt i vores branding både i og uden for kommunen, hvor vi gerne vil vise, hvad et godt samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet kan tilføre på CSR-området, siger Jens Laursen, byrådsmedlem og formand for 3F Transport i Randers Kommune. 

CSR-prisen består af et diplom som blev overrakt på på logistikcenter tirsdag formiddag.

-lipe

 

Læs mere om lagerstyring

7/11 2017