jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

Robotter indtager DB Schenker-lager

Robotter indtager DB Schenker-lager

Med sit nye robotstyrede lager sætter DB Schenker nye standarder for e-handel for deres kunder verden over.

I Arlandastad, nær Stockholm, er det robotter, der styrer online ordrerne. 60 robotter har indtaget DB Schenkers 10.000 m2 store lager, og de står for alt lige fra at hente og pakke til håndtering af returnering.

- Det er altid spændende med ny teknologi, og det er stort, at DB Schenker er blandt de første til at implementere næste generation e-handel. Jeg glæder mig til at se, hvad det kan udvikle sig til, siger Henrik Dam Larsen, administrerede direktør i DB Schenker Danmark.

Robotterne skal øge produktiviteten på lageret med 60 % og er en del af DB Schenkers e-handel portefølje rettet mod kunder med store online butikker.
Systemet er udviklet af Swisslog og kaldes CarryPick. DB Schenkers CarryPick er indtil nu det største på verdensplan.

- Vi går foran og tror på, at automatiseret lager- styring er fremtiden. Derfor er vi rigtig glade for, at det første skridt nu er taget – der ligger rigtig mange muligheder her, som vi kan tilbyde vores kunder, siger Kent Larsen, salgsdirektør i DB Schenker Danmark.

DB Schenker har implementeret CarryPick for Lekmer.com, der er Scandinavians største online legetøjsforhandler.
Robotterne kan håndtere op til 40.000 ordrer om dagen, og ved at bruge robotter udnyttes gulvpladsen 20 % mere effektivt.

- De suser gennem gangene omringet af 1.500 reolmeter med 35.000 for- skellige varer og finder lige præcis de varer, som systemet for- tæller dem, de skal hente. Og det virker hver gang, slutter Kent Larsen.


Om DB Schenker
DB Schenker er en af verdens førende udbydere af integrerede logistikløsninger og Supply Chain Management. DB Schenker har 720 kontorer i 36 europæiske lande, et fuldt in- tegreret netværk med 430 operationelle filialer, daglige afgange til alle europæiske termi- naler, ca. 32.000 ruter pr. uge og faste dør-til-dør transittider.

-mklarlund

Læs mere om lagerstyring

7/6 2016