MiR tredobler omsætningen på et år
I fredags mødtes medarbejderstaben til globalt møde i Mobile Industrial Robots, hvor årets resultat blev fejret.Det udløser en forlænget weekend for hele staben, at virksomheden nåede i mål med ambiti

MiR tredobler omsætningen på et år

Danmarks hurtigst voksende robotproducent. Mobile Industrial Robots har sigtet højt og ramt plet. Omsætningen i år har rundet de budgetterede 75 millioner kroner, nu sigter virksomheden mod 200 millioner, yderligere global ekspansion og 50 nye medarbejdere i 2018

Da ledelsen i Mobile Industrial Robots for nøjagtigt et år siden skulle lægge budgettet for 2017, sigtede de tårnhøjt. Målet var en tredobling af omsætningen, og denne ambition blev kommunikeret ud til både medarbejdere og offentlighed. Og MiR kan nu sætte flueben ved det mål med de nyeste ordrer, der er tikket ind her i december.

- Det handler naturligvis om at læse markedet og analysere på udviklingen, og vi så nogle positive tendenser i 2016. Men vi sigtede meget højt, og også højere end vi vidste, om vi kunne ramme. Det handlede for os om at lave en skarp plan, som kunne sikre, at vi kunne eksekvere i både udvikling, produktion og salg. Jeg siger altid, lidt frækt, at hvad der sker på tre måneder hos MiR, sker på tre år i andre virksomheder, og den hastighed vi er vokset med både i organisationen og i forhold til omsætningen, fortæller lidt om tempoet her, fortæller CEO Thomas Visti og konstaterer:

 - Vores vækst her i 2017 skyldes primært ordrer fra multinationale virksomheder, der vender tilbage med bestillinger på større flåder af mobile robotter, efter de har afprøvet og analyseret mulighederne med MiR100 og MiR200 i deres produktion. Vi er nu den producent, der har suverænt flest robotter kørende rundt om i verden.

Dette forspring bekræftes af den amerikanske robotindustri-analytiker, Frank Tobe fra Nasdaq-indekset ROBO Global LLC:

- MiRs hastige vækst sker parallelt med en anden tendens: At virksomheder i stigende grad bruger mobile enheder til at automatisere transport af materialer fra a til b frem for at bruge manuel arbejdskraft til det. Det er ikke kun MiR, der oplever betydelig vækst – salget hos andre producenter af mobile robotter ligger også over forventningerne. Men MiRs vækst drives også af CEO Thomas Vistis brug af det velafprøvede, konsoliderede netværk af forhandlere og systemintegratorer, som han opbyggede i årene hos Universal Robots. Dette netværk har været med til at kickstarte MiRs globale salg, fordi forhandlerne har stor tillid til, at MiRs produkter er gedigne og effektive for virksomheder i hele verden. MiR har fundet et nichemarked af virksomheder, som ønsker at automatisere deres interne logistik i deres fabrikker med mobile robotter, siger Frank Tobe. 

Logistikken tænkes helt forfra

MiRs kundeliste tæller blandt andre multinationale virksomheder som Honeywell, Kamstrup, Airbus,Unilever, Adidas, Flex og mange andre. 25 procent af MiRs leverancer gik i 2017 til industrien i USA, mens det tyske marked aftager 20 procent og Kina 15 procent. 

På hjemmemarkedet i den danske industri oplever MiR nu også en større interesse i forhold til at nytænke og automatisere intern logistik:

- Vores succes i udlandet er efterhånden ved at smitte af her i Danmark, hvor vi efter en lidt langsom start er ved at have mange projekter i gang, primært hos de helt store danske virksomheder. Vi har store forventninger til det danske marked og er opmærksomme på, hvordan vi endnu bedre kan understøtte lokale danske producenters logistikprojekter og yde nærværende, høj service sammen med distributører og integratorer, siger Thomas Visti, der også glæder sig over, at Kamstrup har investeret i en håndfuld MiR-robotter til deres fuldautomatiske produktion.

  En stærk trend inden for automation af intern transport er, at fremstillingsvirksomheder 'rydder hele pladen' og nytænker hele logistikken og indretningen i deres produktion. Det handler om at skabe større fleksibilitet for at sikre høj produktivitet, trods stigende stor produktvarians og små og store stykserier. 

Lokal og global ekspansion

Hos Mobile Industrial Robots bliver der nu også mulighed for at fintune effektiviteten i robotvirksomhedens egne processer og logistik. Producenten fordobler arealet af sit hovedkontor i Odense, ligesom et stort test- og produkttræningscenter, også i Odense, er taget i anvendelse i 2017. De ambitiøse vækstmål hos MiRs kræver nemlig både mere arbejdskraft og mere plads i MiR. I 2017 har MiR mere end fordoblet antallet af ansatte fra 27 til 60, og i 2018 vil staben yderligere styrkes med 50 medarbejdere. 

Alene i Kina investerer MiR massivt i at være gearet til at håndtere den kraftige efterspørgsel fra både industri og sundhedssektor. I 2018 ansætter MiR fem nye medarbejdere i sin afdeling i Shanghai, der blev etableret i starten af 2017. Cirka hver tredje af de godt 300.000 industrirobotter, der blev installeret globalt i 2016, blev leveret til Kina, ifølge statistik fra International Federation of Robotics.

- Med deres Made in China 2025-plan arbejder hele Kina meget intenst med at automatisere produktion og processer. Vi mærker et kæmpe potentiale på det her marked, og vi oplever også, at vores multinationale kunder efterspørger vores robotter i Kina, fortæller Thomas Visti.

Også den kinesiske hospitalssektor er sulten efter dansk logistik-automation. 

- Jeg er netop kommet tilbage fra Shanghai, hvor vi lukkede en ordre på 50 robotter med vores kinesiske distributør Bionlink, som leverer udstyr til hospitaler. fortæller Thomas Visti videre.

MiR etablerede i løbet af 2017 afdelinger i Shanghai, Barcelona, Singapore og Dortmund for at komme tættere på sine markeder og pt. 120 distributører fordelt på 40 lande. I starten af 2018 åbner MiR desuden kontor i San Diego USA, hvor de allerede har kontor i New York. 

Et kæmpe uforløst potentiale

MiR investerer kraftigt i produktudvikling og i organisationen for at opretholde sin status som markedsleder. Markedet for mobile robotter er stadig spædt, og det ventes at eksplodere inden for de næste 1-2 år i takt med, at flere virksomheder opdager mulighederne i at anvende mobile robotter til at automatisere den interne transport. MiR har fokus på at være maksimalt gearet til at gribe mulighederne og gå forrest, når boomet for alvor kommer.

En væsentlig faktor i MiRs store fremdrift i 2017 har været lanceringen i foråret 2017 af den stærke MiR200, som kan løfte 200 kg trække 500 kg efter sig, ligesom den er ESD godkendt og renrumscertificeret.

- MiR200 har fået en rigtig god modtagelse og udgør en stor del vores salg, Produktet imødekommer nogle klare behov i markedet og øger anvendelsesmulighederne. Vi har i år også lanceret et nyt, ekstremt brugervenligt interface til vores robotter, som selv medarbejdere uden programmeringserfaring kan anvende. Det har gjort det endnu mere enkelt for vores kunder at implementere og anvende robotterne, oplever Thomas Visti.

-lipe

 

 

 

18/12 2017
  • Robotternes indtog på Vestkysten

    Robotternes indtog på Vestkysten

    logistikloesninger ›Til en af Danmarks største webshops - Med24.dk i Løkken - skal SystemTeknik Logistics (STL) og Geek+ levere en banebrydende automationsløsning som inkluderer 30 gulvrobotter gulvrobotter
  • Selvtænkede robotter er fremtiden

    Selvtænkede robotter er fremtiden

    logistikloesninger ›EU-projektet RoboSapiens vil give morgendagens robotter evnen til at tilpasse sig store og uforudsete ændringer i deres miljø – herunder arbejdet tæt med mennesker. Projektet ledes af Aarhus Universitet og med i det er Teknologisk Institut, som bl.a. har fokus på renovering af elektronik
  • Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

    Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

    logistikloesninger ›3D robot guidance platformen, Scape CoCreator kombinerer avanceret 3D Vision-teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter, og er designet til at forenkle robot-automatisering
  • Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    logistikloesninger ›I Orlando i Florida blev Molslinjen i nat dansk tid udråbt som vindere af Franz Edelman Award, der betragtes som "Nobelprisen i Operations Research”. Rederiet vandt prisen foran giganter som eks. tyske ALDI, American Airlines og McDonalds i Kina
  • Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    logistikloesninger ›De tre parter er gået sammen om at skabe en innovativ løsning, der strømliner lagerautomatisering og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer
  • ROBOTBRAG er klar med årets program

    ROBOTBRAG er klar med årets program

    logistikloesninger ›Under overskriften "Find din rute med robotter" inviterer Teknologisk Institut og DIRA Business danske virksomheder til den årlige robot-komsammen i Odense torsdag den 30. maj. Programmet byder på rådgivning, udstillinger og konferenceoplæg om robotter både på og udenfor fabriksgulvet
  • Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    logistikloesninger ›En innovativ plukkerobot der henter ordrer i lagergangene, en pakkemaskine der skræddersyr papemballagen til produkterne, og et AI-sprogstyringssystem til lagerets WMS var højdepunkterne inden for innovation, som blev hædret med Best Product-prisen på LogiMAT 2024
  • Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    logistikloesninger ›Transport og logistikvirksomheden har netop indgået aftale med robotvirksomheden Addverb. I juli flytter fem robotter ind i Greve, hvor de skal hjælpe med sortering af pakker på flere lokale ruter