DS Smith erstatter en milliard plastmaterialer før tid

DS Smith erstatter en milliard plastmaterialer før tid

Pr. maj 2024 har DS Smith erstattet 1,2 milliarder plastmaterialer på tværs af sine internationale markeder, hvilket overstiger virksomhedens 2025-mål 16 måneder før planlagt. I Danmark har DS Smith erstattet 400.000 plastmaterialer og markerer en vigtig milepæl inden for den cirkulære økonomi for emballage

I samarbejde med sine FMCG-kunder har DS Smith 16 måneder før planen erstattet over 1,2 milliarder plastmaterialer1. Det oprindelige mål for 2025 omfattede at reducere eller fuldstændigt fjerne enhver form for primær eller sekundær plastemballage fra kundernes produkter som et direkte resultat af DS Smiths innovative emballageløsninger.

En række nye og innovative fiberbaserede designs har gjort det muligt for DS Smith at nå målet om at erstatte 1 milliard plastmaterialer. Nogle eksempler er:

• LiftUp: LiftUp er en emballageløsning udviklet i samarbejde med Coca Cola, der erstatter plastfolien anvendt til flaskepakker med et fuldt genanvendeligt papbaseret håndtag.

• RoundWrap: RoundWrap er et innovativt alternativ til den traditionelle flaskeemballage i drikkevareindustrien. Løsningen er genanvendelig og er designet til at forhindre skader på produktet.

• Bakker til frugt og grønt: Papemballagen erstatter konventionelle engangsbakker i plast til frugt og grønt med en fiberbaseret og genanvendelig løsning.

Mål for 27 lande i Europa og Nordamerika
Erstatningen af de mere end 1,2 milliarder plastmaterialer stammer fra forpligtelserne i DS Smiths Now & Next Bæredygtighedsstrategi, etableret i 2020. Strategien understøtter virksomhedens mål om at omdefinere emballage til en verden i forandring.

Målet gælder DS Smiths aktiviteter i 27 lande i Europa og Nordamerika, med et fælles cirkulært mål om at designe emballageløsninger, der minimerer affald og sikrer, at de anvendte materialer kan genbruges og genanvendes så mange gange som muligt.

Særligt tre markeder skiller sig ud med deres erstatning og reduktion af plastmaterialer, som er blevet erstattet med fiberbaserede alternativer:

1. Storbritannien fører an med erstatningen af mere end 274 millioner plastmaterialer.
2. Frankrig følger efter med erstatningen af mere end 260 millioner plastmaterialer.
3. Tyskland er på tredjepladsen efter at have erstattet over 153 millioner plastmaterialer.

Plastmaterialerne, der er blevet erstattet på supermarkedshylderne, omfatter bl.a. bakker til frugt og grønt, plastbæreposer og krympefolie, som ofte findes omkring sodavandsflasker.

- Vores bæredygtighedsstrategi fra 2020 satte ambitiøse mål for miljømæssige forbedringer både internt i DS Smith og i samarbejdet med vores kunder. Ved at udvikle innovative løsninger, der hjælper vores kunder med at erstatte eller reducere plast, imødekommer vi samfundets krav om at reducere plastikforurening og styrker samtidig vores partnerskaber med kunderne. Vi er stolte over de fremskridt, vi har gjort i Danmark og på verdensplan, og den positive indvirkning vores innovationer har på overgangen til en cirkulær økonomi siger Dan Johannessen, CEO hos DS Smith Danmark.

Se note

Banebrydende model
Efterspørgslen efter erstatning af plast fortsætter med at vokse – i Østeuropa har DS Smith næsten fordoblet det årlige antal plastmaterialer, der er erstattet, siden målet blev sat i 20202.

En afgørende faktor for at nå målet om at erstatte 1 milliard plastmaterialer og en grundlæggende del af designprocessen hos DS Smith er den cirkulære designmodel og de cirkulære designprincipper, skabt i samarbejde med Ellen MacArthur Foundation.

Modellen er den første af sin slags i branchen, og DS Smith har implementeret den på tværs af en række sektorer, herunder detailvarer, fødevarer og drikkevarer, bildele og industrielle enheder.

Hver af DS Smiths 800 designere er blevet uddannet i cirkulære designprincipper og er i stand til at vurdere emballageløsningers ydeevne og holdbarhed i forhold til bl.a genanvendt indhold og genanvendelighed, indikative estimerede CO2- udledninger, niveauer af overskydende affald og parametre i forsyningskæden i samarbejde med kunderne. 

Note:
Al plast, uanset om det drejer sig om kundens primære eller sekundære emballage, som nu er reduceret i volumen eller helt fjernet fra kundens eksisterende emballage som et direkte resultat af DS Smiths "plasterstatnings" emballageløsning, betragtes som inden for målets rammer. Plasttyperne inkluderer, men er ikke begrænset til: HDPE, LDPE, LLDPE, PA (nylon), PE-malein anhydrid, PET, PP, PP- orienteret, PS, PU, PVC, skum (f.eks. EPE, EPS, EPU) og laminater.

-lipe

7/6 2024
  •  Femern Bælt-tunnelens første kælderelement er støbt færdig

    Femern Bælt-tunnelens første kælderelement er støbt færdig

    transport ›Det første specialelement til Femern Bælt-tunnelen er nu færdigstøbt i tunnelfabrikken ved Rødbyhavn. Elementet er udstyret med kælder under vej og jernbane, hvor tunnelens elektronik bliver placeret
  • 50 nye PostNord Pakkeshops i hele landet

    50 nye PostNord Pakkeshops i hele landet

    transport ›PostNord forbereder sig på en fordobling af forsendelser i november og december. Siden slutningen af august har koncernen åbnet 10 nye pakkeshops, og de næste par måneder kommer der yderligere 40 til
  • Seminar og udstilling om emballage til farligt gods

    Seminar og udstilling om emballage til farligt gods

    transport ›Når Nordeuropas største emballagemesse, Scanpack åbner dørene i næste uge sætter emballage- og logistikvirksomheden Nefab fokus på prisbelønnede pakkeløsninger og inviterer til særligt seminar om emballering af lithiumbatterier
  • Pris til let håndtering af tungt værktøj

    Pris til let håndtering af tungt værktøj

    transport ›En bølgepapemballage specielt designet til transport af skafter til boreværktøjer. Det er resultatet af et samarbejde mellem DS Smith, Persson Innovation og et mineingeniørfirma, og det har udløst en af årets ScanStarpriser
  • Europas bedste arbejdsplads for fjerde år i træk

    Europas bedste arbejdsplads for fjerde år i træk

    transport ›Transport- og logistikvirksomheden DHL Express er igen blevet udnævnt til den bedste arbejdsplads i Europa ifølge Great Place to Work og Fortune 100 Best Companies to Work For in Europe 2024™ listen
  • Stor lynladepark på vej ved Storebæltsbroen

    Stor lynladepark på vej ved Storebæltsbroen

    transport ›Sund & Bælt harindgået kontrakt med virksomheden Fastned Denmark ApS om at opføre og drive en lynladepark på rastepladsen ved Knudshoved på Fyn. Ladeparken vil få 20 lynladepladser til elbiler og to til ellastbiler
  • Transportemballage til følsom elektronik

    Transportemballage til følsom elektronik

    transport ›Elektrostatisk udladning er en risikofaktor ved transport af elektronisk udstyr. Til at undgå, at der opstår pludselig elektrisk strøm mellem to genstande, har EcoCortec® udviklet bobleplastemballage med tredobbelt beskyttelse
  • RE-ZIP tester genbrugelig transportemballage i fem europæiske lande

    RE-ZIP tester genbrugelig transportemballage i fem europæiske lande

    transport ›Den danske producent af cirkulære emballageløsninger vil sammen med Amazon undersøge, om det er muligt at reducere emballageforbruget ved at bruge en specielt designet papkasse, som nemt kan foldes sammen og returneres