
Øg trafiksikkerheden med fartbump
ANNONCE: I dag findes der nemlig masser af andre løsninger, end et permanent bump udført i asfalt. Asfaltarejde er dyrt og tidskrævende, men et vejbump i plastic er faktisk ligeså effektivt
Det behøver ikke at være svært eller dyrt at få installeret et fartbump som privatperson eller forening på Sjælland. Her kan du læse mere om forskellige typer fartbump, som let og hurtigt kan monteres ved hjælp af skruer.
Forskellige typer bump og deres anvendelse
En af de vigtigste ting at være opmærksom på, når man overvejer hvilken typer bump, man har brug for, er hvor effetive de skal være – det vil sige hvor lavt, de skal tvinge bilisten til at sænke farten. Fartbump fås nemlig i forskellige højder, for eksempel 50 eller 75 mm. Jo højere et bump, jo lavere hastighed er nødvendigt, for at undgå ubehagelige oplevelser og risiko for skade på bilen.
Det er muligt at købe "færdige" bump, med en fast bredde, som passer til en almindelig vej, men man kan også selv sammensætte et bump. Bump af plastic består nemlig af flere enkelte elementer, som kan kombineres i den ønskede bredde. Derudover kan man vælge forskellige farver, alt efter om man ønsker bump i advarselsfarver, som ikke er til at overse, eller man foretrækker mere diskrete bump, der i højere grad falder i ét med asfalten. En anden fordel ved plasticbump er, at de enkelte elementer let kan skiftes ud, hvis der opstår skader på dem, eller hvis bumpet slides uregelmæssigt.
Det skal du se efter, når du vælger bump
Mange vejbump er testet og godkendt af Vejdirektoratet og politiet. I den forbindelse godkendes de til en bestemt hastighed, for eksempel 30 km/t. Bump af denne type egner sig til etablering af stillezoner- og veje og kan for eksempel opsættes af grundejerforeninger og lignende, som ønsker at øge trafiksikkerheden på vejene omkring deres hjem.