Kvindelig chauffør styrker samarbejdet i Carl Ras-teamet

Kvindelig chauffør styrker samarbejdet i Carl Ras-teamet

Tanja Hyll Biersted blev for et år siden ansat som den første kvindelige chauffør i virksomheden, der arbejder på at styrke kønsdiversitet og inklusion i hele organisationen. Selvom hun ikke selv havde regnet med at få arbejde i håndværkerbranchen, trives hun både på 'vejen' og med sin kollegaer i teamet

39-årige Tanja Hyll Biersted startede sin karriere som chauffør i 2012 og har både været mange år i Flextrafik og Falck, inden hun sidste år blev ansat hos Carl Ras.

- Jeg er gået i min fars fodspor. Han var buschauffør og kørte senere handicapkørsel. Jeg elsker at køre og herigennem være med til at gøre en forskel for andre mennesker, fortæller Tanja Hyll Biersted og tilføjer:

-Jeg kan samtidig godt lide friheden ved, at jeg kan være mig selv, når jeg kører. Der er ikke en, der sidder og kigger mig over skulderen hele tiden. Jeg har min egen rute og kan lægge den, som jeg vil have den. Det sociale mærker jeg om morgenen med de andre chauffører i Carl Ras, og når jeg er ude hos kunderne.

-Regnede ikke med at få job i en mandsdomineret branche
Tanja Hyll Biersted har siden sidste år været chauffør i Carl Ras, hvor hun leverer pakker til Carl Ras' kunder i Brønshøj, Vanløse, Rødovre og Hvidovre.

Hun havde intet kendskab til hverken Carl Ras eller branchen, da hun søgte jobbet, men blev på daværende tidspunkt særligt tiltrukket af virksomhedens fleksible arbejdstider:

-Arbejdstiderne i Falck passede dårligt til mit familieliv, da jeg med sygetransport primært havde sene aften vagter. Samtidig så jeg aldrig mine kollegaer, siger hun og fortsætter:

-Jeg blev meget overrasket over at få stillingen i Carl Ras. Det havde jeg slet ikke regnet med i sådan en mandsdomineret håndværkerbranche – især fordi, jeg kom fra en helt anden branche, hvor der også var flere kvindelige chauffører. Men jeg er kun blevet taget godt imod af kollegaer. Sammenholdet i mit team er rigtig godt, og vi er gode til at hjælpe hinanden, når vi ser hinanden i starten af dagen.

Den traditionelt 'mandsdomineret håndværkerbranche' har dog også betydning for, at Tanja Hyll Biersted er den første kvindelige chauffør i Carl Ras:

-Nogle af chaufførerne havde lidt bias omkring, om hun som kvinde var stærk nok. Men siden hun er blevet ansat, har alle rost hende, og hun har et godt samarbejde med kollegaer på tværs af afdelinger, fortæller kundeservicechef i Carl Ras, Peter Hald.

Fokus på diversitet og 'blinde vinkler'
Peter Hald havde netop været på ledelsesseminar med temaet om 'bias og blinde vinkler' – et led i Carl Ras' indsatser for at styrke kønsdiversitet og inklusion i organisationen - da han efterfølgende skulle ansætte en ny chauffør til teamet for Carl Ras' Vogne.

-Jeg fik rigtig mange ansøgninger fra kvalificerede kandidater, og det var selvfølgelig afgørende for mig at ansætte den bedste kandidat til jobbet. Samtidig var jeg ud fra vores øvelser med bias og blinde vinkler på ledelsesseminaret blevet ekstra opmærksom på de mange styrker med at få mere diversitet i teamet, fortæller Peter Hald og tilføjer, at 7 ud af 8 af teamets chauffører i Carl Ras er mænd i alderen over 40 år.

-Ud fra tidligere erfaring ved jeg, at diversitet bidrager positivt til gruppedynamikken, og det giver mulighed for at træffe beslutninger ud fra flere forskellige perspektiver og løsninger, når folk kommer fra forskellige baggrunde. Kan man bringe det i spil positivt, tror jeg det kan styrke helheden.

Det var herigennem, han endte med at ansætte Tanja Hyll Biersted, der havde flere års erfaring som chauffør fra Falck sygetransport, hvor hun dagligt havde kørt med ældre mennesker på hospitalet eller til lægen:

-Hendes grundværdier var i orden, og hun havde altså både kompetencerne og kvalifikationerne til jobbet, selvom hun ikke havde konkret erfaring fra byggebranchen. Samtidig havde vi god kemi til jobsamtalen, fortæller han.

Ansættelsen har rykket positivt til kulturen og jargonen
Et år efter Tanja Hyll Biersteds ansættelse er teamet, ifølge Peter Hald, blevet præget positivt i jargonen og samarbejdet:

-Tanja er meget pligtopfyldende og hjælpsom, og med sin baggrund i Falck har hun en meget løsningsorienteret og helhedsorienteret måde at hjælpe på. Det tror jeg har været med til at styrke samarbejdet og fællesskabet i chaufførgruppen, så alle i dag snakker med hinanden og bidrager til samtalen på kryds og tværs, fortæller han.

Selvom Tanja Hyll Biersted er den eneste kvindelige chauffør i teamet, understreger hun selv, at hun ikke føler sig udenfor:

-Jargonen kan godt være lidt mandsbetonet, men jeg føler mig altid som en del af teamet på lige fod med de andre, og jeg nyder min sociale morgentid med de andre, når vi pakker bilerne sammen om morgenen og hjælpes ad. Stemningen og humoren er god hver eneste dag.

-lipe

 

11/3 2024
  • Anlæg af ruderanlæg ved Taulovmotorvej snart i gang

    Anlæg af ruderanlæg ved Taulovmotorvej snart i gang

    transport ›Et dynamisk ruderanlæg skal om nogle år øge fremkommeligheden ved Taulovmotorvejen. Det nuværende tilslutningsanlæg 61 skal ombygges, og nu er der valgt en lokal entreprenør, som går i gang med anlægget den 29. april
  • Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

    Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

    transport ›Den østrigske virksomhed, Brummer er specialist i transport af temperaturstyrede fødevarer mellem Tyskland, Østrig og nabolandene. Med opkøbet styrker Dachser dermed sit netværk til transport og opbevaring af fødevarer i Europa
  • Dyrere diesel og mere tilskud til grøn vejtransport

    Dyrere diesel og mere tilskud til grøn vejtransport

    transport ›Regeringen og aftalepartierne forhøjer nu puljen i Grøn Fond-aftalen. Det betyder bl.a. at den grønne omstilling af lastbiler får tilført ekstra 450 mio. til ialt 750 millioner kr. Derudover er der afsat 161 millioner til biogasbiler. Højere dieselafgifter og bl.a. testvindmøller skal finansiere tilskuddene
  • Partnerskab om genanvendelige papirposer til e-handel

    Partnerskab om genanvendelige papirposer til e-handel

    transport ›Emballageproducenten DS Smith har indgået europæisk leverandøraftale med den svenske virksomhed, Jonsac der producerer transportemballager af FSC®-certificerede træråmaterialer
  • MAN lancerer lastbiler med brintforbrændingsmotor

    MAN lancerer lastbiler med brintforbrændingsmotor

    transport ›MAN Truck & Bus udvider sin emissionsfri portefølje af lastbiler og bliver den første europæiske lastbilsproducent der tilbyder en mindre serie, der kører på brint. Det oprindeligt planlagte antal på omkring 200 enheder skal leveres til kunder i Tyskland, Holland, Norge, Island og udvalgte ikke-europæiske lande allerede i 2025
  • Første motorvejsstrækning mellem Vejle og Skanderborg udvides

    Første motorvejsstrækning mellem Vejle og Skanderborg udvides

    transport ›Vejdirektoratet sætter nu gang i den egentlige udvidelse af E45 Østjyske Motorvej på stykket mellem Vejle og Hedensted. Med et 3. spor forventer direktoratet at få lettet trafikken og de lange køer i myldretiden markant
  • Færre lastbiler på broerne

    Færre lastbiler på broerne

    transport ›På både Storebæltsbroen og Øresundsbroen blev trafikken og omsætningen sidste år øget i forhold til året før. Men det er fritidstrafikken, der driver væksten. Lastbiltrafikken faldt med henholdsvis 2,8 og 5 procent i 2023. Det viser Sund & Bælts årsopgørelse, som netop er offentliggjort
  • Chaufføren har ansvaret ved kørsel på bro i kraftig blæst

    Chaufføren har ansvaret ved kørsel på bro i kraftig blæst

    transport ›En vognmand er nu blevet gjort erstatningsansvarlig for alle de udgifter Sund & Bælt havde, da en af vognmandens chauffører den 22. december sidste år valgte at krydse Storebæltsbroen og væltede. Afgørelsen er vigtig for broselskabet både hvad angår ansvar og sikkerhed ved færdsel på broen