Recharge City indvietTransportminister Thomas Danielsen kørte en el-lastbil gennem båndet, som de to borgmestre holdt, og markerede dermed den officielle åbning af Recharge City. (Foto: Lars Reese).

Recharge City indviet

Fredag den 15. marts indviede Transportminister Thomas Danielsen det nye parkerings- og opladningscenter Recharge City ved afkørsel 57, Horsens Syd på motorvej E45

Recharge City bliver det første og største af sin slags i Europa. Projektet har modtaget en millionbevilling fra EU og er blevet platincertificeret efter EU-standarder inden for sikrede parkeringsanlæg.

Fredag den 15. marts blev det officielt indviet med op mod 1500 gæster fra både transportbranchen, lokale, børnefamilier, politikere og mange andre. 

Et alternativt snoreklip markerede åbningen af Recharge City, da transportminister Thomas Danielsen kørte en ellastbil gennem et bånd, som de to borgmestre holdt.  

Den officielle indvielse af Recharge City blev fejret med taler af blandt andre Transportministeren og borgmestrene i Horsens og Hedensted kommune samt direktør for Landetransport i EU, Kristian Schmidt. 

Fremtidens rasteplads sætter nye standarder i transportbranchen
Hele visionen med Recharge City er at sikre bedre forhold for chauffører i transportbranchen og skabe et sted, hvor hviletid bliver til kvalitetstid for alle på farten. 

Projektet har stor politisk bevågenhed, da Recharge City er det første og største sikrede parkeringsanlæg med EU-platincertificering i Europa.

Transportminister Thomas Danielsen ser da også Recharge City som et stort og vigtigt projekt for hele transportbranchen. 

- Recharge City vil være et lyspunkt for chauffører, da der er stort fokus på tryghed, sikkerhed og gode faciliteter. Det vil gøre chaufførerne glade, men det gør sådan set også mig glad.

- Alle initiativerne i Recharge City er med til at gøre det mere attraktivt at være chauffør og at tilvælge faget som chauffør.

- Recharge Citys bidrag, de to kommuners engagement, EU’s bevilling og de politiske tiltag for vejgodstransport styrker branchen samlet set og skaber en positiv udvikling.

- Det er vigtigt for, at branchen fortsat udvikles, og at jobbet som chauffør er attraktivt, fortæller Transportminister, Thomas Danielsen. 

Her er det fra venstre borgmester i Hedensted Kommune, Ole Vind (V), borgmester Horsens Kommune Peter Sørensen (S) , transportminister Thomas Danielsen (V), direktør for landetransport i EU, Kristian Schmidt og projektdirektør i Recharge City, Charlotte Ørnsvig.(Foto: Lars Reese) 

Gratis parkering og gratis dagens ret til chauffører 
Projektdirektør i Recharge City, Charlotte Ørnsvig er stolt over at projektet nu er færdigt: 

- At opføre Europas første og største EU-platincertificerede parkerings- og opladningscenter er i en liga for sig. Ingen har nogensinde før realiseret et projekt i denne skala i Europa.

- Det siger lidt om, hvilket projekt det er. Vi håber, at Recharge City med tiden bliver det foretrukne stop på vejen for alle på farten.

- Men vi ved også, at det kommer til at tage noget tid, for det kræver tilvænning, adfærdsændring og vilje fra os alle om at sikre bedre forhold for chauffører.

Som en del af den proces forlænger Recharge City derfor perioden noget tid endnu, hvor chauffører kan parkere helt kvit og frit i det sikrede anlæg.

Derudover kan chauffører, der parkerer mere end otte timer i Recharge City, få dagens ret gratis som take away hos Café Gnist, der ligger i Recharge City. 

Fra bar mark til topsikret parkeringsanlæg på 1,5 år 
For blot 1,5 år siden i september 2022 blev første spadestik taget til det store projekt.

Dengang var det blot 270.000 m2 bar landbrugsjord, og i løbet af ganske kort tid blev hele området omdannet til en stor byggeplads.

Nu står hele parkerings- og opladningscenteret færdigt med 450 parkeringspladser til lastbiler, et hotel, to restauranter, Danmarks største Circle K, et fitnesscenter, erhvervslokaler, værksteder, truckdieselanlæg, el-ladepark og meget andet.

-hawin

18/3 2024
  • Anlæg af ruderanlæg ved Taulovmotorvej snart i gang

    Anlæg af ruderanlæg ved Taulovmotorvej snart i gang

    transport ›Et dynamisk ruderanlæg skal om nogle år øge fremkommeligheden ved Taulovmotorvejen. Det nuværende tilslutningsanlæg 61 skal ombygges, og nu er der valgt en lokal entreprenør, som går i gang med anlægget den 29. april
  • Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

    Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

    transport ›Den østrigske virksomhed, Brummer er specialist i transport af temperaturstyrede fødevarer mellem Tyskland, Østrig og nabolandene. Med opkøbet styrker Dachser dermed sit netværk til transport og opbevaring af fødevarer i Europa
  • Dyrere diesel og mere tilskud til grøn vejtransport

    Dyrere diesel og mere tilskud til grøn vejtransport

    transport ›Regeringen og aftalepartierne forhøjer nu puljen i Grøn Fond-aftalen. Det betyder bl.a. at den grønne omstilling af lastbiler får tilført ekstra 450 mio. til ialt 750 millioner kr. Derudover er der afsat 161 millioner til biogasbiler. Højere dieselafgifter og bl.a. testvindmøller skal finansiere tilskuddene
  • Partnerskab om genanvendelige papirposer til e-handel

    Partnerskab om genanvendelige papirposer til e-handel

    transport ›Emballageproducenten DS Smith har indgået europæisk leverandøraftale med den svenske virksomhed, Jonsac der producerer transportemballager af FSC®-certificerede træråmaterialer
  • MAN lancerer lastbiler med brintforbrændingsmotor

    MAN lancerer lastbiler med brintforbrændingsmotor

    transport ›MAN Truck & Bus udvider sin emissionsfri portefølje af lastbiler og bliver den første europæiske lastbilsproducent der tilbyder en mindre serie, der kører på brint. Det oprindeligt planlagte antal på omkring 200 enheder skal leveres til kunder i Tyskland, Holland, Norge, Island og udvalgte ikke-europæiske lande allerede i 2025
  • Første motorvejsstrækning mellem Vejle og Skanderborg udvides

    Første motorvejsstrækning mellem Vejle og Skanderborg udvides

    transport ›Vejdirektoratet sætter nu gang i den egentlige udvidelse af E45 Østjyske Motorvej på stykket mellem Vejle og Hedensted. Med et 3. spor forventer direktoratet at få lettet trafikken og de lange køer i myldretiden markant
  • Færre lastbiler på broerne

    Færre lastbiler på broerne

    transport ›På både Storebæltsbroen og Øresundsbroen blev trafikken og omsætningen sidste år øget i forhold til året før. Men det er fritidstrafikken, der driver væksten. Lastbiltrafikken faldt med henholdsvis 2,8 og 5 procent i 2023. Det viser Sund & Bælts årsopgørelse, som netop er offentliggjort
  • Chaufføren har ansvaret ved kørsel på bro i kraftig blæst

    Chaufføren har ansvaret ved kørsel på bro i kraftig blæst

    transport ›En vognmand er nu blevet gjort erstatningsansvarlig for alle de udgifter Sund & Bælt havde, da en af vognmandens chauffører den 22. december sidste år valgte at krydse Storebæltsbroen og væltede. Afgørelsen er vigtig for broselskabet både hvad angår ansvar og sikkerhed ved færdsel på broen