Thermo King lancerer miljøforbedrende batterier til køletransporter

Thermo King lancerer miljøforbedrende batterier til køletransporter

Producenten af køleenheder til transportbranchen har udviklet E-COOLPAC der er uafhængig af platform og har 'nul-direkte udledning'. Batterierne kan bruges til elektrificering af kølebiler og -trailere og som miljøvenlig generator til skibscontainere

Thermo King, der er førende inden for temperaturstyringsløsninger til transport og et varemærke under Trane Technologies har udviklet E-COOLPAC-batteriløsninger i et partnerskab med AKSA Würenlos AG), som er en schweizisk udvikler og producent af energisystemer.

E-COOLPAC er en batteriteknologi uden direkte emission, som giver kunderne mulighed for at elektrificere deres kølelastbiler og -trailere og bruge den som batterigeneratorløsning til kølecontainere. E-COOLPAC tilbyder en række batterimoduler samt udvidelsespakker, der leverer strøm fra 15kWh til 105kWh.

Batterierne kan monteres eller eftermonteres på hybrid-, LNG-, el- eller dieseldrevne lastbiler, trailere og chassis til skibscontainere, hvor der i øjeblikket er plads til et generatoranlæg.

Kundernene kan overholde krave i zoner med ultralav og nul-emission
Batteripakkerne er kompatible med front- og undermonterede køleenheder til lastbiler og trailere, herunder Thermo Kings selvdrevne, køretøjsdrevne og udvalgte Frigoblock-løsninger. E-COOLPAC er også kompatibel med Thermo Kings marinekøleenheder, herunder CFF og Magnum Plus, samt andre mærker af ISO1496-2-køleenheder.

-Sammen med AKSA har vi kombineret årtiers indsigt og ekspertise i branchen og skabt meget effektive, pålidelige og fleksible løsninger til elektrificering af transportkøling, siger Eneko Fernandez, produktchef for lastbiler hos Thermo King.

Eneko Fernandez uddyber:
-Vores fokus var at levere et produkt med robusthed og kvalitet, der var testet og valideret i forhold til strenge standarder. Med E-COOLPAC kan vores kunder opgradere deres lastbil-, trailer- og containerflåde, så de overholder kravene i zoner med ultralav og ingen emission, områder med dieselforbud og områder med lavt støjniveau (PIEK). Designets modularitet fremtidssikrer også kundernes investering og giver dem ro i sindet, fordi de til enhver tid kan udvide batteriets rækkevidde, hvis deres behov ændrer sig. 

E-COOLPAC's kompakte dimensioner omfatter al effektelektronik, styring og batterimoduler i den samme pakke, uanset om det er 15 kWh-, 20 kWh-, 25 kWh- eller 35 kWh-modellen. Alle enheder har det samme robuste ydre kabinet og deler komponentmoduler.

Basisenheden kan til enhver tid kobles sammen med plug-and-play-batteriudvidelsesmoduler. Batteriforlængelsesmoduler leverer enten yderligere 35 kWh eller 70 kWh oven i basisenheden på 35 kWh, hvilket øger effekten til 70 kWh eller maksimalt 105 kWh. Batteriforlængelsesmoduler indeholder kun battericellerne og et batteristyringssystem (BMS), da de bruger basisenhedens styring og effektelektronik.

-Transportører af maritime kølecontainere, der kører fra havn til distributionscenter eller daglig transport af kølecontainere, kan bruge E-COOLPAC som et alternativ til dieselgeneratorer for at reducere deres emissioner og overholde lokale regler, siger Peter Hansen, senior produktchef for Thermo King Global Marine, Rail and Bus, og fortsætter:

-E-COOLPAC giver en strømkilde til kølebiler, når de ikke er tilsluttet elnettet eller fartøjet, og den passer på både et EU-flexichassis og et EU-skeletchassis (enten sidemonteret eller centermonteret).

For at give kunderne mulighed for at overvåge deres aktiver og optimere driften bruger E-COOLPAC et telematiksystem, der giver dem mulighed for at se og analysere realtidsdata og historiske data om køretøjets placering, drift af E-COOLPAC-enheden, batteriets opladningstilstand og meget mere.

Chaufføren kan også overvåge og styre enheden med et intuitivt kontrolpanel, der gør det muligt for chaufføren at kontrollere batteristatus, begrænse ladestrømmen, ændre driftsfrekvensen mellem 50 Hz og 60 Hz og modtage driftsalarmer.

Batteripakkerne kan oplades via almindelige kommercielle/letindustrielle elnet eller type 2/type 3 ladestationer til elbiler.

-lipe

9/9 2024
  • Flere ladeudtag netværket

    Flere ladeudtag netværket

    transport ›Med købet af den østjyske energikoncern Auras offentlige ladeforretning udvider Norlys sit landsdækkende ladenetværk med mere end 275 ladeudtag
  • Nye klimakrav påvirker hele værdikæden

    Nye klimakrav påvirker hele værdikæden

    transport ›Fra 1. juli træder skærpede klimakrav i kraft for byggebranchen. Iveco forventer at det sætter strøm til markedet for eldrevne varevogne og lastbiler
  • Tyveri af ladekabler eksploderer

    Tyveri af ladekabler eksploderer

    transport ›OK oplever flere og flere tyverier af ladekabler og skruer derfor op for kampen mod kobbertyvene
  • Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

    Flexbus forsøger sig med kollektiv trafik

    transport ›En ny type kollektiv trafik har set dagens lys i Vordingborg Kommune. En flexbus på rute 668 er en del af et forsøgsprojekt igangsat af Region Sjælland
  • Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    Først i Europa med ny tung Man-el-lastbil

    transport ›Bring har sat sin første tunge el-lastbil i drift i Danmark. Lastbilen, der er 25 meter lang, er den første af sin slags, som MAN har leveret til Europa
  • Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    Københavns Lufthavn dropper fossil diesel

    transport ›Københavns Lufthavn har fået sin sidste leverance af fossil diesel. Fra 1. juli køber lufthavnen HVO biodiesel til sine egne dieselkøretøjer og teknisk udstyr - fra plæneklippere til brandbiler og kæmpestore sneryddere. I alt overgår omkring 320 enheder til det fossilfri brændstof.
  • Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    Offentlige ladestandere til ellastbiler på vej på havnen i Aalborg

    transport ›Et nyt samarbejde mellem Port of Aalborg og Norlys betyder, at ellastbiler snart kan tanke strøm på Rørdalsvej i Aalborg. Projektet bliver en del af Norlys’ landsdækkende udbygning af ladeinfrastruktur til tung transport og skal styrke den grønne omstilling i både transportsektoren og havnens erhvervsliv
  • Fart på udbygningen af lynladernetværket

    Fart på udbygningen af lynladernetværket

    transport ›Lynladning langs motorvejsnettet er essentielt for at elbilister kan komme nemt og hurtigt videre, når de kører på tværs af landet – og det bliver kun nemmere fremover. E.ON Drive Infrastructure har nemlig vundet seks rastepladser i vejdirektoratets seneste udbud