Bring får fem nye maskiner på Oslo Havn
Bedre arbejdsmiljø, højere effektivitet og hurtigere service var drivkraften for Bring Warehousing, da de anskaffede sig tre nye Terberg-terminaltraktorer og to Konecranes-containertrucks fra N. C. Nielsen AS tidligere i år. - Chaufførerne fik selv indflydelse på udformningen af interiøret, og det, mener vi, skaber bedre arbejdsforhold, siger Knut Erik Andersen, produktionsleder hos Bring
To nye flow drive-reachstackere fra Konecranes kører i gennemsnit ni timer på en arbejdsdag ved Brings havneterminal i Oslo. Det mærkes både på arbejdsmiljøet og på økonomien, at Bring valgte hydrostatiske maskiner frem for en converter version.
- Med de nye maskiner bruger vi cirka 11-12 liter diesel i timen mod tidligere 20-25 liter. De elektriske pumper mærkes også i arbejdsmiljøet. Maskinerne arbejder på et lavere omdrejningstal med blot 1500 omdrejninger, og det giver en betydelig støjreduktion både inde i førerhuset og uden for maskinerne, forklarer Knut Erik Andersen.
Produktionslederen er godt tilfreds med valget af trucks, men fortæller, at de krævede lidt ekstra af chaufførerne i starten.
- Jeg har mænd, som har været ansat her i over 20 år, og som alle andre chauffører udvikler de en kørestil, der passer til den maskine, de anvender. De nye maskiner krævede en omstilling, men efter nogle måneders brug er tilbagemeldingerne, at de trives godt med de nye trucks, og at de arbejder mere effektivt.
Designer selv interiøret
Bring har også anskaffet tre nye terminaltraktorer, Terberg RT 223, i år. Valget faldt på disse maskiner, da de er smidige og hurtige at anvende på de RoRo-skibe, som Bring benytter.
Interiørets funktionalitet i førerhusene på både Konecranes og Terberger er udslagsgivende for effektiviteten.
- Operatørerne har selv været med til at designe interiøret. Før maskinerne gøres færdige, har vi mulighed for at sende vores chauffører ned til fabrikken, hvor de kan vælge blandt andet sæder og placering af kontakter. Når maskinerne er færdige, udføres der en sidste besigtigelse med testkørsel. Det, at maskinerne tilpasses chaufførerne, giver færre belastningsskader og et bedre arbejdsmiljø, mener Andersen.
N. C. Nielsen gør det muligt at tage til fabrikken for at besigtige og gennemgå maskinerne, når de er færdige, efter en tæt dialog og proces forud for leveringen.
- Vi er meget glade for, at Bring har valgt os som leverandør, men vi slipper ikke kunden, når maskinerne forlader fabrikken. Service, vedligehold og god opfølgning er en vigtig succesfaktor for at få den fulde udnyttelse af trucks og traktorer, siger Geirmund Rundhaug, salgschef i N. C. Nielsen Norge.
Valgte Terberg igen
Med vagtskifte to gange dagligt er Brings terminaltraktorer og trucks i gang mere end gennemsnittet. De håndteres et sted mellem 100 og 150 gange hver eneste dag.
- Vores maskiner arbejder konstant, og når de har kørt omkring 8.000 timer, begynder slitagen at mærkes. For at holde maskinerne i gang så meget som muligt, får vi løbende opfølgning af N. C. Nielsen i serviceintervaller. De er hurtige til at reagere, hvis der er brug for udskiftning af dele eller andre reparationer.
Bring havde ellers med Konecranes holdt sig til det samme maskinmærke i 15 år, men gik altså tilbage til Terberg, som de har haft før.
- De nye, vi har anskaffet os i 2022, har indtil videre ydet virkelig godt i forhold til både arbejdsmiljø og effektivitet, forklarer Knut Erik Andersen.
Produktionslederen har arbejdet på Oslo Havn siden 1993 og hos Bring Warehousing i 13 år.
-hawin