jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

Kørelærere kan få gratis uddannelse

Kørelærere kan få gratis uddannelse

Et usædvanligt tilbud fra DEKRA Kørelæreruddannelser skal blandt andet holde gang i lastvognshjulene

En gratis efteruddannelse med jobgaranti - det er, hvad DEKRA, der er Danmarks største udbyder af transportuddannelser, nu tilbyder kørelærere i hele landet, der kunne tænke sig at undervise kommende bus- og lastbilchauffører.

Årsagen til det usædvanlige tilbud er for det første, at en forholdsvis ny lovgivning har gjort det sværere at tage springet fra almindelig kørelærer til storvognskørelærer. Hertil kommer, at DEKRA forudser en mangel på netop denne type kørelærere.

Derfor er der tale om et win-win tilbud, som gavner både uddannelsescentret og de kommende lærere, siger DEKRAs administrerende direktør Peter Laursen.

- Mange kørelærere er blevet skræmt væk fra efteruddannelsen, fordi man i 2014 vedtog en lov, som kræver, at de nu skal have samtlige kørekørt – det vil sige motorcykel, bil, erhvervskort, lastbil og vogntog -  for at kunne blive storvognskørelærer. Når man dertil lægger, at selve efteruddannelsen koster et sted mellem 50.000 og 80.000 kroner, så bliver det simpelthen for besværligt og for dyrt, til trods for den gode løn der hurtigt løber over 40.000 kroner om måneden afhængig af hvor meget man arbejder, siger Peter Laursen.

- Blandt andet af den grund regner vi selv med at opleve en mangel på storvognskørelærere her på uddannelsescentret,  tilføjer han.

- Derfor har vi valgt at gøre denne efteruddannelse gratis for kandidater, der er interesserede og vurderet egnet til at arbejde hos DEKRA efter endt uddannelse. Vi giver altså både uddannelsen og en jobgaranti – i hele landet.

Der er også en anden grund til, at Peter Laursen regner med en kommende mangel på storvognskørelærere.

- Gruppen af lærere i denne kategori er aldrende, siger han og fortsætter:

- Rundt om i Danmark er der nu mange storvognskørelærere i 60erne og sågar 70erne.

En trussel mod væksten

DEKRA har tidligere påpeget, at der allerede nu er en alvorlig mangel på kvalificerede bus- og lastvognschauffører. Hvis der så oven i købet kommer til at mangle lærere, som kan undervise nye chauffører, er der reelt tale om en trussel mod den økonomiske vækst, siger Peter Laursen:

- Hvis vi skal holde fast i den gode vækst, som Danmark nu er inde i, skal der stadig transporteres en masse varer fra A til B. Altså skal der helt bogstaveligt uddannes rigtig mange nye lastbilchauffører for at holde gang i hjulene.

Kørelærere, som er interesserede i tilbuddet fra DEKRA, kan regne med at blive ansat på et uddannelsescenter i nærheden af, hvor de bor. Selve uddannelsen foregår på deltid hen over en periode på 7-9 måneder og kan altså gennemføres samtidig med, at man passer et eksisterende kørelærerjob.

-hawin

 

Læs mere om uddannelse

13/9 2016