jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

Lær at køre gaffeltruck hjemme fra sofaenPå EUC Sjælland kan du nu tage gaffeltruck-uddannelsens teoridel som e-learning – hjemme fra sofaen, på din arbejdsplads – eller hvor som helst du har adgang til pc og internet. Foto: EUC Sjælland.

Lær at køre gaffeltruck hjemme fra sofaen

EUC Sjælland kan nu tilbyde, at du tager gaffeltruck-uddannelsens teoridel som e-learning hjemmefra, fra din arbejdsplads – eller hvor som helst du har adgang til pc og internet

Er man én af dem, der gerne vil have et gaffeltruckbevis, men som ikke har tid eller lyst til at være på skolebænken? Som måske drømmer om at lære at køre truck hjemme fra sofaen – eller fra arbejdspladsen?

At man kan undvære skolen helt, er nok temmelig urealistisk - for der er trods alt stadig noget praktisk truckkørsel, man nødvendigvis skal lære på skolen, hvor gaffeltrucks og køreanlæg er, men …

Reducér tiden du er væk fra din virksomhed

EUC Sjælland kan nu tilbyde, at man tager gaffeltruck-uddannelsens teoridel som e-learning hjemmefra, fra din arbejdsplads – eller hvor som helst man har adgang til pc og internet.

Så behøver man fremover kun at være fire ud af kursets i alt syv dage på skolen – og reducerer således den tid, hvor du er væk fra virksomheden – og sparer måske oveni værdifuld tid, som ellers skulle være brugt til transport!

Større fleksibilitet med e-learning

Og det er netop et ønske om en mere fleksibel undervisningsform, som ligger til grund for at EUC Sjælland har udviklet et e-learnings-koncept til teoriundervisning i 'Gaffeltruck certifikat B'.

Normalt er dagene på et ordinært truckkurset opdelt således, at man de første seks kursusdage på skolen, har teori den ene halvdel af dagen og den anden halvdel har praktisk kørsel. På syvende og sidste kursusdag tager man så både en praktisk- og en teoretisk prøve.

Den praktiske gaffeltruck-kørsel, er man nødvendigvis stadig nødt til at lære på skolen, men tiden på skolebænken er reduceret fra 7 til kun 4 dage, når man vælger at tage teoridelen som e-learning på EUC Sjælland. Foto: EUC Sjælland.

Vælger man derimod et truckkursus med e-learning, starter kurset med treenhalv dag på skolen, hvor man lærer den praktiske truckkørsel, bliver introduceret til e-learningssystemet, og afslutter med en praktisk prøve.

Herefter gennemgår man så den teoretiske del som e-learning, hvo0r man som nævnt selv kan bestemme tid og sted.

E-learning har også den fordel, at eleverne kan gennemgå teorien i den hastighed, som passer dem bedst – hvad end de har brug for at fordybe dig i teorien og læse et afsnit flere gange – eller måske kun har brug for en hurtig genopfriskning.

Eleverne har typisk omkring 14 dage til at gennemgå den teoretiske del, før hele kurset afsluttes med en teoretisk prøve på skolen. Her skal man afsætte en halv dag, der både inkluderer en lille repetition samt selve prøven på 45 minutter. Under e-learningsforløbet, har man også mulighed for support fra skolen.

Når den teoretiske del ligeledes er bestået, får eleverne udleveret dit truckcertifikat.

Løntabsgodtgørelse, mere info og tilmelding

'Gaffeltruck certifikatkursus B med e-learning' er en kort, kompetencegivende Arbejds Markeds Uddannelse (AMU) målrettet faglærte og ufaglærte. AMU-kurserne er offentligt finansierede med mulighed for løntabsgodtgørelse. For at kunne søge løntabsgodtgørelse kræves det dog, at der er tale om et reelt løntab. Det vil sige, at det ordinære arbejde skal erstattes af det modsvarende tidsrum på AMU-kurset.

-hawin

Læs mere om uddannelse

1/3 2017