Højisolerede hurtigporte effektiviserer logistikkenDAN-doors har leveret 12 højisolerede hurtigporte til den norske logistikvirksomhed Kollys nye frostrum til dagligvarer.

Højisolerede hurtigporte effektiviserer logistikken

Norske Kolly får styr på logistikken på frostlageret med 12 højisolerede High Speed porte fra danske DAN-doors

Den norske logistikvirksomhed, Kolly, har specialiseret sig i distribution af varer til dagligvarehandlen, herunder Rema 1000, UnoX og 7-eleven.

De har travlt og har derfor opgraderet deres lagerhal i Morobro med et nyt frostrum, bygget og monteret af den norske entreprenør Svalinn, som er specialist i at bygge kølerum til madindustrien.

Logistikcentret i Morobro er omdrejningspunktet for Kollys distribution, og Svalinn har udstyret det nye frostrum med DAN-doors’ højisolerede High Speed porte, som er udviklet specifikt til frostrum med meget trafik. 

Patenteret lamelsystem
Portene har et patenteret lamelsystem, som sikrer, at de kan modstå temperaturer helt ned til minus 30 grader uden at fryse til.

For Kolly betyder det, at de med blot en enkelt port per åbning kan skabe et smidigt work flow med optimale betingelser for at opretholde høj effektivitet i deres travle logistikhal og på samme tid minimere det dyre kuldetab.

De nye højisolerede portes lynhurtige åbne- og lukkehastighed betyder, at de er med til at minimere energiforbruget.

Netop denne feature er unik, da DAN-doors producerer High Speed porte med 100 millimeter tykke isolerede lameller.

Ifølge DAN-doors er man den eneste dørproducent i verden, som laver den type porte.

Med portene har Kolly dermed fået en løsning, som både sikrer dem høj effektivitet i deres lagerhal og samtidig minimerer både energiudgifterne og udgifterne til service, reparationer og vedligehold.

Derudover reducerer løsningen investeringsudgifterne fra to til én port per åbning.

Lynhurtig åbne- og lukkehastighed
De fire meter høje porte har en åbnehastighed på blot 2,5 sekunder.

I et stort frostlager med minus 25 grader har hver eneste åbning stor betydning for energiforbruget, da den kolde luft strømmer ud, og kompressoren skal arbejde på højtryk for hurtigt at genoprette den tabte kulde.

Den lynhurtige åbne- og lukkehastighed hjælper til at minimere driftsudgifterne.

På den måde har Svalinn nu overdraget et hypermoderne og højfunktionelt logistikcenter med en lang række intelligente og avancerede løsninger.

Det giver Kolly alle muligheder for at drive deres forretning så effektivt, økonomisk og bæredygtigt som muligt.

Kompromisløs effektivitet
Til logistikcentret i Morobro er der valgt grå porte, som matcher bygningen, og alle 12 porte er udstyret med automatisk betjening, som gør det muligt for Kolly at sikre smidighed og effektivitet uden at gå på kompromis med sikkerheden for deres ansatte.

DAN-doors har tidligere leveret de patenterede højisolerede High Speed porte til flere andre af de største logistikvirksomheder i verden, herunder DSV og Nagel-Group.

-hawin

26/4 2024