Innovative brandportløsninger til bilforhandleren

Innovative brandportløsninger til bilforhandleren

Hos Selected Car Leasing I Silkeborg vil de gerne gøre tingene lidt anderledes. Som forhandler af eksklusive biler i millionklassen har de et ønske om at differentiere sig og skabe gode kundeoplevelse. Det betød, at nytænkning skulle på banen, for at få brandsikkerheden på plads. Dan-doors løste opgaven

Da Selected Car Leasing i marts 2023 flyttede ind i en nyrenoveret bygning på Kejlstrupvej i Silkeborg, blev alle sejl sat til for skabe et showroom, der giver samme wow-fornemmelse, som de eksklusive biler, der står i udstillingen.

Der er valgt designelementer i træ og beton for at skabe en balance mellem ro og rå motorkraft, og intet er overladt til tilfældighederne.  

Leg og spænding til børn i alle aldre
Som en lidt utraditionel feature er der i showroomet installeret en spektakulær rutsjebane, som er integreret i et specialdesignet møbel, der udover at rumme rutsjebanen også fungerer som plantedekoration og bænk.

Af hensyn til brandsikkerheden skulle rutsjebanen brandsikres, og DAN-doors fik opgaven med at udtænke en kreativ skræddersyet løsning, som ville kunne opnå den nødvendige godkendelse fra brandmyndighederne uden at gå på kompromis med design og indretning.

Resultatet er en lille brandskydeport, specialudviklet til formålet. Den er lille – kun en gange en meter – og den er er så diskret integreret i møblet med rutsjebanen, at man skal vide, at den er der for at få øje på den.

Rutsjebanen blev godkendt af brandmyndighederne, og Selected Car Leasing er begejstret over, at det lykkedes, da både møblet og rutsjebanen var vigtige for at skabe den eksklusivitet og særegenhed, som de ønskede for deres showroom.

Specialdesignede brandløsninger
Udover den lille brandskydeport til rutsjebanen har DAN-doors også leveret brandgardiner til forskellige steder i bygningen, og det var et vigtigt parameter for Selected Car Leasing, at de kunne integreres diskret, så arkitekturen ikke blev forstyrret af nødvendige – men ofte klodsede – brandløsninger.

Systemerne til brandgardinerne er derfor tilpasset den øvrige indretning og malet i samme matte sorte farve. Denne detalje sikrer, at besøgende bevarer fokus på bilerne og forbliver i den oplevelse, der er gjort så meget ud af at skabe.

Selve gardinet er gemt væk i loftet, og vil kun lukke ned, hvis der detekteres brand eller røg.

Selected Car Leasing brugte DAN-doors som sparringspartner til at vælge de rigtige brandløsninger til en bygning, der er langt ud over det sædvanlige.

Udfordringen lå i at sikre den højeste brandsikkerhed for både personer, bygninger og de eksklusive biler uden at spolere de arkitektoniske valg, der gør dette showroom til en oplevelse helt i særklasse.

-hawin

6/6 2023