Bestseller afslører robotterne på sit nye logistikcenter i Holland

Bestseller afslører robotterne på sit nye logistikcenter i Holland

Modevirksomheden Bestseller løfter sløret for flere detaljer om det nye logistikcenter i Holland, som bliver et af Europas mest automatiserede lagre takket være flere end 1.400 robotter og højteknologi fra KNAPP

For nyligt lancerede Bestseller nyheden om sit nye logistikcenter i Holland. Nu er der nyt om indretningen og om, at det er Knapp, som leverer automationsteknologien på centret. 

Det 155.000 m2 store logistikcenter opføres i Lelystad ca. 60 km øst for Amsterdam. Logistikcentret får navnet Logistics Center West (LCW) og bliver udrustet med teknologi, der optimerer logistikcentrets effektivitet og skaber fordelagtige arbejdsforhold.

- Vores partnerskab med KNAPP går ud på at udvikle et af de mest automatiserede logistikcentre i modeindustrien og i hele Europa.

- Med en investering i teknologi i denne skala optimerer vi centrets effektivitet og hele processen med at distribuere varer til vores butikskunder på de største markeder, siger Allan Kyhe Kjærgaard, logistikdirektør hos Bestseller.

Automatiseret stykplukning og palletering, et automatiseret palleopbevarings- og håndteringssystem og mere end 1.400 robotter bundet sammen af det avancerede og fuldautomatiske OSR Shuttle Evo-system, er nogle af de nye teknologier, som KNAPP vil implementere på LCW.

- Det er en ære for os at få lov til at udvikle det mest effektive logistikcenter hidtil for Bestseller.

- De innovative løsninger, som vi med vores teknologi og ekspertise bringer til bordet som teknologipartner i dette projekt, kommer til at styrke Bestseller gennem alle led i deres forsyningskæde.

- Med den valgte løsning baseret på one-touch og lavkompleksitetssystemer sætter vi en ny milepæl i udviklingen af logistikcentre, siger Franz Mathi, der er global Chief Operations Officer i KNAPP.

Samarbejdet er samtidig et eksempel på, at KNAPP styrker sin position i Norden.

- Bestseller har gentagne gange demonstreret sin særlige evne til at skabe vækst ved at udvise lederskab og vælge innovative tilgange.

- Hos KNAPP i Norden er vi meget glade for det tætte skandinaviske samarbejde med Bestseller og den unikke mulighed for sammen at skabe et af de mest automatiserede og effektive logistikcentre i hele Europa, uddyber Mikael Holmqvist, der er direktør for KNAPP i Norden.

Automationsteknologi på en helt ny skala
Takket være den omfangsrige brug af automationsteknologier på logistikcentret, får det en meget høj effektivitetsgrad.

Bestseller forventer, at centret vil levere mere end 20.000 varepluk i timen, hvilket er væsentlig højere end på det største af virksomhedens nuværende centre.

- Ambitionen for dette logistikcenter er one-touch automation, hvor varer modtages, behandles og sendes videre med begrænset manuel håndtering.

- Det bliver en dynamisk løsning med høj effektivitet og begrænset risiko for redundans forårsaget af fejl på enkeltmaskiner i forbindelse med opbevaring og plukning af varer, fortæller Allan Kyhe Kjærgaard fra Bestseller.

Automatisering af plukning har traditionelt været vanskeligere inden for mode end i andre brancher.

Varerne er svære for robotter at vælge og håndtere sammenlignet med hårdere genstande med flade overflader.

KNAPPs Pick-it-Easy plukkestation.

På LCW bliver det løst af KNAPPs Pick-it-Easy plukkerobotter, som er drevet af kunstig intelligens (AI), i kombination med manuelle plukkestationer.

Robotter forbedrer arbejdsforhold
Når LCW er fuldt funktionel ved udgangen af 2026, forventer Bestseller at 600 medarbejdere er ansat på stedet, hvoraf mere end halvdelen vil arbejde hånd i hånd med robotter.

Automatiseringen vil reducere nødvendigheden af gentaget manuelt arbejde og gøre det betydeligt lettere at udføre fysisk krævende opgaver som pakning af paller.

Samtidig vil investeringen i automationsteknologi skabe nye job, der kræver en højtuddannet arbejdsstyrke. Jobtyperne vil omfatte vedligeholdelsesteknikere, dataanalytikere, mekaniske, elektriske og softwareingeniører samt proces- og effektiviseringsspecialister.

Johannes Holas, Vice President for Fashion Solutions i KNAPP.

- Bestsellers kundeoplevelse på det nye lager formes af en softwaredrevet fordeling af ordrestrømme til de forskellige ressourcer, der er optimeret til formålet.

- Det giver en ideel brug af AI-drevne plukkerobotter, som i fællesskab med medarbejdere ved varer-til-person arbejdsstationerne samler den enkelte butiks ordrer.

- Denne kombination af robotteknologi og menneskelig indsats giver mulighed for maksimal effektivitet og kvalitet og skaber et fremragende arbejdsmiljø, forklarer Johannes Holas, Vice President for Fashion Solutions i KNAPP.

-hawin

 

Fakta om  Logistics Center West (LCW)

 • Det 155.000 m2 store logistikcenter opføres i Lelystad, som ligger 60 km øst for Amsterdam. Dets navn bliver Logistics Center West (LCW), og det bliver udrustet med banebrydende teknologi, der optimerer logistikcentrets effektivitet og skaber gode arbejdsforhold for centrets medarbejderne.
 • KNAPP vil stå for håndteringen af materialer på LCW.

 • Logistikcentret vil skabe cirka 600 højt kvalificerede arbejdspladser og vil i høj grad udvide BESTSELLERs forsyningskæde og understøtte virksomhedens vækst. BESTSELLER kommer dermed tættere på sine engroskunder på Europas største detailmarkeder.
 • Robotter vil blive brugt til at automatisere opgaver, der kræver fysisk krævende og manuelt arbejde. Samtidig gør robotteknologi og digitalisering lageret til et interessant sted at arbejde og skaber nye jobmuligheder for eksempelvis procesingeniører, dataanalytikere med flere.
 • Bygningen er designet og projekteret af Henning Larsen Architects og Rambøll.
 • BESTSELLER forventer, at centret er i funktion ved udgangen af 2026.
18/12 2023
 • Labelprinter klar til præcisionsarbejde

  Labelprinter klar til præcisionsarbejde

  lagerstyring ›Har man behov for en industri-robust labelprinter med kompromisløs præcision, så er Honeywell's PX940 et godt bud. Sådan lyder det fra leverandøren, Norris Print-Tech
 • Farvel stregkode og velkommen QR fra GS1

  Farvel stregkode og velkommen QR fra GS1

  lagerstyring ›22 af verdens største virksomheder har underskrevet en fælles, global erklæring, der opfordrer til at overgå til QR-koder fra GS1. Virksomhederne ønsker gøre data om produkter for forbrugerne via smartphones
 • Logistikudstyr til selv de barskeste miljøer

  Logistikudstyr til selv de barskeste miljøer

  lagerstyring ›Håndterminaler, der kombinerer touchskærm med tastatur og pistolgreb og en tablet, der kan betjenes med handsker eller fedtede fingre i alle temperaturer er blandt nyhederne fra Norris Print Tech A/S
 • Oracle Cloud SCM strømliner forsyningskæderne

  Oracle Cloud SCM strømliner forsyningskæderne

  lagerstyring ›Nye logistikfunktioner i Oracle Cloud SCM hjælper kunderne med at øge synligheden, reducere omkostningerne, automatisere compliance og forbedre beslutningstagningen
 • Lagersystem til smv'erne inspireret af puslespil

  Lagersystem til smv'erne inspireret af puslespil

  lagerstyring ›Dansk robot-startup vil bygge et modulært og skalerbart lagerautomatiseringssystem som ikke kun er for de store virksomheder. De to jyder bag virksomheden Kasparium har nu fået en af pladserne i Teknologisk Instituts robotinkubator bevilliget af Odense Robotics StartUp Fund
 • Peak Systems skal fordoble lagerkapaciteten i LYKO

  Peak Systems skal fordoble lagerkapaciteten i LYKO

  lagerstyring ›En af Sveriges førende online-vækstvirksomheder, har indgået et samarbejde med det nordjyske softwarefirma, Peak Systems, for at øge den automatiserede lagerkapacitet med mere end 100%
 • Poul Hansen indgår partnerskab med Apport Systems

  Poul Hansen indgår partnerskab med Apport Systems

  lagerstyring ›Apport Enterprise optimerer Poul Hansens logistik og lagerstyring.
 • Tilpasningsdygtige løsninger skaber vellykket  intralogistik

  Tilpasningsdygtige løsninger skaber vellykket  intralogistik

  logistikloesninger ›Et af hovedtemaerne på årets intralogistikmesse, LogiMAT 2024 er dygtig tilpasning. Akademikere, erhvervsfolk og fagspecialister taler om det i en række Ekspertfora. Og mange udstillere demonstrerer netop deres løsningers evner til at tilpasse sig både eksisterende og kommende logistik- og varehåndteringssystemer og -processer