Element Logic tredobler arealet i nye lokaler

Element Logic tredobler arealet i nye lokaler

Virksomheden i Danmark har siden 2018 etableret sig som den førende leverandør af AutoStore-robotlagre. Med en trecifret millionomsætning i ryggen og en organisation på næsten 30 mand er virksomheden nu flyttet til nye lokaler på Odense Havn for at sikre de bedst mulige rammer for fortsat vækst

Med et samlet areal på 700 m2 på Odense Havn er der tale om mere end en tredobling fra virksomhedens hidtidige kontor i den anden ende af Odense. Men det er også nødvendigt, når man som Element Logic Danmark alene i 2021 gik fra 6 til knap 25 medarbejdere og samtidig øgede sin omsætning med en faktor 4,2 mellem 2018 og 2021.

-Vi kigger ind i fortsat vækst og har brug for at skabe de bedst mulige rammer for vores organisation. Dem er vi sikre på, at vi har fundet med lokalerne på Odense Havn, hvor vi får en central placering tæt på både Odense centrum og det spændende miljø, der er ved at blive skabt ved Odense Havn, siger administrerende direktør i Element Logic Danmark, Nikolaj Bjørn Eriksen.

Logistik er kommet øverst på agendaen
Den danske organisation er en del af Element Logic-koncernen, der opererer på en lang række europæiske markeder samt i USA og Latinamerika. Element Logic har etableret sig som markedets absolut førende leverandør af såkaldte AutoStore-robotlageranlæg - et innovativt og fleksibelt system, hvori de forskellige varer opbevares i et aluminiumsgitterlager, der betjenes af alt fra en håndfuld robotter til en flåde på flere hundrede.

I Danmark omfatter kundelisten virksomheder som Kids-world, Proshop, DSV Prime Cargo, Carl Christensen og Abena. Senest har Element Logic Danmark leveret robotlagre til blandt andre System Transport, Sport24 og T. Hansen.

-Logistik er vigtigere end nogensinde, og vi oplever, at det i stigende grad bliver et strategisk indsatsområde helt oppe i topledelsen hos mange virksomheder. For har man ikke en velfungerende logistik, risikerer det at blive en barriere for vækst inden for højvækst-brancher som eksempelvis e-handel, siger Nikolaj Bjørn Eriksen.

Fra seks til 23 medarbejdere på et år
Han kom til Element Logic Danmark i foråret 2018 og var dengang den eneste ansatte. I dag har han over 25 kolleger, og han regner med at runde de 32 medarbejdere ved udgangen af 2022.

 Nikolaj Bjørn Eriksen og medarbejderne har fået plads til mere vækst i lokalerne på Odense Havn

Alene i 2021 gik virksomheden fra 6 til 23 medarbejdere, og det glæder derfor Nikolaj Bjørn Eriksen, at Element Logic Danmark samtidig for første gang blev Great place to work-certificeret - en internationalt anerkendt blåstempling af en virksomheds kultur og ledelse.

-Både her i Danmark og i koncernen generelt er der kommet rigtigt mange nye kolleger til de senere år, men vi har formået at bibeholde en entreprenant kultur med et fladt hierarki og nogle trygge rammer. Det er i hvert fald det, vi hører fra vores medarbejdere, siger Nikolaj Bjørn Eriksen.

Brug for endnu flere specialister
Han har mandet op med blandt andet en række erfarne specialister inden for logistik, design og projektledelse for at kunne sammensætte en så bred og fagligt dyb organisation som muligt. Og der skal være plads til endnu flere, hvis organisationen skal kunne følge med efterspørgslen fra markedet.

Det er blandt andet også derfor, at vi er flyttet. Vi har brug for noget mere plads og nogle gode rammer, der gør, at vi fortsat kan forblive en attraktiv og god arbejdsplads, understreger direktøren.

Element Logic Danmarks nye adresse hedder fremover Havnegade 34 i Odense C.

Om Element Logik
Virksomheden er verdens første og størte AutoStore-partner. I år opkøbte den SDI, hvilket gør Element Logic til en af de største systemintegratorer i verden.

Virksomheden har stor erfaring med at designe og installere skræddersyede løsninger, som strømliner deres kunders arbejdsgang med  robot-, software- og materialeflowhåndteringsløsninger og rådgivning. Element Logic optimerer varelagre i alle størrelser i en bred vifte af industrier inklusiv elektronikproduktion, komponentdistribution, forbrugerelektronik, 3PL, farma, beklædning, sportsudstyr og meget mere.

Virksomheden har hovedkvarter i Norge og ejes af ansatte med den Europæiske kapitalfond Castik Capital som den primære ejer. På verdensplan havde Element Logic og SDI  en omsætning på 294 millioner EUR.

-lipe

Læs mere om lagerstyring

21/10 2022