Mærsk bruger droner til lagerstyring i USA

Mærsk bruger droner til lagerstyring i USA

Lagerdroner fra Verity navigerer fra palle til palle og indsamler ved hjælp af indbyggede højopløsningskameraer nøjagtige lagerdata i tre dimensioner ved at scanne stregkoder i enhver højde. Løsningen på et Mærsk-lager i New Jersey gør lagerstyringen stærkere, hurtigere og mere effektiv for kunderne

Af Lisbeth Petersen

I en pressemeddelelse begrunder koncernen beslutningen med, at lagerstyring er et af de vigtigste barometre for flow i forsyningskæden, eksponering af de økonomiske omkostninger og beslutninger på forretningsområderne. Det er også en af de vanskelige, gentagne og kedelige opgaver, der skal udføres hele tiden på lagre, hvor der ofte stilles spørgsmål om kvaliteten af data, og hvor arbejdet kræver, at medarbejderne skal arbejde i højden.

Som supply chain integrator leder vi konstant efter nye innovationer og tekniske løsninger i vores lagerdrift. Vi ønskede at implementere en sikrere, mere præcis, datadrevet lagerløsning, der adresserede vores dekarboniseringsmål for kunderne og forhindrede vores arbejdsstyrke i at arbejde i højden. Veritys system har leveret datanøjagtighed, sikkerhed og hastighed, hvilket gør vores lagerstyringssystem stærkere, hurtigere og mere effektivt for kundernes beslutningstagning, siger Erez Agmoni Senior Vice President for Innovation & Strategic Growth for Maersk North America.

Dronerne arbejder døgnet rundt - også i mørke
Veritys lagerdroner navigerer fra palle til palle og indsamler nøjagtige lagerdata i tre dimensioner ved at scanne stregkoder i enhver højde ved hjælp af indbyggede højopløsningskameraer.

Systemet kræver en dags operatørtræning, og de elektriske droner vender tilbage til batteriets ladestation, når det er nødvendigt, og fungerer både nætter og weekender uden lyset tændt.

Dronerne tager billeder af SKU'er på paller for at identificere lagerfejl, såsom manglende eller fejlplacerede paller. Når dataene er indsamlet, sammenligner systemet resultaterne med data, der er gemt i lagerstyringssystemet (WMS) og samler derefter disse oplysninger i kritiske rapporter, der leveres direkte til brugerne via brugerdashboardet. Resultaterne er cloudbaserede, delbare og giver handlingsrettede varehusdata, der giver bedre analyser til forsyningskædeledere.

Vi ser Verity-løsningen som en vigtig faktor, der kan gøre en forskel for at vores kunder bliver mere konkurrencedygtige gennem højere kvalitet og hurtigere lagerdata, tilføjer Erez Agmoni.

Om A.P. Møller – Mærsk
Opererer i mere end 130 lande og beskæftiger over 100.000 mennesker verden over. Mærsk sigter mod at nå en netto nul-CO2-udledning i 2040 på tværs af hele forretningen med nye teknologier, nye skibe og grønne brændstoffer.

Læs mere om lagerstyring

3/2 2023