Terminalen bliver til én stor scanner

Terminalen bliver til én stor scanner

Logistikleverandøren Dachser tager et skridt ind i fremtidens logistik ved at lancere den innovative @ILO-teknologi, der øger gennemsigtigheden og automatiserer scanningsprocesserne på terminalen, hos vejtransportfilialen i Hvidovre

I de sidste måneder af 2023 er 471 optiske scanningsenheder blevet installeret i loftet på den 4.100 kvadratmeter store logistikterminal i Hvidovre.

De 471 scanningsenheder er en del af Dachsers digitaliserede logistikterminalkoncept @ILO, der står for Advanced Indoor Localization and Operations.

Systemet bliver taget i brug i løbet af januar 2024, og lanceringen giver nogle klare fordele for arbejdsgangene på terminalen, mener Operations Manager for Dachsers vejtransportfilial i Hvidovre, Nicolai Winter.

- Vi gør i princippet terminalbygningen til én stor scanner, fortæller Nicolai Winter, og fortsætter:

- Formålet er at gøre vores arbejdsgange endnu mere effektive og eliminere daglig spildtid og frustrationer for chauffører og medarbejdere på terminalen, og i sidste ende levere en bedre service til vores kunder – og vi er taknemmelige for, at alle tre parter vil være med på udviklingsrejsen.”

Sætter standarden som pilotfilial
Visionen bag @ILO-terminalen er, at paller automatisk bliver identificeret, lokaliseret, målt og registreret i transportstyringssystemet – når de ankommer, mens de er i terminalen og når de forlader den igen.

Det bliver til en real-time visualisering af terminalen og dens processer, hvor alt godset ses fra oven, med en meters nøjagtighed.

Filialen i Hvidovre er med i anden bølge af pilotfilialer, og Dachser Expert Network Operations (DENO) Maiken Kristensen har fulgt projektet nøje.

- Som pilotfilial er vi med til at sætte rammerne for den videre udrulning af @ILO, men det kræver også grundig forberedelse, konstant opfølgning og en vilje til at samle og videregive feedback, siger Maiken Kristensen.

Hun fortsætter:

- De data, som scanningsenhederne genererer, bliver et vigtigt værktøj for både speditørerne på kontoret og kollegaerne på terminalen til hurtigt at lokalisere og visualisere de enkelte sendinger i terminalen.

Data fra de første to pilotfilialer, Unterschleißheim ved München og Öhringen nær Heilbronn i Tyskland, viser, at man kan skære 15-35 procent af den tid, der bruges på manuelle processer for ind- og udgående forsendelser ved at automatisere scanning af pakker.

På den måde kan distributionsbilerne hurtigere komme ud på vejene, så chaufførerne kan undgå lidt af morgenmyldretiden.

Samtidig giver de mål på pallerne, som systemet genererer, mulighed for at optimere planlægningen og effektiv læsningen af lastbilerne og dermed køre mere gods med samme bil i fremtiden.

- Det kræver lidt flere justeringer, før vi kan realisere projektets ideal, men det her er første skridt mod en moderne digitaliseret og automatiseret logistikterminal, afslutter Nicolai Winter.

Dachser Future Terminal
@ILO hører under forsknings- og udviklingsprojektet Dachser Future Terminal, hvor den familieejede logistikvirksomhed vil implementere banebrydende teknologier og processer i sine transitterminaler og lagre i Europa.

Målet er at udvikle egne innovative løsninger, der kan imødekomme de udfordringer og udnytte de muligheder, som blandt andet digitalisering skaber.

-hawin

Læs mere om @ILO HER

 

11/1 2024
 • Labelprinter klar til præcisionsarbejde

  Labelprinter klar til præcisionsarbejde

  lagerstyring ›Har man behov for en industri-robust labelprinter med kompromisløs præcision, så er Honeywell's PX940 et godt bud. Sådan lyder det fra leverandøren, Norris Print-Tech
 • Farvel stregkode og velkommen QR fra GS1

  Farvel stregkode og velkommen QR fra GS1

  lagerstyring ›22 af verdens største virksomheder har underskrevet en fælles, global erklæring, der opfordrer til at overgå til QR-koder fra GS1. Virksomhederne ønsker gøre data om produkter for forbrugerne via smartphones
 • Logistikudstyr til selv de barskeste miljøer

  Logistikudstyr til selv de barskeste miljøer

  lagerstyring ›Håndterminaler, der kombinerer touchskærm med tastatur og pistolgreb og en tablet, der kan betjenes med handsker eller fedtede fingre i alle temperaturer er blandt nyhederne fra Norris Print Tech A/S
 • Oracle Cloud SCM strømliner forsyningskæderne

  Oracle Cloud SCM strømliner forsyningskæderne

  lagerstyring ›Nye logistikfunktioner i Oracle Cloud SCM hjælper kunderne med at øge synligheden, reducere omkostningerne, automatisere compliance og forbedre beslutningstagningen
 • Lagersystem til smv'erne inspireret af puslespil

  Lagersystem til smv'erne inspireret af puslespil

  lagerstyring ›Dansk robot-startup vil bygge et modulært og skalerbart lagerautomatiseringssystem som ikke kun er for de store virksomheder. De to jyder bag virksomheden Kasparium har nu fået en af pladserne i Teknologisk Instituts robotinkubator bevilliget af Odense Robotics StartUp Fund
 • Peak Systems skal fordoble lagerkapaciteten i LYKO

  Peak Systems skal fordoble lagerkapaciteten i LYKO

  lagerstyring ›En af Sveriges førende online-vækstvirksomheder, har indgået et samarbejde med det nordjyske softwarefirma, Peak Systems, for at øge den automatiserede lagerkapacitet med mere end 100%
 • Poul Hansen indgår partnerskab med Apport Systems

  Poul Hansen indgår partnerskab med Apport Systems

  lagerstyring ›Apport Enterprise optimerer Poul Hansens logistik og lagerstyring.
 • Tilpasningsdygtige løsninger skaber vellykket  intralogistik

  Tilpasningsdygtige løsninger skaber vellykket  intralogistik

  logistikloesninger ›Et af hovedtemaerne på årets intralogistikmesse, LogiMAT 2024 er dygtig tilpasning. Akademikere, erhvervsfolk og fagspecialister taler om det i en række Ekspertfora. Og mange udstillere demonstrerer netop deres løsningers evner til at tilpasse sig både eksisterende og kommende logistik- og varehåndteringssystemer og -processer