Verdens første AutoStore-løsning med frostzoner til fødevarer

Verdens første AutoStore-løsning med frostzoner til fødevarer

Virksomheden StrongPoint ASA er blevet valgt til at designe og installere verdens første AutoStore-løsning bygget til fødevarestyring med tre temperaturzoner: Stuetemperatur, nedkølet og nu frost. StrongPoint er AutoStores første og eneste dagligvare-fokuserede distributionspartner

Del artiklen på

Robotteknologi-virksomheden, AutoStore, der opfandt og fortsætter med at pionere Cube Storage Automation, har for nylig udviklet en unik løsning til at automatisere opbevaring og pluk af frosne varer. Tidligere har AutoStores løsninger kun dækket to temperaturzoner, nedkølet og stuetemperatur. De fleste dagligvareforhandlere har brugt manuel plukning af frosne varer – et væsentligt produktsegment for dagligvarehandlen - når de automatiserede deres e-dagligvareservice.

StrongPoint er en dagligvare-teknologivirksomhed med 35 års erfaring inden for fødevarestyring, og virksomheden leverer end-to-end e-handelsløsninger til mange førende dagligvareforhandlere i Europa, herunder automatisering, plukning i butik, plukning i mørke butikker, levering til hjemmet, klik og afhent købmandsskabe, afhentning i butik og drive-thru.

Virksomheden vil nu designe og installere AutoStore-løsningen til det norske fødevaredistributionsselskab, DLVRY, i et anlæg med base i Sveio, Norge. Ud over øget effektivitet kan der opnås betydelige energibesparelser ved at tilføje frosne varer til AutoStore-netværket. Denne installation forventes at resultere i en reduktion af energiomkostningerne på cirka 30 procent.

Kunderne kan nu automatisere alle tre temperaturzoner
AutoStore-systemet kan installeres i flere diskrete temperaturzoner, der går ned til minusgrader (-25 °C / -13 °F) og gør det muligt at plukke både friske og frosne varer fra den kølede temperaturzone (2 °C) / 35,6 °F).

- Dette er en fantastisk dag for dagligvareforhandlere og foodservice-virksomheder, der overvejer automatisering for at øge effektiviteten, da de nu kan automatisere alle tre temperaturzoner. Vi er stolte over at have æren af at installere en verdensnyhed for AutoStore, og ser frem til at udnytte vores over 35 års erfaring inden for fødevarestyring og dagligevaredetailhandel til at skabe verdens første og bedste fuldautomatiske løsning, der er bygget til dagligvarer, fortæller StrongPoints CEO, Jacob Tveraabak.

Jan Frode Johansen, som er medstifter og administrerende direktør i DLVRY, siger:

-Fødevarehåndtering er så anderledes fra ethvert andet detailsegment. Vi ønskede at sikre, at vi havde adgang til et team, der virkelig forstod vores unikke udfordringer, og derfor besluttede vi at arbejde med StrongPoint. Vi er især stolte over, at vi er verdens første virksomhed til at bruge AutoStores frossenfødevarerkapaciteter, da det betyder, at vi kan opnå meget højere effektivitetsgrader ved at automatisere det, der hidtil ikke var muligt.

-lipe

Læs mere om lagerstyring

26/10 2022