Dansk-svensk jobmesse i næste uge

Dansk-svensk jobmesse i næste uge

Der er akut mangel på arbejdskraft i Danmark, ikke mindst i lager- transport og logistikbranchen. Men i Skånes len var der i august cirka 65.000 ledige, og nuu skal virksomheder og ansøgere matches på jobmesse i Malmø onsdag den 27. oktober

Der er svensk udbud og dansk efterspørgsel. Og Med opbakning fra landenes regeringer har Greater Copenhagen, Københavns Kommune, Malmø stad, Dansk Erhverv og Arbetsformedlingen sammen sat sig for at løse dette problem ved at skabe en jobmesse i Malmø den 27. oktober, hvor 15 store danske virksomheder skal matches med 600 jobsøgende fra Sydsverige.

Blandt virksomhederne er DHL og Post Nord, og Brian Mikkelsen, som er adm. direktør i Dansk Erhverv glæder sig over at spille en aktive rolle i at arrangere en jobmesse.

- Det giver al god mening at sikre et match mellem svenske ledige og danske virksomheder, og det er en ægte win-win-situation for alle parter, siger han.

Masser af spændende jobmuligheder
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i København fortæller:

-Situationen efter corona kalder på handling, for vores virksomheder har brug for flere dygtige medarbejdere. Derfor har jeg sammen med Greater Copenhagen taget initiativ til at styrke samarbejdet på tværs af Øresund. Jeg håber virkelig, at ledige og studerende i Malmø og omegn vil overveje at søge job i København, hvor de skal være mere end velkomne. Der er masser af spændende jobmuligheder lige nu og gode chancer for at opleve det kollegiale fællesskab, vi er kendt for. Vores opgave er, at bygge en stærk bro mellem det danske og det svenske arbejdsmarked, og her er jobmessen et vigtigt skridt på vejen. Sammen er vi stærkere.

-lipe

 

Læs mere om uddannelse

19/10 2021