Aabenraa Havn opruster med kommerciel profil

Aabenraa Havn opruster med kommerciel profil

I løbet af de kommende år overtager Aabenraa Havn det fulde ejerskab af arealerne ved det tidligere Enstedværk. Det betyder en fordobling af havnens areal samt en mangedobling af havnens bygningsmasse. Til at stå i front for udvikling af både disse og de eksisterende områder, har Aabenraa Havn netop ansat Dan Skov Sørensen i stillingen som Business Developer

- Med udsigt til en fordobling af havnens areal og dermed et øget krav om at kunne tiltrække nye aktiviteter til disse nye arealer, samt et generelt ønske om at kunne give både vores nuværende og kommende kunder en mere professionel samarbejdspartner, har det været målet at tilpasse havnens administrative organisation hertil.

- Ansættelsen af en kommerciel profil var det sidste nuværende skridt i den planlagte tilpasning. Jeg er sikker på, at Dan har den helt rigtige profil, og at han vil blive en afgørende faktor for havnens fremtid. Så jeg, og den øvrige besætning, er meget glade for, at vi har fået ham med ombord, udtaler Henrik Thykjær, direktør for Aabenraa Havn.

Dan Skov Sørensen er allerede i fuld gang med at sikre den bæredygtige udvikling af Aabenraa Havn, samt planlægge udvidelsen og de muligheder for vækst der vil komme.

Målet er at blive regionens mest attraktive erhvervshavn. Et af Dan Skov Sørenens særlige fokusområder er arealerne ved det tidligere Enstedværket, der skal udvikles for både at give havnens eksisterende kunder nye udvidelsesmuligheder, samt tiltrækning af nye virksomheder, der kan udnytte arealernes helt unikke egenskaber i form af havnenær beliggenhed med 18 meters dybgang og mulighed for aktiviteter op til miljøklasse 7. 

- Aabenraa Havn er i rivende udvikling og den nye industrihavn bringer mange muligheder med sig. Jeg ser frem til at bidrage positivt til havnens vækst og udvikling, Siger Dan Skov Sørensen, og tilføjer:

- Jeg kommer fra en kommerciel og maritim baggrund og har erfaring med bl.a. internationale havnemyndigheder. Jeg vil bruge min viden omkring havneindustri og transport til at udnytte Aabenraa Havns vækstpotentiale. Vi går nogle rigtig spændende år i møde.

Netop Dan Skov Sørensens kommercielle profil gør, at han ser et moderne havnemiljø, som ikke kun er for havneindustri, men som også vil inkludere muligheder for lokale mindre og mellemstore erhvervsdrivende med et varierende udbud. Aabenraa Havn skal være et fyrtårn for Aabenraas borgere, og her er det at trække yderligere liv til havnen vigtigt for den fremtidige succes.

At skabe en bæredygtig havn er også højt på agendaen, da havnens fremtid derigennem sikres. Der er mulighed for at etablere en havn, hvor bunden er lagt for at vores kunder kan blive mere og mere grønne og følge de stigende krav til industrien. Der er derfor stort potentiale for vækst både i Aabenraa, men også for industrien generelt.

Lokal repræsentant

Dan Skov Sørensen kommer oprindeligt fra Als og uddannede sig som skibsmægler ved Maersk Broker i København og har bl.a. været udstationeret i Vietnam og i de Forenede Arabiske Emirater.

I sidstnævnte udstationering havde Dan ansvaret for firmaets fodfæste og udvikling i den Mellemøstlige region. I 2014 gik turen retur til København hvor han fortsatte med et globalt kundeansvar, særligt indenfor offshore/renewables industrien.

For to år siden, flyttede Dan Skov Sørensen, hans kone og parrets tre-årige søn tilbage til Als. Her etablerede han selvstændig virksomhed, hvor han hovedsageligt arbejdede med globale havnemyndigheder og deres maritime behov. Dan Skov Sørensens erfaring vil skabe værdi for Aabenraa Havn og dens fremtid.

Dan Skov Sørensen tiltrådte stillingen som Business Developer 4. januar 2021 og er nu i gang med at lære havnen og kunderne grundigt at kende.

-hawin

21/1 2021
  • Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    havne ›Havnen har sidste år overgået alle forventninger og leveret en vækst, der slår forrige års historiske resultat. Med en god aktivitet indenfor alle forretningsområder viser resultatet en omsætning på 81,8 millioner kroner og et resultat på 28,7 millioner kroner
  • Militært område etableret på Kalundborg Havn

    Militært område etableret på Kalundborg Havn

    havne ›Frem til og med den 3. maj vil et område af havnen være bevogtet af Forsvaret på grund af en såkaldt værtsnationsstøtte. Ifølge Forsvaret er der tale om en tropperotation, men der er ikke oplysninger om de nærmere detaljer
  • Rekordomsætning på Rønne Havn

    Rekordomsætning på Rønne Havn

    havne ›Bornholms største havn havde sidste år et øget aktivitetsniveau med vækst i flere af sine forretningsområder. Resultatet blev en nettoomsætning på 126 mio. kr. og et overskud på 35 mio. kr., og det er betydeligt mere end det forventede
  • Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    havne ›Større og mere komplekse typer af gods hos Port of Aalborg har medført yderligere investeringer i materiel. En ny mobilkran skal fra 4. kvartal 2024 understøtte udviklingen i projekt-, bulk- og containergods – og blandt andet håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger
  • Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    havne ›Odense Havns storstilede planer om udvidelse af sejlrende i fjorden og havneområdet ved det tidligere Lindøværft i Munkebo er foreløbigt sat på pause. Det er plan- og miljøudvalget i Kerteminde kommune - som området hører under - der vil have undersøgelser om konsekvenserne
  • Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    havne ›Det er ønsket om at ekspandere uden for Europa, der har fået Stena Line til at indgå en aftale om at købe 49 procent af aktierne i det marokkanske færgerederi Africa Morocco Link (AML)
  • Alslinjens elfærge, Nerthus søsat i Tyrkiet

    Alslinjens elfærge, Nerthus søsat i Tyrkiet

    havne ›Alslinjens nye elfærge til ruten mellem Bøjden og Fynshav kunne i weekenden for første gang vise sine flydeevner ved søsætningen på det tyrkiske værft Cemre. Se video
  • Østrigsk ministerbesøg hos Greenport Scandinavia og Hirtshals Havn

    Østrigsk ministerbesøg hos Greenport Scandinavia og Hirtshals Havn

    havne ›Den østrigske finansminister Magnus Brunner og den tyske Bundestag-politiker Oliver Grundmann har sammen med en større delegation netop været på besøg i blandt andet Hirtshals for at høre mere om CO2-lagring i tomme olie- og gasfelter i Nordsøen i regi af Greenport Scandinavia