Anden etape af renovering i gang i Aabenraa havn

Anden etape af renovering i gang i Aabenraa havn

Det seneste år har MT Højgaard haft travlt med at renovere Nyhavns vestkaj i Aabenraa Havn, hvor 500 meter ny og moderne kaj nu står klar til at blive taget i brug. MT Højgaard fortsætter nu arbejdet i Sydhavn, der skal renoveres for 20 millioner kroner.

I foråret sidste år gik MT Højgaard i gang med at renovere Nyhavn i Aabenraa Havn. Kajen er oprindeligt fra 1922, og levetiden var derfor opbrugt på en del konstruktioner. En større renovering var derfor nødvendig, for at kajen kunne fortsætte sin daglige drift med ind- og udskibning af bulkvarer som sten, grus og cement.

MT Højgaard blev valgt til at renovere kajen, som blandt andet indebar etablering af 500 meter spunsvæg, dvs. en afstivende væg af tætsiddende plader, som kan holde på vand, jord mm.:

 - Nyhavns vestkaj står færdig og er nu igen i fuld drift. Processen har været særdeles god blandt andet takket være en positiv dialog med bygherre og bygherres rådgivere, inden arbejdet gik i gang, fortæller Michael Dalsgaard Sørensen fra MT Højgaard, som har været projektchef på renoveringsprojektet. Han fortsætter:

 - Der har dog også været udfordringer undervejs. I arbejdet med at forstærke kajen ville spunsen flere gange skride ud fra kajen. For at holde kajvæggen på plads, valgte vi derfor sammen med bygherren at købe ekstra ankre, som kunne hjælpe med at gøre væggen stabil. Sammenlagt tog det derfor tre måneder længere end planlagt, men den ekstra tid er godt givet ud, da vi herved sikrede, at vi kunne nå i mål med opgaven på tilfredsstillende vis.

Arbejdet planlagt efter skibstrafikken
Arbejdet med spunsvæggen blev udført i tæt samarbejde med Aabenraa Havn, da kajen delvis var i drift under renoveringen:

- Vi har haft et virkelig godt samarbejde med Aabenraa Havn. Det var særligt vigtigt, fordi vores opgaver skulle planlægges efter, om skibe skulle til og fra havnen, hvor vi arbejdede. Her holdt Aabenraa Havn os konstant orienteret om skibstrafikken, sådan at vi kunne forsætte et stabilt arbejdsflow, siger Michael Dalsgaard Sørensen.

Nyhavn stod for nylig færdig, og selvom projektet endte med at blive tre måneder forsinket, er Aabenraa Havn godt tilfredse med det endelige resultat og samarbejdet undervejs med MT Højgaard:

- Til trods for at vi stødte på en del uforudsete opgaver undervejs, havde MT Højgaard en konstruktiv tilgang til arbejdet og bød ind med mange nye løsningsforslag,  både før og under projektets udførelse.
Det betyder meget for os, at vores entreprenør har den rette forståelse for det færdige produkt. Vi er derfor tilfredse med det endelige resultat, og at det samtidig har været muligt at opretholde en del af driften på havnen, mens renoveringen har stået på, forklarer Henrik Thykjær, som er havnedirektør i Aabenraa Havn.

Renoveringen af Nyhavn har et samlet budget på 40 millioner kroner, og nu kommer turen så til Sydhavn, der skal istandsættes for godt halvdelen. Den har MT Højgaard også vundet:

- Det er altafgørende, at vores arbejde lever op til bygherres forventninger, i dette tilfælde Aabenraa Havn. Var det ikke tilfældet, var vi naturligvis heller ikke kommet i betragtning til det nye projekt i Sydhavn. Her skal vi nu i gang med at sikre de fremtidige bundforhold, den nordlige kaj, samt etablere et nyt areal på sydsiden af bassinet. Hele området får en ansigtsløftning ved blandt andet at nedrive den gamle bygning og træbroerne, så området bliver et større aktiv for byen, siger Michael Dalsgaard Sørensen.    

18/4 2017
  • Skandaleramte Frederikshavn Havn overtages af kommunen

    Skandaleramte Frederikshavn Havn overtages af kommunen

    havne ›Med en gæld på 1,6 mia. kroner og ubetalte regninger har havnen fået ophævet sin status som kommunal selvstyrehavn. En advokatundersøgelse skal nu vise, hvor ansvaret kan placeres, og borgmester Birgit S. Hansen udtaler, at hun 'føler sig taget i røven'
  • Nedbrydelige fiskenet bliver testet i Hirtshals

    Nedbrydelige fiskenet bliver testet i Hirtshals

    havne ›Hirtshals Havn deltager sammen med forskere og fiskere i et seksårigt forskningsprojekt som skal vise, om biologisk nedbrydelige fiskenet kan være en del af løsningen på plastforurening i havene
  • Stormflod har kostet Kolding Havn en million på bundlinjen

    Stormflod har kostet Kolding Havn en million på bundlinjen

    havne ›Havnens årsregnskab for 2023 bærer præg af den generelle afmatning, færre skibe og oktober måneds stormflod. Trods det er der ros fra bestyrelsen til ledelsen for at navigere i et svært marked
  • Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    havne ›Sidste år var det første hele år uden grønlandsskibe i havnen i Aalborg. Det kan ses på årets regnskab, som dog, takket være en stærk slutspurt, betegnes som 'over forventning
  • ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    havne ›På trods af øgede geopolitiske spændinger, stigende renter og truslen om recession formåede ADP at fastholde godsomsætningen på niveau med 2022. Samtidig indtog havneselskabet også nye markedsandele og øgede nettoomsætningen med intet mindre end 22 procent i forhold til 2022
  • Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    havne ›Havnen har sidste år overgået alle forventninger og leveret en vækst, der slår forrige års historiske resultat. Med en god aktivitet indenfor alle forretningsområder viser resultatet en omsætning på 81,8 millioner kroner og et resultat på 28,7 millioner kroner
  • Militært område etableret på Kalundborg Havn

    Militært område etableret på Kalundborg Havn

    havne ›Frem til og med den 3. maj vil et område af havnen være bevogtet af Forsvaret på grund af en såkaldt værtsnationsstøtte. Ifølge Forsvaret er der tale om en tropperotation, men der er ikke oplysninger om de nærmere detaljer
  • Rekordomsætning på Rønne Havn

    Rekordomsætning på Rønne Havn

    havne ›Bornholms største havn havde sidste år et øget aktivitetsniveau med vækst i flere af sine forretningsområder. Resultatet blev en nettoomsætning på 126 mio. kr. og et overskud på 35 mio. kr., og det er betydeligt mere end det forventede