DanPilot har stigende efterspørgsel og øger kapaciteten

DanPilot har stigende efterspørgsel og øger kapaciteten

Siden 2022 har lodseriet øget lodskapaciteten med mere end 25 procent, hvilket afspejler en historisk stor stigning og efterspørgsel af DanPilots service. Det øgede aktivitetsniveau har medført øgede omkostninger, hvilket blandt andet drejer sig om investering i nye lodser for at tilpasse kapaciteten til efterspørgslen

Den fortsat øgede efterspørgsel har været forbundet med betydelige ordinære ekstraudgifter, og DanPilot styrker driften betydeligt for at servicere kunderne og levere sikkerhed i de danske farvande, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Det sker ved investering i lokationer, der øger effektiviteten og giver optimale forhold for kundeservicen, samt ved en planlagt omfattende investering i rekruttering og uddannelse af nye lodser.

Den store investering i en betydelig opnormering af lodser styrker lodseriet til fremtiden, og tilgodeser flere kunders ønske om at øge deres engagement hos DanPilot.

- DanPilot har et højt kundeengagement, og vi stræber efter fortsat at yde vores bedste og samtidig investere i opfyldelse af fremtidens kundebehov.

- Det første halvår har krævet en ekstraordinær indsats af alle medarbejdere for at imødekomme kundernes behov.

- Samtidig har DanPilot også investeret i langsigtede innovationsprojekter for at udvikle alternative lodsningsformer med det altafgørende høje sikkerhedsniveau, siger DanPilots administrerende direktør, Erik Merkes Nielsen.

Ny type lodsning 

DanPilots udvikling af innovationsprojektet ’Remote piloting’ er trådt ind i en ny fase med en testbekendtgørelse fra Søfartsstyrelsen, der muliggør fortsat udvikling.

’Remote piloting’ er en investering i en ny type lodsning, der rummer et betydeligt potentiale for kunder og miljø, og som minimum skal have samme høje sikkerhedsstandard som en almindelig kendt lodsning.

Resultatet for koncernens halvårsregnskab, er et tab på 9,9 mio. kr. før skat, hvilket er i overensstemmelse med forventningerne.

- DanPilot er en selvstændig offentlig virksomhed, der er ejet af den danske stat, og dermed har lodseriet til formål at servicere alle kunder med den højeste sikkerhed på konkurrencedygtige vilkår.

- Omfattende investeringer i kapacitet og innovation understreger vores dedikation på drive et fremsynet og effektivt lodseri, der imødekommer stigende efterspørgsel samt leverer sikkerhed og kundeoplevelser på øverste niveau, understreger Erik Merkes Nielsen.

Nøgletal fra DanPilots halvårsregnskab
Omsætningen for perioden udgjorde 275,9 kr., en stigning på 5 procent sammenholdt med 1. halvår 2023.

- Personaleomkostninger udgjorde for perioden 228, 8 mod 217,8 mio. kr. i 1. halvår 2023 og 177,6 mio. kr. i 1. halvår 2022. Stigningen er et udtryk for uddannelse og træning af nye lodser samt ekstraordinære omkostninger forbundet med øget aktivitet.

Om DanPilot – Lodseriet Danmark
DanPilot er en selvstændig offentlig virksomhed, der er ejet 100% af den danske stat. Lodseriet skaber sikkerhed til søs og i havne i hele Danmark og i Grønland, fordi DanPilots højt specialiserede lodser kender farvandene og forebygger uheld.

- DanPilot lodser hvert år godt 22.000 skibe, der sejler transit mellem Skagen og Gedser/Allinge gennem Storebælt og Øresund og skibe, der skal ind og ud af danske havne.

- DanPilot har 21 lokationer i Danmark. I alt har DanPilot ca. 410 medarbejdere, heraf ca. 220 lodser og ca. 115 bådførere. DanPilot har hovedkvarter i Svendborg.

-lipe

19/9 2024
  •  Grønt energiselskab investerer 500 mio. kr. på Hirtshals Havn

    Grønt energiselskab investerer 500 mio. kr. på Hirtshals Havn

    havne ›Det bliver et af Danmarks største, grønne energilagre, virksomheden Green Energy Vault etablerer på havnen. Anlægget bidrager til havnens ambitiøse planer om at blive et knudepunkt for produktion og forbrug af energi fra vedvarende energikilder
  • Havnepartnerskab: Havnearealer skal sikres af staten

    Havnepartnerskab: Havnearealer skal sikres af staten

    havne ›Havnene i Danmark har en nøglerolle for grøn omstilling og handel, og derfor skal staten sikre den plads, de kræver. Det er en af 20 anbefalinger, de 30 aktører i Havnepartnerskabet nu har afleveret til regeringen
  • Specialfartøj ankommet til Femern Bælt-projektet

    Specialfartøj ankommet til Femern Bælt-projektet

    havne ›Et helt unikt fartøj, der får en nøglerolle i nedsænkningen af de enorme tunnelelementer, er ankommet til Femern Bælt-tunnelens byggeplads ved Rødbyhavn på Lolland
  • MSC Group etablerer ny containerterminal på Aarhus Havn

    MSC Group etablerer ny containerterminal på Aarhus Havn

    havne ›Det globale containerrederi Mediterranean Shipping Company (MSC) har indgået lejeaftale om et areal på havnen. Dermed får Mærsk konkurrence på containerhåndteringen, som det danske rederi hidtil har haft monopol på på Danmarks største erhvervshavn
  • Stort kvalitetsløft til færge på Øresundslinjen

    Stort kvalitetsløft til færge på Øresundslinjen

    havne ›Når elfærgen, Aurora, den 2. oktober sættes i drift efter værftsophold, er det en færge, som er næsten uigenkendelig. Hele færgen har fra yderst til inderst fået en makeover og er blandt andet blevet udstyret med en helt nyrenoveret restaurant, hvor konceptet bliver kvalitet over kvantitet
  • Skagen Havn styrker krydstogtteamet

    Skagen Havn styrker krydstogtteamet

    havne ›Stadig flere rederier ønsker at anløbe Danmarks nordligste havn med krydstogtskibe. Derfor har Skagen Havn ansat Line Hardis Olesen som Cruise Assistent i specialteamet, som dermed er oppe på fire ansatte
  • Åben havn og byggeplads på Masnedø

    Åben havn og byggeplads på Masnedø

    havne ›På søndag den 15. september inviterer Vejdirektoratet sammen med Vordingborg Havn og den italienske hovedentreprenør SBJV igen alle interesserede til at følge det store brobyggeri og havnens aktiviteter. De besøgene kan nu også komme ud på den nye Storstrømbro
  • Hirtshals Havn med i opløb om grøn prestigepris

    Hirtshals Havn med i opløb om grøn prestigepris

    havne ›ESPO Award uddeles i begyndelsen af november til en europæisk havn med det projekt inden for cirkulær økonomi, der gavner lokalmiljøet mest. Hirtshals er med sin ambition om CO2-oplagring blandt de ni kandidater