DanPilot slår dørene op for ny lodsstation i SkagenFor nylig blev Skagens nye lodsstation indviet. Bygningen har undergået en gennemgribende renovering og modernisering for at fremtidssikre forholdene. Foto: DanPilot.

DanPilot slår dørene op for ny lodsstation i Skagen

DanPilot etablerer sig med en ny og fremtidssikret lodsstation i Skagen, som er blandt de travleste danske stationer, når det kommer til at assistere internationale skibe med at navigere sikkert igennem dansk farvand

Hvert år enten begynder eller slutter tusindvis af lodsninger igennem danske farvande i Skagen. Samtidig er der flere hundrede lodsninger, hvor skibe bliver hjulpet sikkert til eller fra Skagen Havn.

Skagen Lodsstation i mange år været en af Danmarks travleste. Af samme årsag har den statsejede lodsvirksomhed DanPilot nu flyttet byens lodsstation til nye og større rammer.

Den nye station har gennemgået en renovering og modernisering som følge af et ønske om at øge både kapaciteten og virksomhedens tilstedeværelse i byen.

- Vi har længe haft et ønske om at udvide og optimere vores tilstedeværelse i Skagen, fordi trafikken og behovet i høj grad er til stede. Placeringen af den nye lodsstation tæt på havnen er ideel, fordi der er kortest mulig vej til at betjene kunderne.

- Vi kan nu tilbyde vores medarbejdere meget moderne og fremtidssikrede forhold, som i sidste ende kommer vores kunder til gode. Det er et vigtigt skridt for både DanPilot og vores dygtige medarbejdere, siger Erik Merkes Nielsen, administrerende direktør i DanPilot.

Hos Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Stenbak Hansen (S) er der ligeledes glæde at spore over DanPilots oprustning på toppen af Jylland.

- Jeg er altid begejstet, når erhvervslivet tilvælger vores lokalområde, fordi det typisk er lig med øget aktivitet og nye arbejdspladser.

- I det konkrete tilfælde glæder jeg mig også over, at DanPilot med sine investeringer i høj grad er med til at anerkende og fastholde Skagen som et maritimt nøgleområde, der forbinder Kattegat og Østersøen. Det er et forhold, der giver stor mening for hele regionen at promovere, siger Birgit Stenbak Hansen.

DanPilot har til opgave at assistere skibe med at navigere så sikkert som muligt igennem de danske farvande.

Formålet er at opretholde en høj sejladssikkerhed, at minimere risiko for kollisioner og grundstødninger og at beskytte havmiljøet mod forurening.

De danske farvande hører til de mest befærdede i verden og er generelt meget vanskelige at navigere i.

Arbejdet med at assistere internationale skibe i dansk farvand foregår i sagens natur både dag og nat, hvorfor lodserne fra DanPilot har brug for gode rammer, der giver mulighed for hvile døgnet rundt.

Af samme årsag er den nye lodsstation i Skagen indrettet med lydisolerede kamre, der kan mørklægges efter behov. Derudover er antallet af kamre udvidet fra 6 til 13, ligesom både teknologi, design og de generelle faciliteter på stationen har fået et løft.

-hawin

3/5 2022
  • Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    havne ›Sidste år var det første hele år uden grønlandsskibe i havnen i Aalborg. Det kan ses på årets regnskab, som dog, takket være en stærk slutspurt, betegnes som 'over forventning
  • ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    havne ›På trods af øgede geopolitiske spændinger, stigende renter og truslen om recession formåede ADP at fastholde godsomsætningen på niveau med 2022. Samtidig indtog havneselskabet også nye markedsandele og øgede nettoomsætningen med intet mindre end 22 procent i forhold til 2022
  • Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    havne ›Havnen har sidste år overgået alle forventninger og leveret en vækst, der slår forrige års historiske resultat. Med en god aktivitet indenfor alle forretningsområder viser resultatet en omsætning på 81,8 millioner kroner og et resultat på 28,7 millioner kroner
  • Militært område etableret på Kalundborg Havn

    Militært område etableret på Kalundborg Havn

    havne ›Frem til og med den 3. maj vil et område af havnen være bevogtet af Forsvaret på grund af en såkaldt værtsnationsstøtte. Ifølge Forsvaret er der tale om en tropperotation, men der er ikke oplysninger om de nærmere detaljer
  • Rekordomsætning på Rønne Havn

    Rekordomsætning på Rønne Havn

    havne ›Bornholms største havn havde sidste år et øget aktivitetsniveau med vækst i flere af sine forretningsområder. Resultatet blev en nettoomsætning på 126 mio. kr. og et overskud på 35 mio. kr., og det er betydeligt mere end det forventede
  • Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    havne ›Større og mere komplekse typer af gods hos Port of Aalborg har medført yderligere investeringer i materiel. En ny mobilkran skal fra 4. kvartal 2024 understøtte udviklingen i projekt-, bulk- og containergods – og blandt andet håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger
  • Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    havne ›Odense Havns storstilede planer om udvidelse af sejlrende i fjorden og havneområdet ved det tidligere Lindøværft i Munkebo er foreløbigt sat på pause. Det er plan- og miljøudvalget i Kerteminde kommune - som området hører under - der vil have undersøgelser om konsekvenserne
  • Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    havne ›Det er ønsket om at ekspandere uden for Europa, der har fået Stena Line til at indgå en aftale om at købe 49 procent af aktierne i det marokkanske færgerederi Africa Morocco Link (AML)