Esvagt indgår stor aftale med TotalEnergies i DanmarkEsvagt og TotalEnergies har indgået en række kontrakter for en stor del af den flåde af skibe, der vil betjene den danske sektor af Nordsøen.

Esvagt indgår stor aftale med TotalEnergies i Danmark

Med udgangspunkt i innovative løsninger vil to af Nordsøens nøgleaktører samarbejde om fremtidens logistik på Nordsøen

Aftalerne omfatter bl.a. det samlede sikkerhedsberedskab samt transport og overførsler af gods og personer og er baseret på en nytænkning af den operationelle struktur.

Den er derfor forankret i en flåde af flere multifunktionelle skibe. Aftalerne fokuserer udover sikkerhed også på at reducere det samlede energiforbrug og emissioner.

De underliggende skibskontrakter inkluderer ’Esvagt Dana’ som et kombineret ”walk-to-work” (W2W) og Emergency Response and Rescue Vessel (ERRV) skib; to ombyggede PX121 multifunktionelle skibe, der vil kombinere transport og ERRV; samt to ESVAGT ”gruppe-2” ERRV-skibe.

Alle er indgået på lange kontrakter. Yderligere har TotalEnergies forlænget de nuværende kontrakter for tre ESVAGT ”gruppe-3” ERRV-skibe af forskellige varigheder, bl.a. for at bidrage ved Tyra projektet.

Den nye aftale tager afsæt i Esvagts stærke sikkerhedskultur og årelange erfaring i at gøre søen til en sikker arbejdsplads.

Samtidig trækker den på kompetencer fra den grønne omstilling, som rederiet indledte for mere end ti år siden indenfor offshore vind, hvor ESVAGT i dag er markedsledende.

Søren Karas, Chief Strategy and Commercial Officer i ESVAGT, udtaler:

- ESVAGT’s ambition er at være markedsleder i offshore vind samt at hjælpe vores olie- og gaskunder med deres transformation. Vi er stolte af at kunne indgå så væsentlige kontrakter med TotalEnergies og ser det som et resultat af vores gode partnerskab samt det arbejde, Esvagt har udført over mange år for at sikre et sikkert og godt arbejdsmiljø til søs for de mange, danske offshore-arbejdere.

Rasmus Rozentals, Head of Logistics & Support to Operations, TotalEnergies, udtaler:

- Vores samarbejde med Esvagt i den danske sektor strækker sig over 40 år, og vi ser dem som en innovativ og god partner i vores indsats for at levere vores produktion på den mest sikre måde. Vi er derfor meget tilfredse med at have indgået denne aftale.

Kristian Ole Jakobsen, Deputy Chief Executive Officer i Esvagt tilføjer:

- Kontrakterne stadfæster Esvagts position i Danmark og vil skabe arbejdspladser for mere end 160 danske søfolk.

-hawin

 

Om Esvagt

Esvagt har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både offshore vindindustrien samt olie & gas-industrien. 

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som Esvagt var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Esvagt har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1100 medarbejdere offshore og onshore. 

6/8 2021
  • Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    havne ›Havnen har sidste år overgået alle forventninger og leveret en vækst, der slår forrige års historiske resultat. Med en god aktivitet indenfor alle forretningsområder viser resultatet en omsætning på 81,8 millioner kroner og et resultat på 28,7 millioner kroner
  • Militært område etableret på Kalundborg Havn

    Militært område etableret på Kalundborg Havn

    havne ›Frem til og med den 3. maj vil et område af havnen være bevogtet af Forsvaret på grund af en såkaldt værtsnationsstøtte. Ifølge Forsvaret er der tale om en tropperotation, men der er ikke oplysninger om de nærmere detaljer
  • Rekordomsætning på Rønne Havn

    Rekordomsætning på Rønne Havn

    havne ›Bornholms største havn havde sidste år et øget aktivitetsniveau med vækst i flere af sine forretningsområder. Resultatet blev en nettoomsætning på 126 mio. kr. og et overskud på 35 mio. kr., og det er betydeligt mere end det forventede
  • Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    havne ›Større og mere komplekse typer af gods hos Port of Aalborg har medført yderligere investeringer i materiel. En ny mobilkran skal fra 4. kvartal 2024 understøtte udviklingen i projekt-, bulk- og containergods – og blandt andet håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger
  • Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    havne ›Odense Havns storstilede planer om udvidelse af sejlrende i fjorden og havneområdet ved det tidligere Lindøværft i Munkebo er foreløbigt sat på pause. Det er plan- og miljøudvalget i Kerteminde kommune - som området hører under - der vil have undersøgelser om konsekvenserne
  • Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    havne ›Det er ønsket om at ekspandere uden for Europa, der har fået Stena Line til at indgå en aftale om at købe 49 procent af aktierne i det marokkanske færgerederi Africa Morocco Link (AML)
  • Alslinjens elfærge, Nerthus søsat i Tyrkiet

    Alslinjens elfærge, Nerthus søsat i Tyrkiet

    havne ›Alslinjens nye elfærge til ruten mellem Bøjden og Fynshav kunne i weekenden for første gang vise sine flydeevner ved søsætningen på det tyrkiske værft Cemre. Se video
  • Østrigsk ministerbesøg hos Greenport Scandinavia og Hirtshals Havn

    Østrigsk ministerbesøg hos Greenport Scandinavia og Hirtshals Havn

    havne ›Den østrigske finansminister Magnus Brunner og den tyske Bundestag-politiker Oliver Grundmann har sammen med en større delegation netop været på besøg i blandt andet Hirtshals for at høre mere om CO2-lagring i tomme olie- og gasfelter i Nordsøen i regi af Greenport Scandinavia