Hanstholm Havn holder momentum
Bagerst fra venstre: Jan N. Hansen, Helle Freundlich Andersen, Peter Skjærbæk, Rikke Pihl Andersen, Kirsten Hede og Ulla Vestergaard. Forrest fra venstre: Martin Vestergaard (fmd) og Niels Clemensen.

Hanstholm Havn holder momentum

Den nye bestyrelse for Hanstholm Havn har netop konstitueret sig. Konstitueringen markerer samtidig havnens indtræden i næste fase af udvidelses- og vækstplanen

Aktivitetsniveauet på Hanstholm Havn er større end nogensinde. Et stort antal entreprenørmaskiner til lands og til vands, som er i gang med den store havneudvidelse, arbejder side om side med fiskere fra ind- og udland, som lander en stigende mængde fisk. Trods rekordhøje fangster i 2017 fortsætter antallet af landinger i Hanstholm nemlig med at stige.

I årets første fire måneder er værdigrundlaget for landingerne steget fra godt 293 millioner kroner til godt 302 millioner kroner i perioden – svarende til en stigning på 3,1 procent. Her er det særligt havnens primære forretningsområde, konsumfisk, der går frem:

- Det er glædeligt at konstatere, at vi holder momentum både i forhold til den omfattende havneudvidelse og vores primære driftsaktiviteter. Havneudvidelsen forløber planmæssigt og har været begunstiget af et usædvanligt godt vejr.

- Samtidig kan vi se en tilgang i antallet af fiskere, der vælger at lande deres fisk i Hanstholm, og det lover godt for fremtiden, hvor vi kan tilbyde endnu bedre forhold for vores kunder, blandt andet med øget vanddybde, roligere indsejlingsforhold, et optimeret servicesetup, planer for forbedring af havnens køleauktionsfaciliteter med videre, forklarer bestyrelsesformand for Hanstholm Havn, Martin Vestergaard.

Han siger supplerende, at Hanstholm Havn således fortsat konsoliderer sig som Danmarks største fiskerihavn inden for konsumfisk, og at visionen om at være Europas førende havn inden for håndtering af konsumfisk er intakt.

Ny bestyrelse og ny fase

Martin Vestergaard kunne således på gårsdagens bestyrelsesmøde aflægge en særdeles positiv rapport om havnens tilstand. Mødet var det første i den nye bestyrelse for havnen, der skal konstituere sig hver fjerde år.

I den nye bestyrelse fortsætter Martin Vestergaard som formand, mens den nye borgmester i Thisted Kommune Ulla Vestergaard indtræder som nyt fast bestyrelsesmedlem og næstformand. Et andet nyt medlem er Helle Freundlich Andersen, der indtræder til fordel for Torben Juul-Olsen. Derudover bliver Susanne Kruse Sørensen, der er CEO hos Business Vordingborg A/S, ny suppleant.

Helle Freundlich Andersen har siden 2011 været administrerende direktør hos ejendomsudviklingsselskabet Exxit 59 A/S i Vejle og skal bidrage med sin store erfaring inden for investeringer og udvikling:

- Mens den vigtigste opgave for den tidligere bestyrelse har været at sikre, at havneudvidelsen faldt på plads, vil den vigtigste opgave for den kommende bestyrelse være at sikre positionering, investeringer og vækst. Derfor markerer dagen i dag ikke bare konstitueringen af en ny bestyrelse, men også en ny fase for havnen. Om to år står vi med en helt ny havn, og det er vi godt i gang med at forberede os til, fortsætter Martin Vestergaard.

Tiltrækning af investorer fra ind- og udland

Og dialogprocessen med potentielle investorer er allerede godt i gang. Ifølge Martin Vestergaard og havnedirektør Niels Clemensen forhandles med både nuværende Hanstholm-virksomheder og potentielle nye om leje af de nye havnearealer. I bedste fald kan de første kontrakter offentliggøres i indeværende år:

- Vi må sige, at vi er blevet positivt overraskede over den interesse, som en lang række investorer fra ind- og udland har vist os. Lige nu er vi langt i dialog med en håndfuld seriøse virksomheder, der ønsker enten at udvide eller etablere sig på Hanstholm Havn. Det viser os, at timingen er god, at vi har et attraktivt produkt, og at troen på havnens fremtid er stor, slutter Martin Vestergaard.

-hawin

 

Ny bestyrelse for Hanstholm Havn

  • Martin Vestergaard (formand)
  • Ulla Vestergaard (næstformand)
  • Helle Freundlich Andersen
  • Kirsten Hede
  • Jan N. Hansen
  • Peter Skjærbæk
  • Rikke Pihl Andersen (personalerepræsentant)
  • Susanne Kruse Sørensen (suppleant)

 

Fakta om havneudvidelsen

I dag har Hanstholm Havn en vision om at være Europas førende havn inden for håndtering af konsumfisk. Havnen har været inde i en meget positiv udvikling de seneste år med tocifrede vækstrater. Det betyder, at kapaciteten for store dele af havnen er opbrugt, og at havneudvidelsen er tiltrængt. Konkret består havneudvidelsen af:

  • Ny ydermole mod vest, der beskytter indsejlingen og give en mere rolig indsejling.
  • Ny mole, der giver adgang til et nyt havneareal nordøst for den eksisterende havn.
  • 130.000 kvadratmeter nye baglandsarealer.
  • 30.000 kvadratmeter arbejdshavn, der efterfølgende omdannes til baglandsareal.
  • Øget vanddybde på 11 meter i indsejlingen og 10 meter i nyt havnebassin samt mulighed for yderligere en meters dybde i havnebassinet.
1/6 2018
  • Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    havne ›Sidste år var det første hele år uden grønlandsskibe i havnen i Aalborg. Det kan ses på årets regnskab, som dog, takket være en stærk slutspurt, betegnes som 'over forventning
  • ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    havne ›På trods af øgede geopolitiske spændinger, stigende renter og truslen om recession formåede ADP at fastholde godsomsætningen på niveau med 2022. Samtidig indtog havneselskabet også nye markedsandele og øgede nettoomsætningen med intet mindre end 22 procent i forhold til 2022
  • Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    havne ›Havnen har sidste år overgået alle forventninger og leveret en vækst, der slår forrige års historiske resultat. Med en god aktivitet indenfor alle forretningsområder viser resultatet en omsætning på 81,8 millioner kroner og et resultat på 28,7 millioner kroner
  • Militært område etableret på Kalundborg Havn

    Militært område etableret på Kalundborg Havn

    havne ›Frem til og med den 3. maj vil et område af havnen være bevogtet af Forsvaret på grund af en såkaldt værtsnationsstøtte. Ifølge Forsvaret er der tale om en tropperotation, men der er ikke oplysninger om de nærmere detaljer
  • Rekordomsætning på Rønne Havn

    Rekordomsætning på Rønne Havn

    havne ›Bornholms største havn havde sidste år et øget aktivitetsniveau med vækst i flere af sine forretningsområder. Resultatet blev en nettoomsætning på 126 mio. kr. og et overskud på 35 mio. kr., og det er betydeligt mere end det forventede
  • Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    havne ›Større og mere komplekse typer af gods hos Port of Aalborg har medført yderligere investeringer i materiel. En ny mobilkran skal fra 4. kvartal 2024 understøtte udviklingen i projekt-, bulk- og containergods – og blandt andet håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger
  • Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    havne ›Odense Havns storstilede planer om udvidelse af sejlrende i fjorden og havneområdet ved det tidligere Lindøværft i Munkebo er foreløbigt sat på pause. Det er plan- og miljøudvalget i Kerteminde kommune - som området hører under - der vil have undersøgelser om konsekvenserne
  • Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    havne ›Det er ønsket om at ekspandere uden for Europa, der har fået Stena Line til at indgå en aftale om at købe 49 procent af aktierne i det marokkanske færgerederi Africa Morocco Link (AML)