Port of Aalborg indgår international samarbejdsaftale med canadisk havnFra venstre: Rikke Drustrup, Jesper Raakjær, begge Port of Aalborg, sammen med Carl Laberge, CEO hos Port of Saguenay, og Stéphanie Desforges, Port of Saguenay.

Port of Aalborg indgår international samarbejdsaftale med canadisk havn

Port of Aalborg og den canadiske havn Port of Saguenay har netop sat underskrift på en samarbejdsaftale. Aftalen skal danne ramme om et fremadrettet partnerskab, hvor havnene vil dele erfaringer og viden om udviklingen af fremtidens grønne løsninger inden for den maritime og industrielle havneindustri

Internationale relationer er et strategisk fokusområde for Port of Aalborg, og det er særligt tydeligt i netop disse uger.

Alene i juni har Port of Aalborg haft besøg af både Marokkos og Norges ambassadører i Danmark, og nu har landets største indlandshavn så indgået en samarbejdsaftale med den canadiske havn Port of Saguenay.

Aftalen markerer starten på et tæt samarbejde, der skal understøtte og videreudvikle havnenes forretningsområder inden for den grønne omstilling.

- Vores internationale netværk er vigtigt for os. Derfor er vi enormt glade for samarbejdsaftalen, som vi tror på kan udmønte sig i flere interessante projekter. Med den nye aftale får vi mulighed for at udveksle erfaringer med en ligesindet havn, hvis forretning på mange måder ligner vores egen, fortæller Jesper Raakjær, Group Chief Visionary Officer hos Port of Aalborg.

Samarbejdsaftalen med Port of Saguenay kom i stand efter den canadiske havn igangsatte en indsats med at afdække, hvordan lignende aktører arbejder med den grønne omstilling – og her faldt blikket hurtigt på Danmark og Aalborg:

 - Port of Aalborg er anerkendt i branchen som førende inden for ansvarlig og bæredygtig udvikling af maritime og industrielle havneaktiviteter, især takket være et tæt samarbejde med Aalborg Universitet. Så vi er glade for nu at igangsætte et samarbejde, der er det første af sin slags for os og som kommer til at være med til at styrke udviklingen af vores havneerhvervspark, fortæller Carl Laberge, administrerende direktør hos Port of Saguenay.

Deler flere fælles visioner
På trods af en afstand på flere tusinde kilometer deler Port of Aalborg og Port of Saguenay flere fælles karakteristika.

Fra venstre mod højre: Stéphanie Desforges (Director of Public Affairs and Strategic Developpment hos Port of Saguenay), Jesper Raakjær (Group Visionary Officer hos Port of Aalborg), Carl Laberge (CEO hos Port of Saguenay) og Rikke Drustrup (Sustainability Consultant hos Port of Aalborg).

Begge havne er indlandshavne, der, foruden at huse spirende industrihavneområder med intermodale logistikløsninger på land- og vandsiden, også driver erhvervsparker med den grønne omstilling, aktørinddragelse og stærke industrisymbioser som fokusområder.

Efter flere måneder med dialog var Port of Aalborg ikke i tvivl om, at et samarbejde kunne komme på tale:

- Gennem god dialog har vi fået indgående kendskab til hinandens arbejdsgange og visioner. Det har styrket vores tro på, at begge parter vil kunne få et gavnligt udbytte af et samarbejde, hvor vi kan drage fordel af hinandens erfaringer og viden om diverse forretningsprocesser og best practices i forhold til at fremme udviklingen af især grønne løsninger, siger Jesper Raakjær.

På den lange bane er det planen, at samarbejdsaftalen med hjælp fra eksterne midler kan afføde fælles udviklingsprojekter.

- Det er vigtigt for os, at aftalen ikke blot er en stykke papir, men et egentlig samarbejde som begge parter forpligter sig til. På sigt vil det eksempelvis komme til udtryk med større udviklingsprojekter, der går på tværs af vores organisationer og måske endda andre aktører. Vi ser derfor meget frem til samarbejdet, siger Jesper Raakjær slutteligt.

Den nye samarbejdsaftale blev officielt underskrevet ved et besøg i Saguenay d. 13. juni, hvor repræsentanter fra begge havne var til stede. Begge parter forventer, at en nyt besøg i Aalborg vil blive arrangeret i nær fremtid.

-hawin

29/6 2022
  • Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    havne ›Sidste år var det første hele år uden grønlandsskibe i havnen i Aalborg. Det kan ses på årets regnskab, som dog, takket være en stærk slutspurt, betegnes som 'over forventning
  • ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    havne ›På trods af øgede geopolitiske spændinger, stigende renter og truslen om recession formåede ADP at fastholde godsomsætningen på niveau med 2022. Samtidig indtog havneselskabet også nye markedsandele og øgede nettoomsætningen med intet mindre end 22 procent i forhold til 2022
  • Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    havne ›Havnen har sidste år overgået alle forventninger og leveret en vækst, der slår forrige års historiske resultat. Med en god aktivitet indenfor alle forretningsområder viser resultatet en omsætning på 81,8 millioner kroner og et resultat på 28,7 millioner kroner
  • Militært område etableret på Kalundborg Havn

    Militært område etableret på Kalundborg Havn

    havne ›Frem til og med den 3. maj vil et område af havnen være bevogtet af Forsvaret på grund af en såkaldt værtsnationsstøtte. Ifølge Forsvaret er der tale om en tropperotation, men der er ikke oplysninger om de nærmere detaljer
  • Rekordomsætning på Rønne Havn

    Rekordomsætning på Rønne Havn

    havne ›Bornholms største havn havde sidste år et øget aktivitetsniveau med vækst i flere af sine forretningsområder. Resultatet blev en nettoomsætning på 126 mio. kr. og et overskud på 35 mio. kr., og det er betydeligt mere end det forventede
  • Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    havne ›Større og mere komplekse typer af gods hos Port of Aalborg har medført yderligere investeringer i materiel. En ny mobilkran skal fra 4. kvartal 2024 understøtte udviklingen i projekt-, bulk- og containergods – og blandt andet håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger
  • Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    havne ›Odense Havns storstilede planer om udvidelse af sejlrende i fjorden og havneområdet ved det tidligere Lindøværft i Munkebo er foreløbigt sat på pause. Det er plan- og miljøudvalget i Kerteminde kommune - som området hører under - der vil have undersøgelser om konsekvenserne
  • Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    havne ›Det er ønsket om at ekspandere uden for Europa, der har fået Stena Line til at indgå en aftale om at købe 49 procent af aktierne i det marokkanske færgerederi Africa Morocco Link (AML)