Rekordresultat i Frederikshavn Havn

Rekordresultat i Frederikshavn Havn

Der er noteret en fremgang i omsætningen på 46%, en fremgang i bruttofortjenesten på 66% i forhold til 2021 og endelig en fremgang i driftsresultatet (efter afskrivninger) på 207% i forhold til 2021. Afskrivningerne er i samme periode steget 160%. Resultatet betegnes som meget tilfredsstillende.

Årets resultat for omsætningen i Frederikshavn Havn udgør 66.003 tkr., hvilket er 61.638 tkr. mere end resultatet for 2021.

- Vi noterer med tilfredshed, at vi nu ser resultatet af de nye aktiviteter, som primært udvidelsen af
Frederikshavn Havn i to etaper har medført. Omsætningen følger forventningerne på trods af, at vi endnu
ikke har realiseret den omsætning, som Stena Oils bunkerterminal vil medføre.

- Udover fremgangen i omsætning og bruttoresultat, noterer vi med stor glæde, at de nye aktiviteter foreløbig har skabt over 400
arbejdspladser hos virksomhederne på havnen, udtaler bestyrelsesformand for Frederikshavn Havn Bo Uggerhøj.

Han fortsætter:

- Når vi samtidig har afdraget på vores lån for såvel etape 1 og 2 siden 2018, og først i 2022 for alvor har
noteret omsætning fra de nye aktiviteter, er det et imponerende regnskab, vi kan fremvise for
Frederikshavn Havn.

Udviklingen følger dermed bestyrelsens forventninger, og som bestyrelsesformanden kommer ind på ser man frem til at være i fuld drift (inkl. bunkerterminalen) fra 3.-4. kvartal 2023.

Det skal i samme ombæring noteres, at afdragene i 2018-2021 udgør DKK 165 mio., som er taget ud af havnens driftslikviditet - hvilket svarer til tre års omsætning i den oprindelige havn. Det viser i følge formanden lidt om robustheden i virksomheden.

- Det samme afspejles i vores budgetter og prognoser på kort og langt sigt - nemlig at vi ser ind i en rigtig spændende udvikling såvel aktivitetsmæssigt som økonomisk, uddyber Bo Uggerhøj.

Administrerende direktør, Mikkel Seedorff Sørensen tilføjer:

- Udover de allerede gennemførte projekter, hvor vi med en færdigbygget bunkerterminal i 2023 kan se frem til et fuldt driftsår i 2024, så er der allerede nu efterspørgsel efter yderligere baglandsarealer og ikke mindst kajfaciliteter.

- Vi arbejder for øjeblikket med at udvide aktiviteterne både med eksisterende og nye kunder - efterspørgslen er støt stigende i takt med, at de nye virksomheder er i drift - og flere nye vil gerne være en del af udviklingen i Frederikshavn.

-hawin

19/6 2023