Thyborøn Havn træder ind i en ny liga med hele tre ISO-certificeringer

Thyborøn Havn træder ind i en ny liga med hele tre ISO-certificeringer

Thyborøn Havn har gennem de sidste måneder arbejdet ihærdigt med at højne arbejdet med kvalitet, miljø og arbejdsmiljø, og det er nu kronet med hele tre ISO-certificeringer på en gang - Et stort arbejde, som allerede har givet mærkbare og positive forandringer

Thyborøn Havn har gennem flere år arbejdet med kvaliteten af havnens service og forbedringer af miljøet på og omkring havnen som en vigtig del af havnens strategi.

Det har ført til, at havnen kort efter sommerferien tog skridtet og satte gang i et arbejde for at blive endnu bedre og få indsatsen systematiseret. Værktøjet hertil har været at implementere et ledelsessystem inden for kvalitet, miljø og arbejdsmiljø og at implementere ISO’s standarder på området.

- Vi tog det store spring kort før sommerferien og besluttede, at vi ville arbejde målrettet på at blive certificeret på de tre standarder indenfor miljø, arbejdsmiljø og kvalitet inden jul, siger havnens direktør Jesper Holt Jensen.

- Det har været et utroligt spændende arbejde, og det er en fornøjelse at se, hvordan alle medarbejdere på havnen har taget arbejdet og forandringerne til sig gennem processen.

I forbindelse med certificeringsprocessen har havnen gennemgået alle områder på havnen lige fra leveringen af havneservice, arbejdet med miljø og affaldshåndtering, og måden havnen arbejder målrettet for at sikre et godt arbejdsmiljø.

Arbejdet har i høj grad også taget udgangspunkt i havnens opbakning til FN’s 17 verdensmål, hvor især fem af målene er helt naturlige for en havn at arbejde med.

Thyborøn Havn har forpligtet sig til at arbejde for de fem udvalgte verdensmål og give sit bidrag til positiv udvikling på ”Bæredygtig energi”, ”Bæredygtige byer og lokalsamfund”, ”Ansvarlig forbrug og produktion”, ”Klimaindsats” og ”Livet i havet”.

Thyborøn Havns direktør lægger ikke skul på, at det har været et stort arbejde gennem de sidste tre måneder, men efter tre dage med ekstern gennemgang af virksomheden fra certificeringsvirksomheden DNV-GL konkluderer direktøren også:

- Alle i virksomheden er enige om, at vi i dag er et helt andet sted, end vi var for tre måneder siden. Vi har fået en fantastisk ramme til at arbejde med både kvalitet, miljø og arbejdsmiljø på med de tre standarder. Man skal sætte tiden af til arbejdet, når man går i gang med en certificering.

- For et år siden ansatte vi en miljøingeniør, der har ydet en stor indsats med vores forberedelser til certificeringen. Og gevinsterne er til at få øje på. Både på kort sigt og på langt sigt forventer vi os mege. Og så har vi fået utrolig god hjælp til forståelsen af, hvordan man arbejder som ISO-certificeret virksomhed af Poul Freiberg fra konsulentvirksomheden FEICON.

Medarbejderne på havnen har bakket op gennem hele processen, for uden en bred opbakning fra alle, så kan en så stor forandring ikke ske på så kort tid.

Dan Markussen, der er arbejdsmiljørepræsentant på Thyborøn Havn, siger bl.a.:

- Da jeg kom til Thyborøn Havn, var det mit klare indtryk, at der var styr på arbejdsmiljøet. Men arbejdet med ISO-standarden for arbejdsmiljø har bare løftet os op på et helt andet niveau, som vi alle er glade for og kan se værdien af.

-hawin

8/12 2020
  • Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    havne ›Sidste år var det første hele år uden grønlandsskibe i havnen i Aalborg. Det kan ses på årets regnskab, som dog, takket være en stærk slutspurt, betegnes som 'over forventning
  • ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    havne ›På trods af øgede geopolitiske spændinger, stigende renter og truslen om recession formåede ADP at fastholde godsomsætningen på niveau med 2022. Samtidig indtog havneselskabet også nye markedsandele og øgede nettoomsætningen med intet mindre end 22 procent i forhold til 2022
  • Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    havne ›Havnen har sidste år overgået alle forventninger og leveret en vækst, der slår forrige års historiske resultat. Med en god aktivitet indenfor alle forretningsområder viser resultatet en omsætning på 81,8 millioner kroner og et resultat på 28,7 millioner kroner
  • Militært område etableret på Kalundborg Havn

    Militært område etableret på Kalundborg Havn

    havne ›Frem til og med den 3. maj vil et område af havnen være bevogtet af Forsvaret på grund af en såkaldt værtsnationsstøtte. Ifølge Forsvaret er der tale om en tropperotation, men der er ikke oplysninger om de nærmere detaljer
  • Rekordomsætning på Rønne Havn

    Rekordomsætning på Rønne Havn

    havne ›Bornholms største havn havde sidste år et øget aktivitetsniveau med vækst i flere af sine forretningsområder. Resultatet blev en nettoomsætning på 126 mio. kr. og et overskud på 35 mio. kr., og det er betydeligt mere end det forventede
  • Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    havne ›Større og mere komplekse typer af gods hos Port of Aalborg har medført yderligere investeringer i materiel. En ny mobilkran skal fra 4. kvartal 2024 understøtte udviklingen i projekt-, bulk- og containergods – og blandt andet håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger
  • Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    havne ›Odense Havns storstilede planer om udvidelse af sejlrende i fjorden og havneområdet ved det tidligere Lindøværft i Munkebo er foreløbigt sat på pause. Det er plan- og miljøudvalget i Kerteminde kommune - som området hører under - der vil have undersøgelser om konsekvenserne
  • Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    havne ›Det er ønsket om at ekspandere uden for Europa, der har fået Stena Line til at indgå en aftale om at købe 49 procent af aktierne i det marokkanske færgerederi Africa Morocco Link (AML)