EXCHAiNGE 2016 står for døren

EXCHAiNGE 2016 står for døren

Supply Chain konferencen EXCHAiNGE finder sted den 6. og 7. oktober 2016 i Frankfurt am Main. Konferencen har fokus på, hvordan man designer og styrer morgendagens forsyningskæder

Begivenheden er på vej ind i sit fjerde år, og årets konference følger op på sidste års tema, ’Change Management’ med et hovedtema, som handler om design og styring af morgendagens forsyningskæder.

Selv om man allerede nu gør et godt stykke arbejde med at styre varestrømmen, er spørgsmålet om, hvorvidt vi er godt rustet til at styre strømmen af både informationer og økonomi i fremtidens forsyningskæde en stadig mere påtrængende problemstilling.

Åben udveksling af erfaringer

EXCHAiNGE udforsker temaerne digitalisering, compliance og supply-chain økonomi, leverer klare svar og fremhæver konkrete tilgange, som gør deltagerne i stand til at performe både nu og i fremtiden.

Konferencen er med andre ord den perfekte platform, hvor alle logistikinteresserede, uanset hvilken baggrund de har, kan deltage i en åben udveksling af ideer og erfaringer.

Begivenheden samler de kreative hjerner bag såvel nystartede som små, mellemstore og store virksomheder. Deltagerne er topledere fra branchen. Hovedkonferencen bliver afholdt med simultantolk og foregår i Frankfurt på House of Logistics & Mobility.

Hele begivenheden bliver modereret af Thorsten Hülsmann, CEO for EffizienzCluster Management GmbH (EffizienzCluster LogistikRuhr).

Supply Chain Management Award

EXCHAiNGE er endvidere den ideelle platform til uddelingen af den prestigefyldte Supply Chain Management Award. Prisen har det seneste årti hædret unikke løsninger til industrielle værdikæder.

I 2016 vil vinderen af Supply Chain Management Award altså blive hædret for ellevte gang under en festlig prisfest som afslutning af den første dag af konferencen. Virksomheder i Tyskland, Østrig og Schweiz og resten af Europa, herunder Frankrig og Holland, har haft mulighed for at ansøge om at blive del af deltagerfeltet.

-hawin

 

Selve temaerne på EXCHAiNGE 2016 indeholder fire spor som ser nærmere på forskellige problemstillinger i logistik- og supply-chain-industrien:

 

Digitalisering - effekten af information

Er der i det hele taget en mulighed for at udvikle løsninger og strategier i en verden af støt stigende kompleksitet, hvis man arbejder alene? Nej vel, det er ikke særligt sandsynligt. Selv om denne indsigt er svær at sluge er den blevet accepteret. Men om man allerede har de strømlinede processer på plads, hvor man kan dele vigtige oplysninger med sine samarbejdspartnere, er et at de varme emner, som bliver taget op på på konferencen under ’Digitization’-temaet .

 

Compliance – ’Korruption? Nej tak!’

Der er behov for at netværke - ideelt set i alle retninger. Behov for at skabe fælles løsninger og ryste op i ideerne. Compliancetemaet ser på nødvendigheden af, at man i højere grad deler information - hurtigt og på tværs af kulturelle og kontinentale skel. Og at man integrerer leverandørerne, og skaber en atmosfære af gensidig tillid. Alt i overensstemmelse med de klare regler for lov og orden der hersker de gældende steder, og som også klarer en revision.

 

Supply chain finansiering - Hvorfor er milliarder af euro ikke brugt bedre?

Hvordan kan man mestre strømmen af penge i forsyningskæden både nu og fremtiden? Sådan lyder et af de spørgsmål, som EXCHAiNGE 2016 tager fat på på konferencen i Frankfurt.

Flowet af varer og information er blevet optimeret i årtier. Det har kostet meget, men har skabt fremragende resultater. Derfor kan det undre, at den tredje søjle i supply chain management – styring af kapitalstrømmen - stadig ikke er på dagsordenen for SCM beslutningstagere. Hvorfor de milliarder af euro, der ligger i dvale hvert år i forsyningskæden, ikke bliver brugt bedre, er noget EXCHAiNGE stiller spørgsmåltegn ved. Ligesom man ser nærmere på, hvordan man kan udnytte de potentielle finansieringsmuligheder, og de værktøjer og muligheder de giver, bedre.

 

Supply Chain Best Practice - Detaljer bag kulisserne

For 11. gang er der fokus på unikke ideer og enestående supply chain ledere. Supply Chain Management Award 2016 finalisterne fortæller, hvad der er muligt i dag, når man opper sig, og går de ekstra meter, samler talenterne, og vedtager en end-to-end strategi i forsyningskæden. Præsentationerne fra ledere og beslutningstagere fra de konkurrerende virksomheder i Finalists Forum, giver indsigt i Best Practice, når det virkelig lever op til navnet.

20/9 2016
  • Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    logistikloesninger ›I Orlando i Florida blev Molslinjen i nat dansk tid udråbt som vindere af Franz Edelman Award, der betragtes som "Nobelprisen i Operations Research”. Rederiet vandt prisen foran giganter som eks. tyske ALDI, American Airlines og McDonalds i Kina
  • Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    logistikloesninger ›De tre parter er gået sammen om at skabe en innovativ løsning, der strømliner lagerautomatisering og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer
  • ROBOTBRAG er klar med årets program

    ROBOTBRAG er klar med årets program

    logistikloesninger ›Under overskriften "Find din rute med robotter" inviterer Teknologisk Institut og DIRA Business danske virksomheder til den årlige robot-komsammen i Odense torsdag den 30. maj. Programmet byder på rådgivning, udstillinger og konferenceoplæg om robotter både på og udenfor fabriksgulvet
  • Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    logistikloesninger ›En innovativ plukkerobot der henter ordrer i lagergangene, en pakkemaskine der skræddersyr papemballagen til produkterne, og et AI-sprogstyringssystem til lagerets WMS var højdepunkterne inden for innovation, som blev hædret med Best Product-prisen på LogiMAT 2024
  • Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    logistikloesninger ›Transport og logistikvirksomheden har netop indgået aftale med robotvirksomheden Addverb. I juli flytter fem robotter ind i Greve, hvor de skal hjælpe med sortering af pakker på flere lokale ruter
  • Kompakt og minimeret energikæde til skuffer mm.

    Kompakt og minimeret energikæde til skuffer mm.

    logistikloesninger ›Producenten af motion plastics, igus har til kabelføring i f.eks skuffer og udtræk af enhver slags udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede størrelse kan energikæden spare 30 procent af omkostningerne i applikationer med en lav grad af bevægelse
  • Opkøb skal styrke inits tilbud til life science industrien

    Opkøb skal styrke inits tilbud til life science industrien

    logistikloesninger ›Virksomheden Industrial IT & Automation - init - har købt danske Zatea, som leverer it-ydelser til automationsløsninger og produktionsforbedringer til f.eks fyldelinjer og farmaceutiske processer
  • R24 tiltrak over 4000 gæster fra hele verden

    R24 tiltrak over 4000 gæster fra hele verden

    logistikloesninger ›Efter tre dages velbesøgt robotevent i sidste uge konkluderer arrangørerne, at der i en branche præget af teknologiske opbrud, hård kamp om talenterne og sværere adgang til kapital stadig er brug for fysiske events, der bringer mennesker, viden og kapital sammen. Næste udgave, R-26, er allerede i kalenderen