ncnielsen
ncnielsen

 

Fremtiden er ladet med Lithium-IonN.C. Nielsen oplever stor efterspørgsel efter Lithium-Ion batterier. Virksomheden har derfor etableret en intern batteriafdeling, hvor der udvikles kundetilpassede Lithium-Ion løsninger.

Fremtiden er ladet med Lithium-Ion

Lithium-ION batterier findes i alt fra mobiltelefoner, over ledningsfrie boremaskiner og til Tesla-biler. Batterierne har for længst holdt deres indtog inden for intern transport og et stigende antal kunder vælger nu løsninger med Lithium-ION

Hos N.C. Nielsen hersker der ingen tvivl om, at Lithium-Ion er fremtidens innovative batteri-teknologi. Derfor har N.C. Nielsen etableret en intern batteriafdeling, hvis hovedformål er at udvikle kundetilpassede Lithium-Ion løsninger.

Batterierne bliver skræddersyet til opgaven i intervallet 24-80 volt og mellem 150-1.000 ampere og leveres med et indbygget BMS-styringssystem.

Højeffektive batterier

Fordelene ved Lithium-Ion batterierne er mange. De har en høj energitæthed, så der går længere tid mellem ladningerne end ved traditionelle blysyrebatterier. Et Lithium-Ion batteri udnytter 90% af kapaciteten i batteriet, oplader hurtigere end andre batterityper, kan mellemlade ved pauser og skal modsat traditionelle blysyrebatterier ikke udskiftes:

– En løsning med Lithium-Ion batterier betyder, at man i virksomhederne ikke behøver plads-krævende laderum eller skiftebatterier. Øvelsen med at skifte de traditionelle blysyrebatterier flere gange dagligt er overflødiggjort. Med Lithium-Ion batterier skal truckføreren basalt set blot sætte laderen i stikket ved pauser og arbejdsophør, pointerer teknisk direktør Per T. Nielsen fra N.C. Nielsen A/S.

Lithium-Ion lever længere

Lithium-Ion batteriet har 80% af sin oprindelige kapacitet efter 3.000 opladninger og 50% af kapaciteten ved op til 8.000 opladninger.

Til sammenligning kan et traditionelt blysyrebatteri klare 6-700 opladninger uden vedligehold og maksimalt 1.500 opladninger med vedligehold af cellerne. Lithium-Ion batterier holder derfor i hele truckens levetid, mens blysyrebatterier skal skiftes to til tre gange i truckens levetid.

Grøn omstilling

Mange N.C. Nielsen-kunder vælger også Lithium-Ion batterier med grønne og miljørigtige argumenter. Det skyldes, at batterierne ikke indeholder skadelige tungmetaller, udnytter energien mere effektivt, sparer plads i virksomheden og kan bortskaffes på miljøvenlig vis, når de engang er brugt op. Alt i alt vurderer Per T. Nielsen, at Lithium-Ion batterier får en stigende betydning fremover:

– Vi forventer at et stigende antal eldrevne køretøjer vil bruge Lithium-Ion batterier i fremtiden. Vi tilpasser batterierne til alle former for intern transport og kan også levere batterier til blandt andet golfvogne, Logistic Trains og skibe. Vi følger med i forskningen inden for Lithium-ION teknologien og forventer flere nyskabelser omkring trådløs opladning og nye energitætte Lithium-ION celler. Det er en meget spændende udvikling, og vi har helt sikkert ikke set det sidste på den front.

-hawin

 

 

 

Læs mere om truck & intern transport

20/3 2019

4-vejs truck

AGV

Batterier

Brugte truck

Diesel-truck

El-truck

Elektriske palletruck

Elektriske Pallevogne

Gas-truck

Hjul

Lagervogne

Læsseramper

Læssesluser

Løftevogne

Messer

Palleløftere med vægt

Reolløsninger

Saxløftere

Stablere

Sækkevogne

Transportsystemer

Udstyr og aggregater

Warehouse

Tilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder