NC Nielsen
Mobile robotter i overhalingsbanen

Mobile robotter i overhalingsbanen

Low Cost Automation-produktlinjen "ReBeLs on Wheels" fra igus reducerer omkostningerne til mobile robotter for SMV'er takket være moderne plastteknologi

Markedet for automatiserede køretøjer (AGV) og autonome mobile robotter (AMR) boomer.

Det globale marked for mobil robotteknologi, herunder servicerobotteknologi, udgør i øjeblikket omkring 20,3 milliarder dollars, og eksperter forventer, at dette tal næsten vil være fordoblet i 2028. 1)

Mobile robotter er især udbredt inden for materialehåndtering og industrielle anvendelser. Og disse smarte hjælpere gør sig også i stigende grad gældende inden for catering og på hospitaler.

Plasteksperterne hos motion plastics-specialisten igus har også med succes testet AGV'er in-house i fire år - førerløse hylder, der leverer post og forsendelser til kontorer, samt mobile robotter i produktionen, der flytter transporter og roterende stablingscontainere.

Erfaringerne herfra indgår direkte i udviklingen af en ny Low Cost Automation-produktlinje, "ReBeL on Wheels".

Målet er at bane vejen for små og mellemstore virksomheder (SMV'er) til økonomisk mobil robotteknologi.

Konventionelle modeller på markedet starter, ifølge igus, ved omkring 25.000 euro, mens løsninger med en integreret robotarm koster ca. 70.000 euro (priserne kan variere i dit land).

Men udbredt brug er ofte uoverkommelig for små og mellemstore virksomheder på grund af de høje priser.

igus ønsker at ændre dette med nye billige robotteknologiske tilbud og præsenterer en række billige mobile plastrobotter på næste års Hannover Messe.

Mobile ReBeL løsninger til uddannelse, logistik og service
Brugen af plast gør robotten særdeles økonomisk med en pris på 4.970 euro og med en nettovægt på 8,2 kile, er det, ifølge igus, den letteste servicerobot med cobot-funktion i sin klasse.

igus udvikler og fremstiller samtlige mekaniske komponenter, der indgår i ReBeL. Dens nyttelast er på to kilo, og den har en længde på 664 mm.

Der er planlagt forskellige bevægelsessystemer, hvor ReBeL er centralt integreret: igus lancerer en prisbillig version til uddannelsessektoren til 14.699 euro - inklusive robotarmen. 2)

Baseret på open source-software og udstyret med en griber fungerer ReBeL EduMove som en selvstændig læringsplatform for uddannelsesinstitutioner.

Den har et modulært design, så der kan tilføjes andre funktioner, som lidar, kamerateknologi eller en slam-algoritme.

En anden version er et automatisk guidet køretøj til små og mellemstore virksomheder, som kan transportere op til 30 kg.

Med den ekstra ReBeL kan man udføre simple A til B-positioneringsopgaver. Den gør op med dyr sensorteknologi og baserer sig i stedet på egenudviklet 3D-sensor teknologi. Prisen er 17.999 euro.

Derudover vil igus præsentere undersøgelsen af en billig servicerobot i Hannover. ReBeL Butler er velegnet til enkle, men tidskrævende afhentnings- og leveringstjenester, for eksempel i hotel- og cateringbranchen.

Et fyrtårnsprojekt på hjul
Målet for alle disse udviklinger er fyrtårnsprojektet, som består af en mobil robot med integreret HMI og vision, som endda selv vil kunne rydde op på et kontor.

- Med dette projekt forfølger vi en bund-til-top-strategi, hvor visse komponenter som sikkerheds-laserscannere ikke er inkluderet i basispakken for at holde prisen lav. 

- Ikke desto mindre kan løsningen eftermonteres til industrielle krav, forklarer Alexander Mühlens, Vicepræsident og leder af forretningsenheden for Low Cost Automation hos igus.

I år vil igus præsentere en prisbillig griber med stor slaglængde og vandring, som giver en høj grad af fleksibilitet, når der skal gribes om blandt andet varierende geometrier.

Om det siger Mühlens:

- Anvendelsesområderne for denne planlagte low-cost AMR er ekstremt forskellige og går langt ud over simple transportopgaver.

- De dækker en lang række anvendelsesmuligheder inden for forskellige områder, som f.eks. rengøringsopgaver eller servering af kaffe direkte på arbejdspladsen.

-hawin

 

1) Tyske robotforening, "Autonome Mobile Robotter (AMR) - Hvad er AMR, Aktuelle tal, Producenter", marts 2024.

2) Priserne på de mobile robotter kan variere fra land til land

20/6 2024
 • Et godt partnerskab styrker en forretning i udvikling

  Et godt partnerskab styrker en forretning i udvikling

  truck ›Mitsubishi Forklift Trucks har leveret en nye flåde af trucks til Kruuses samlede lageroperationer. Det styrker processerne i vareflowet, minimerer omkostningerne til reparationer af materiellet og betyder, at virksomheden er godt rustet til håndtering af stigende varemængder
 • Ny Yale-plukketruck kan også læsse lastbiler

  Ny Yale-plukketruck kan også læsse lastbiler

  truck ›Yale udvider sortimentet af fleksibelt lagerudstyr med tilføjelsen af en ny plukketruck, der også kan læsse lastbiler
 • Continental leverer nok en gang robuste nøgletal i et ustabilt marked

  Continental leverer nok en gang robuste nøgletal i et ustabilt marked

  truck ›Trods et år, der var præget af højere renter, svingende energi- og materialepriser, nedskrivning på varelagre i autobranchen samt øgede klimakrav og rekrutterings­udfordringer i transportsektoren leverer det danske selskab i Continental-koncernen igen i 2023 en omsætning på tæt på en halv milliard
 • Clark vender hjem til USA

  Clark vender hjem til USA

  truck ›Clark Material Handling Company har netop annonceret etableringen af sit globale hovedkvarter i USA. Det er et skridt, som bringer skaberen af den moderne gaffeltruck tilbage fra Korea til USA og det skal lægge grunden til en global vækststrategi
 • Knapp styrker sin position trods et hårdt marked

  Knapp styrker sin position trods et hårdt marked

  truck ›Efter flere år med høj vækst fortsætter logistikvirksomheden Knapp med at skabe solide resultater i sit seneste regnskabsår. På trods af vanskelige økonomiske forhold overalt i verden har ordrebøgerne været godt fyldte, bl.a. i kraft af succesfulde samarbejder med danske kunder
 • Sealing System accelererede væksten i 2023

  Sealing System accelererede væksten i 2023

  truck ›I 2023 skabte den skandinaviske totalleverandør af automatiserede pakke- og palleteringslinjer, Sealing System, fortsat fremgang efter høj aktivitet i Danmark og en række europæiske markeder
 • IFOY Award 2024 er blevet uddelt

  IFOY Award 2024 er blevet uddelt

  truck ›Jungheinrich, Ravas Europe, Safelog med Mercedes, SSI Schäfer og Still var alle modtagere af de eftertragtede intralogistikpriser. Brightpick vandt IFOY Start-up of the Year Award
 • Connectivity: The Name of the Game

  Connectivity: The Name of the Game

  truck ›Kompetencebaserede partnerskaber skal sikre, at automatiserede produktions- og logistikprocesser spiller optimalt sammen og er både effektive og fleksible. Det er Technicons samarbejde med Toyota et godt eksempel på