ncnielsen
ncnielsen

 

Nøjagtig levering med ROEQs dockingstation

Nøjagtig levering med ROEQs dockingstation

Med en gentagelsesnøjagtighed på +/-1 mm sikrer den danske opfindelse, at samarbejdsrobotterne fra MiR transporterer paller og produkter uden spildtid og produktionsstop

Ægte effektivitet inden for logistikautomation kan man opnå, når hele arbejdsgangen inkluderer præcis produktlevering mellem alle stationer. Det er visionen bag ROEQs nye Docking Station Precision, der kan monteres på enten gulve, vægge eller maskiner.

Løsningen fungerer sammen med ROEQs vognløsning C300 til Mobile Industriel Robots (MiR), og det muliggør sikker og præcis låsning af vognen ved levering på docking-stationen.

Den nye løsning blev første gang præsenteret på ROEQs Pack Expo-stand 7384B i Las Vegas i september sammen med MiR200-robot med ROEQs vognløsning og toprulle TR125 transportmodul, der udfører præcis levering mellem to docking-stationer.

- Docking Station Precision udnytter MiR-robotens overlegne gentagelsesnøjagtighed og sikrer, at når robotten ankommer med vognen, bliver lasten, som vognen bærer, leveret og låst med uovertruffen præcision. Det betyder, at arbejdsgangen aldrig bliver afbrudt på grund af forkert tilpassede produkter eller paller mellem stationer. I en emballagecelle, hvor vi for eksempel i stigende grad ser robotter, der håndterer produkter, er det bydende nødvendigt, at produktleveringen sker nøjagtigt, hvor robotten bliver bedt om at afhente delen, siger Peder Grejsen, teknisk salgschef for ROEQ.

Fem gange større præcision
Ved at bruge ROEQ C300 vognløsningen kan MiR-robotten opsamle lastede vogne, levere dem til den angivne docking-station og efterlade vogne til at blive tømt eller forberedt til næste mission. Denne løsning sikrer, at MiR-roboten kun er stationær i en kort periode, hvilket effektiviserer arbejdsgangen mellem forskellige afdelinger i virksomheden effektivt.

MiR-grundlægger og CSO, Niels Jul Jacobsen, understreger synergien genereret af ROEQ-produktudbuddet og MiR-robotterne.

- Et produkt som ROEQs docking-station gør det muligt for vores robotter at forankre med fem gange større præcision. Og denne type funktioner tilfører en enorm værdi til vores kunder, som netop søger at automatisere interne logistikopgaver, der kræver ekstrem præcision, når der læsses og tømmes materiale, siger han.

Virksomhed med hurtig ekspansion
ROEQ er en forkortelse af 'Robotic Equipment' og en del af den blomstrende, danske robotklynge i Odense. 

Virksomheden er en videreudvikling af det danske forsknings- og udviklingsfirma Produkt Innovation (PI), der blev grundlagt i 2002 med kunder som Novo Nordisk og Leica Geosystems.

I foråret 2017 havde PI en konsulentopgave for Mobile Industrial Robots (MiR). Det skabte ideen om at udvikle de produkter, der sælges i dag.Samme år udviklede og testede tre medarbejdere applikationerne, og det første salg af ROEQ-udstyr skete i begyndelsen af 2018. ROEQ er siden vokset til at etablere et globalt netværk af udvalgte distributører. Firmaet fortsætter med at udvikle og konstruere nye og spændende produkter til at forbedre og strømline produktion i mange brancher over hele verden. Virksomheden er en del af den blomstrende danske robot-klynge beliggende i Odense.

ROEQ udvider hurtigt sit nordamerikanske distributørnetværk og omfatter nu 45 salgssteder i Nordamerika. Knotts Company er repræsentant for ROEQ i den Midt-Atlantiske region, og her har vicepræsident Mark Howe bemærket et skift i automatiseringen af intern logistik.

-Vi begynder at se kunderne revurdere deres produktionsgulv for at imødekomme transport af tungere nyttelast – nu muliggjort af tilbudene fra MiR og ROEQ. Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder flere muligheder nu med hensyn til nyttelast – de kan bevæge sig sikkert og effektivt, siger han.

-lipe

 

 

 

 

Læs mere om truck & intern transport

18/11 2019

Mest læste


Seneste nyheder

 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • BLEVA

  BLEVA

  Markedes bedste udvalg af plastkasser til industrien