ncnielsen
ncnielsen

 

Når pladsen er trang

Når pladsen er trang

Kompakt design med en bredde på 600 millimeter gør Jungheinrichs nye Tow Tractor, EZS 130, velegnet til kørsel i områder, hvor der ikke er meget plads. Alligevel byder trucken på god plads til føreren og optimeret ergonomi

Jungheinrich har netop præsenteret den nyeste version af den meget slanke elektriske Tow Tactor EZS 130. Med en bredde på kun 600 millimeter er trucken designet på baggrund af et pladsbesparende træktog til manøvrerbar kørsel og transport af små emner.

Tow Tractoren er blandt andet velegnet til transport af bagagevogne i lufthavne. Takket være sin 24-V-motor med trefaset AC-teknologi, som nu er endnu mere kraftfuld, kan EZS 130 trække en række forskellige trailere med en samlet vægt på op til 3000 kilo.

Den forbedrede drivteknologi på EZS 130 garanterer højere effektivitet med glimrende energibalance. Dynamisk bremsning med energiudnyttelse muliggør lange arbejdsstræk. Jungheinrich tilbyder EZS 130 med både blybatterier og med lithium-ion-teknologi. EZS 130's lithium-ion-batteri kan oplades i pauser via et interface. En anden mulighed er den integrerede 24-V batterioplader, der muliggør let opladning på ethvert 230-V-stik.

Mere plads til indstigning

Konstruktionen af trucken har gjort det muligt at udvide indstigningspladsen med 70 millimeter uden at ændre de grundlæggende mål for truckens størrelse. Den nye lavt placerede platform gør ind- og udstigning af trucken nem og sikker. Rammen på EZS 130 er lavet af højkvalitetsstålplader med et buet frontchassis.

For at aflaste benene under kørslen i lange brugsperioder er det muligt at tilvælge forskellige typer ryglæn, blandt andet med integrerede siddemuligheder. Det højdejusterbare foldesæde sikrer for eksempel større kørekomfort, især ved lange kørsler, og gør arbejdet mindre trættende.

Elektrisk styring sker med den lodret justerbare Jungheinrich jetPilot. Designet og konstruktionen sørger for at højden af jetPilot kan indstilles, så den følger truckførerens højde og dermed også garanterer, at førere, som ikke er så høje, dermed får optimale arbejdsbetingelser.

Sikker kørsel

EZS 130 er særlig sikker takket være curveControl, der på fleksibel vis justerer truckens køreegenskaber, når det er nødvendigt, og automatisk reducerer hastigheden, når man kører rundt om hjørner. Der er tre valgfri køreprogrammer at vælge imellem via softkey.

Et integreret LED-lys øger truckens synlighed i dårligt oplyste områder. En valgfri gulvspot reducerer faren for kollision i overbefolkede områder via det røde eller blå spotlys på gulvet.

Et display på to tommer viser batteriniveau, hastighed, driftstimer, kørehastighed og eventuelle fejlmeldinger. Trucken kan aktiveres via easyaccess gennem softkey PinCode eller eventuelt med et transponderkort.

Jungheinrich tilbyder endvidere masser af tilbehør til EZS 130 til individuel opsætning for at sikre alsidig brug. Og så fås Jungheinrichs nye Tow Tractor med forskellige koblinger, der passer til forskellige trailere. En backspace-nøglefunktion giver brugeren mulighed for nemt at tilslutte og frakoble trailere.

-hawin

Læs mere om truck & intern transport

20/1 2020

Mest læste


Seneste nyheder

 • BLEVA

  BLEVA

  Markedes bedste udvalg af plastkasser til industrien
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.