Støtte til kompetenceudvikling i Brexit-ramte virksomheder

Støtte til kompetenceudvikling i Brexit-ramte virksomheder

I januar trådte Storbritannien officielt ud af EU, og eksempelvis CE-mærket er ikke længere anerkendt i England. Nu tildeler Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 25,5 mio. kr. til det landsdækkende projekt Compress, der skal klæde virksomhederne på til at håndtere de nye markedsvilkår

Tilbage i maj 2020 viste en analyse fra Danmarks Statistik, at næsten 200 virksomheder og deres 17.400 ansatte ventes at blive hårdt ramt af Brexit. Særligt eksporten inden for fødevare-, metal, tekstil- og beklædningsbranchen vil blive udfordret. Og virksomhederne vil derfor være nødt til at tilpasse produktionen eller finde nye markeder at eksportere til.

I Odense har Tietgen og projektet Compress siden 2015 bidraget til kompetenceudvikling i virksomheder over hele landet. Med den nye bevilling kan projektet fortsætte frem til den 31. december 2022.

Med støtten fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse står Tietgen og det store partnerskab af uddannelsesinstitutioner bag indsatsen klar til – gennem opkvalificeringsforløb - at hjælpe virksomhederne.

Ejner K. Holst, der er medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og næstformand i FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation, glæder sig over, at Brexit-ramte virksomheder nu kan se frem til hjælp til at håndtere og omstille sig til de ændrede vilkår:

-Brexit vil komme til at udfordre mange af vores eksportvirksomheder. CE-mærket er f.eks. ikke længere anerkendt i England, og der er en del nye regler, man skal sætte sig ind i. Heldigvis har Compress-projektet allerede gode erfaringer med opkvalificering at bygge videre på, så den nye indsats kan afhjælpe nogle af virksomhedernes udfordringer i forbindelse med Brexit.

Forløb tilpasset den enkelte virksomhed
Opkvalificeringsforløbene i Compress er målrettet både ledelse og medarbejdere. Men også tilførsel af kompetencer fra ledige højtuddannede, der f.eks. kan hjælpe virksomhedens produktion i en ny retning eller få forretningen ind på nye markeder i andre dele af verden, er en del af projektet.

Charlotte Birkshøj, der er projektleder hos Tietgen, forklarer, at alle forløb er skræddersyede til den enkelte virksomhed:

-De virksomheder, vi møder, er ramt vidt forskelligt af Brexit alt efter, hvor i landet de ligger, og hvilken branchen de befinder sig i. Derfor er vores forløb altid tilpasset den enkelte virksomheds situation og behov.

Projektleder Charlotte Birkshøj understreger samtidig, at uanset hvor i landet virksomhederne er, så er hjælpen tæt på:

-Vores samarbejdspartnere fordeler sig på uddannelsesinstitutioner over hele landet. Hjælpen er altså sjældent langt væk, og forløbene vil komme til at foregå ude hos den enkelte virksomhed. Jeg håber derfor, at virksomheder, der oplever alvorlige konsekvenser af Brexit, vil henvende sig til os, så vi kan hjælpe dem videre med omstillingen.

Med de ekstra midler forlænges Compress-projektet samtidig frem til 31. december 2022.

-lipe

 

Læs mere om uddannelse

1/3 2021