Innovation er vigtig for Danmarks position på markedet for energiproduktion

Innovation er vigtig for Danmarks position på markedet for energiproduktion

Energy Innovation Cluster skal være med til at fastholde Danmarks førerposition i det globale marked for energiproduktion. Det fortæller Anders Eldrup, der stopper som bestyrelsesformand for Offshoreenergy.dk

Den 18. december 2018 sender Anders Eldrup stafetten videre til en ny bestyrelse og bestyrelsesformand for Energy Innovation Cluster – Danmarks nye innovationsnetværk og klyngeorganisation til industrien for energiproduktion.

Med Energy Innovation Cluster omformes Offshoreenergy.dk til en helt ny, bred organisation med fokus på innovation til hav- og landvindmøller, produktion af olie og gas, energilagring og integration af vind i energisystemet – og det er i høj grad en koncentration af innovationsindsatsen, som har været omdrejningspunktet for Anders Eldrup i arbejdet som bestyrelsesformand for Offshoreenergy.dk.

- Det er vigtigt, at vi fastholder Danmarks globale førerposition på det globale marked for energiproduktion. Derfor er det særdeles positivt, at vi er lykkedes med at samle industrien om én fælles innovationsplatform, siger Anders Eldrup, der ser frem til at overdrage et EU-guldcertificeret innovationsnetværk til den nye bestyrelse.

Energy Innovation Cluster bygger videre på en projektportefølje med over 400 millioner kroner dedikeret til ny innovation. 

CRIF skaber innovation

Innovation har altid været et kardinalpunkt for Anders Eldrup, og udgangspunktet er at virksomhederne selv tager ejerskab og kan se værdien i at være med i klyngesamarbejdet og innovationsnetværket.

Når store virksomheder som eksempelvis Total E&P Denmark, Siemens Gamesa Renewable Energy, Ørsted og MHI Vestas sammen med brancheorganisationerne Vindmølleindustrien og Olie Gas Danmark bakker op om visionen for Energy Innovation Cluster, så er det blåstempling af, at netværket skaber værdi.

Det samme er den CRIF-model, som Anders Eldrup har været med til at udvikle, og som i dag er etableret som modellen for energiinnovation. CRIF står for Cost Reduction & Innovation Forum. Alle CRIF-projekter er drevet af industrien og faciliteret af Offshoreenergy.dk og igangsættes for at sikre reduktion af omkostninger i forbindelse med energiproduktion:

- Med CRIF-modellen har vi skabt en effektiv måde at samarbejde om innovation. Modellen sikrer, at vi matcher problemejere og problemløsere; industriens største udfordringer med industriens nyeste løsninger og teknologier. Den samarbejdsmodel har vist sig gangbar i forhold til at sikre cost-reduktion og innovation i industrien, siger Anders Eldrup.

Synergi og færre omkostninger

Ifølge Anders Eldrup bliver Energy Innovation Clusters vigtigste rolle at skabe mere af det samme – mere innovation gennem synergi og samarbejde.

- Vi er gode til at samarbejde i Danmark – på tværs af virksomheder, universiteter og myndigheder. Noget af det, som Energy Innovation Cluster skal bygge videre på, er vores kompetencer i at etablere samarbejder på tværs af industrier, for eksempel mellem industrien for olie- og gasproduktion og industrien for havvind, der har en række fællesnævnere, når det gælder cost-out gennem innovation, siger han og fortsætter:

- Danmark har kæmpestore muligheder, når det gælder konkurrence- og innovationskraft indenfor energiproduktion. Vi er verdensførende indenfor havvind, også i et verdensmarkedet for energiproduktion, som udvikler sig med kolossal kraft, og hvor flere vil til fadet. Derfor skal vi gennem ny innovation sikre os, at vi vedbliver at være foran globalt. I det spil bliver Energy Innovation Cluster en vigtig brik.

-hawin

Anders Eldrup har været bestyrelsesformand for Offshoreenergy.dk siden 2013. Han stopper officielt som formand den 18. december 2018 ved en ekstraordinær generalforsamling, der finder sted d. 18. december kl. 15.00.

5/12 2018
  • Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    havne ›Sidste år var det første hele år uden grønlandsskibe i havnen i Aalborg. Det kan ses på årets regnskab, som dog, takket være en stærk slutspurt, betegnes som 'over forventning
  • ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    havne ›På trods af øgede geopolitiske spændinger, stigende renter og truslen om recession formåede ADP at fastholde godsomsætningen på niveau med 2022. Samtidig indtog havneselskabet også nye markedsandele og øgede nettoomsætningen med intet mindre end 22 procent i forhold til 2022
  • Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    havne ›Havnen har sidste år overgået alle forventninger og leveret en vækst, der slår forrige års historiske resultat. Med en god aktivitet indenfor alle forretningsområder viser resultatet en omsætning på 81,8 millioner kroner og et resultat på 28,7 millioner kroner
  • Militært område etableret på Kalundborg Havn

    Militært område etableret på Kalundborg Havn

    havne ›Frem til og med den 3. maj vil et område af havnen være bevogtet af Forsvaret på grund af en såkaldt værtsnationsstøtte. Ifølge Forsvaret er der tale om en tropperotation, men der er ikke oplysninger om de nærmere detaljer
  • Rekordomsætning på Rønne Havn

    Rekordomsætning på Rønne Havn

    havne ›Bornholms største havn havde sidste år et øget aktivitetsniveau med vækst i flere af sine forretningsområder. Resultatet blev en nettoomsætning på 126 mio. kr. og et overskud på 35 mio. kr., og det er betydeligt mere end det forventede
  • Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    Port of Aalborg fremtidssikrer havnedrift med ny mobilkran

    havne ›Større og mere komplekse typer af gods hos Port of Aalborg har medført yderligere investeringer i materiel. En ny mobilkran skal fra 4. kvartal 2024 understøtte udviklingen i projekt-, bulk- og containergods – og blandt andet håndtere nogle af verdens største vindmøllevinger
  • Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    Havneudvidelser udsat på ubestemt tid

    havne ›Odense Havns storstilede planer om udvidelse af sejlrende i fjorden og havneområdet ved det tidligere Lindøværft i Munkebo er foreløbigt sat på pause. Det er plan- og miljøudvalget i Kerteminde kommune - som området hører under - der vil have undersøgelser om konsekvenserne
  • Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

    havne ›Det er ønsket om at ekspandere uden for Europa, der har fået Stena Line til at indgå en aftale om at købe 49 procent af aktierne i det marokkanske færgerederi Africa Morocco Link (AML)