Coop køber kæmpe logistik-center på Fyn

Coop køber kæmpe logistik-center på Fyn

Odense Nonfood Center er blevet solgt af 3C GROUPS til Coop Danmark A/S pr. 1. november 2019

Ejendommen, som mange kender, når de kører over den fynske motorvej, E20, er på godt 72.000 kvadratmeter. Fra den distribuerer Coop både dagligvarer og nonfood til det meste af Danmark.

Den præcise salgspris ønsker parterne ikke at oplyse, men der er tale om en handel til over en halv milliard kr.

- Vi er tilfredse med, at denne store aftale er faldet på plads. I Coop vil vi gerne selv eje de vitale dele af vores infrastruktur. Og her er Odense Nonfood Center helt central som et af Danmarks mest moderne distributionscentre, siger koncerndirektør Kræn Østergård Nielsen, Coop.

Odense Nonfood Center er bygget i 2008, og Coop har været lejer siden 2009. Det er det mest automatiserede af Coops fem store distributionscentre. De øvrige er beliggende i Hasselager ved Aarhus, Aalborg, Albertslund og Brøndby. Det er det eneste, hvor Coop ikke selv har ejet ejendommen.

I 3C GROUPS er der ligeledes tilfredshed med aftalen.

- Vi købte de tidligere Roulunds Fabrikker i 2006 af A.P. Møller Maersk, og siden 2008 har vi haft et fortrinligt samarbejde med Coop. Derfor glæder det os, at vi med handlen sikrer Coops fortsatte tilstedeværelse i Odense. Det er et markant signal med gode langsigtede perspektiver, at Coop ønsker at fastholde deres centrale placering i Odense,  siger ejer og koncernchef Niels Thorborg, 3C GROUPS.

28/11 2019