jungheinrich banner
jungheinrich banner

 

DB Schenker etablerer CO2-neutralt logistikcenterDB Schenkers nye logistikcenter i Vaasa i Finland står færdigt i slutningen af året.

DB Schenker etablerer CO2-neutralt logistikcenter

Intet mindre end 276 solpaneler kommer oven på taget af DB Schenkers nye, CO2-neutrale logistikterminal i Vaasa, Finland

Under terminalen udnyttes jordvarmen via et 300 meter dybt borehul. Geo-, sol- og vandenergi er på den måde nøgleordene for DB Schenkers grønne investering på fire millioner Euro i byen Vaasa, Finland.

Den CO2-neutrale logistikterminal er selvforsynende med elektricitet, varme og afkøling.

- Det er vigtigt for os, at vi som virksomhed tager et ansvar for at passe på miljøet. Derfor har vi i DB Schenker koncernen besluttet, at når vi bygger nyt, forsøger vi at gøre det efter miljøets vilkår, fortæller Henrik Dam Larsen, administrerende direktør i DB Schenker Danmark, og fortsætter:

- 50 daglige, tunge transporter forsvinder gennem Vaasa med den nye placering af terminalen, hvilket er helt fantastisk for byen, som gerne vil være CO2-neutral i 2035.

Den CO2-neutrale logistikterminal står klar til slutningen af året, og det glæder salgs- og markedschef Kent Larsen, DB Schenker Danmark.

- Strategisk får vi en meget bedre placering øst for Vaasas lufthavn. Det forbedrer vores netværk, for vi kommer tættere på kunderne, så de kan få endnu flere fordele, siger han.

Logistikcenteret er på 3.200 kvadratmeter med en 1000 kvadratmeter stor hal og bygget i moduler, så terminalen kan udvides, hvis der opstår behov for det.

-hawin

 

Læs mere om lagerhoteller

20/12 2016