KHT udvider og effektiviserer lageret
K. Hansen Transport er med en ny hal klar til at hjælpe kunderne med fremtidens logistikudfordringer.

KHT udvider og effektiviserer lageret

Nyt lager med effektiv intern transport sørger for hurtig og optimal varehåndtering hos K. Hansen Transport. Det styrker virksomhedens konkurrenceevne i kampen om kunderne

Af Hans Windeløv

K. Hansen Transport bygger en ny hal og investerer i effektiv løsning af den interne transport.

De seneste år er det gået rigtigt stærkt for K. Hansen Transport. Ordrerne tikker ind, og flere og flere virksomheder og kunder har behov for logistikvirksomhedens lager- og transportydelser.

- Vi har haft stor vækst de seneste år, og kunderne oplever, at vore ydelser er med til at øge deres konkurrenceevne. Logistik er for alvor blevet et parameter, som handelsvirksomheder bliver målt på af deres samarbejdspartnere og kunder. Med en effektiv varehåndtering og levering just-in-time skaber vi værdi netop for de virksomheder, der har brug for det, siger salgs- og marketingchef hos K. Hansen Transport, Dan Krarup.

Smallere reolgange

Den nye hal på 5.000 kvadratmeter bliver bygget på matriklen i Vejen, hvor K. Hansen Transport i forvejen råder over 25.000 kvadratmeter lager samt administrationsbygninger.

- Det nye lager er 9,5 meter højt, og vi har monteret reoler på otte meters højde og har endvidere investeret i en smalgangstruck til pluk af varer i fuld reolhøjde.

- Smalgangstrucken gør det muligt at have endnu smallere reolgange, end vi har på det eksisterende lager. Med en bredde på gangene mellem reolerne på kun 135 centimeter kan vi dermed øge reolkapaciteten væsentligt samtidig med, at vi får hurtige og effektive pluk, siger Dan Krarup.

Han fortæller, at man i det nye lager råder over 7.500 pallepladser, og at det er varer fra kunder i både businessegmentet og i B2C-segmentet, som vil fylde lageret.

Logistikvirksomheden effektiviserer kunderne

- Vi har set mange eksempler på, at kunder med store markedsandele i Danmark flytter produktionen til udlandet. Blandt andet har vores nabo her i Vejen bygget en fabrik i Østeuropa.

- Uanset hvor disse virksomheder lægger produktionen, har man behov for at kunne distribuere sine varer hurtigt og effektivt både her i Danmark og hvor man nu ellers sælger dem. Her er vi altså blevet en central spiller i deres bestræbelser på at kunne levere lynhurtigt og sikkert til deres kunder, siger Dan Krarup.

K. Hansen Transport håndterer stykgods, pallegods, pakker og partigods af enhver art. Alt lige fra led-pærer, pap, byggematerialer, tunge reservedele til maskinindustrien og fashion og elektronik bliver hurtigt indlagret og forædlet, hvis der er behov for det.

På lageret er man klar til at plukke super effektivt, når ordrerne tikker ind. Alt efter varernes art er logistikvirksomheden klar til at distribuere med lastbiler, kranbiler, vans og bringer også tunge og svært håndterlige varer de sidste meter ud til kunderne med medbragte gaffeltruck, hvis behovet er der.

Kort reaktionstid

- Vi leverer dag til dag og er hurtige på aftrækkeren. Med den nye smalgangstruck er reaktionstiden blevet endnu kortere. Det betyder, at varerne bliver pakket hurgtigere på lastbilerne, så ordrerne bliver skibet afsted i et hurtigt flow. Det betyder, at vi faktisk kan opnå en større lageromsætning, forklarer Dan Krarup.

- I forbindelse med den nye hal og hele det nye setup har vi investeret i et helt nyt WMS. Det sikrer optimale lagerprocesser på hele lageret og kommer også til at spille sammen med løsningen med smalgangstrucken. På den måde styrker vi både indlagring og ordrebehandling med pluk, pak og afsendelse, og ud over at vi minimerer fejl, bliver vi endnu bedre til at tilbyde kunderne skræddersyede løsninger, siger Dan Krarup.

Nok en hal på tegnebrættet

K. Hansen Transport har store forventninger til udvidelsen af lageret. Det er dog ikke sikkert, at planerne om ekstra kvadratmeter stopper her. I terminalenden af den nye lagerbygning, hvor man modtager og afsender varerne, er der mulighed for at forlænge med 6.000 kvadratmeter mere.

- Går det, som vi forventer, kommer vi til at opføre en hal mere inden for overskuelig fremtid. Her bliver terminalområdet fælles for begge haller. Med en ny hal mere, får vi mulighed for at håndtere endnu flere varer og varetyper, nye og større kunder samtidig med, at vi skaber flere arbejdspladser, uddyber Dan Krarup.

Den nye hal blev klar i midten af februar.

 

 

 

 

15/3 2016