Fødevarebank og Brambles samarbejder mod madspild og sult
Danske CHEP bidrager med bl.a. viden om forsyningskæder
En tredjedel af de fødevarer, der produceres i verden, svarende til 1,3 milliarder tons går til spilde. Samtidig lider næsten 800 millioner mennesker af sult hver eneste dag.
Det viser rapporter fra FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), og den internationale nonprofitorganisation The Global FoodBanking Network (GFN), som i samarbejde med virksomheder har etableret fødevarebanker i mere end 30 lande, har netop indgået et treårigt partnerskab med logistikgiganten Brambles.
Virksomheden har afdelinger i over 60 lande, og i Danmark er kampen mod madspil og sult især vigtig for Brambles’ datterselskab, CHEP.
- Når man, som vi, har bæredygtighed og socialt ansvar som en fundamental del af vores forretningsmodel, er det skræmmende at 1/3 af alle producerede fødevarer går til spilde. Selvom vi i Danmark er rigtig langt fremme, er der stadig meget, der kan gøres, og det er noget, vi støtter op om – også lokalt. Derfor er jeg stolt over, at vi nu formelt er partner med Fødevarebanken, siger landechef i CHEP Danmark, Torben Lund.
CHEP vandt tidligere i år den prestigefyldte Red Dot Award for opfindelsen af en miljøvenlig, blå plastikpalle. I samarbejdet med Fødevarebanken om at reducere fødevarespild, sult og fattigdom vil CHEP gennem Brambles bidrage dels med sin viden om forsyningskæder, naturalier og frivillige, dels med donationer for at hjælpe med at finansiere GFNs arbejde gennem partnerskabet.
-lipe