Fuld kontrol over pakker på centrallageret

Fuld kontrol over pakker på centrallageret

På Solars automatiserede centrallager i Vejen sørger et avanceret distributionssystem for et effektivt flow og høj leveringssikkerhed

Centrallageret i Vejen er omdrejningspunktet for levering af varer inden for el, vvs og ventilation til Solars kunder og egne filialer i Danmark.

Over 215.000 artikelnumre er en del af sortimentet på centrallageret for at kunne dække de mange forskellige kunders behov. Ud over forsendelse af varer, har Solar også etableret et ekspeditionscenter på centrallageret, hvor installatørerne selv kan komme og afhente forudbestilte varer. På den måde kan Solar tilbyde sine kunder en hurtigere og mere effektiv levering af varer.

Dokumentation af forsendelses flow

Et vigtigt element i pakkernes flow er selve dokumentationen af, når en pakke forlader lageret. Når en kunde kommer og afhenter en pakke, er der behov for at dokumentere, at udleveringen rent faktisk har fundet sted. Hvis man undrer sig over, hvor en pakke er blevet af, skal man også kunne søge tilbage i historikken.

Derfor undersøgte Solar mulighederne for at lave digital dokumentation, som er langt hurtigere og mere effektivt under den daglige håndtering af pakker.

- Når en installatør kommer og afhenter en pakke, så skal der kvitteres for udleveringen. Den proces kan man håndtere ved hjælp af en underskrift på et stykke papir. Men vi er meget digitale i mange af vores processer, da vi har et behov for at være så effektive som mulige. Derfor var det også naturligt at implementere en digital stregkodeløsning til dokumentation af pakkeudleveringer, fortæller Kristian Duch, Director - Group Supply Chain / Group Transport hos Solar A/S.

Stregkodeløsning giver den rette digitale dokumentation

Kristian Buch har været med til at drive en bred vifte af digitale projekter med fokus på effektivisering hos Solar. I flere af projekterne er stregkodeløsninger et essentielt værktøj og en stor hjælp i den samlede løsning.

På baggrund af et eksisterende samarbejde omkring stregkode- og scannerløsninger faldt valget på Delfi Technologies, da Solar skulle vælge leverandør og finde den rette løsning til ’Proof of Delivery’ (PoD).

Solar valgte at implementere en løsning med mobile PDA’er, der med indbygget stregkodescanner og en online app installeret, giver mulighed for at foretage den digitale dokumentation, når udlevering af pakker finder sted. På den måde får Solar det nødvendige overblik over, at en pakke er ude af systemet og kan hurtigt og enkelt gå tilbage for at se den specifikke status på de enkelte pakker.

- I samme øjeblik en installatør får udleveret en pakke, scannes stregkoden på pakken, og der kvitteres for udleveringen. Der kunne også være tale om udlevering af en pakke til en kurer, som blot er booket til afhentning af pakken.

Med stregkodeløsningen får vi under alle omstændigheder registreret udlevering af pakker digitalt, og det giver os mulighed for at dokumentere hele processen, forklarer Kristian Duch.

Mulighed for at implementere løsningen på andre områder

Den digitale dokumentation giver værdi på centrallageret, hvor mere effektive processer er en af gevinsterne. I Solars egne filialer er der også mulighed for, at en kunde kan afhente varer i butikken i tilfælde af, at det ikke har været muligt at foretage levering – eller hvis det blot giver mere mening for kunden selv at afhente direkte i en af butikkerne. Her kunne det være oplagt at tage løsningen fra centrallageret og implementere ude i butikkerne, forklarer Kristian Duch:

- Med stregkodeløsningen får vi håndteret den nødvendige digitale dokumentation på vores centrallager. Vi kigger løbende på nye områder, hvor vi kan digitalisere processer, så vi kan hjælpe vores kunder til en endnu mere effektiv hverdag. Det kunne eksempelvis være i vores egne filialer, hvor en kunde også kan komme og afhente en pakke, hvor vedkommende måske arbejder på farten og det derfor ikke giver mening at få pakken leveret derhjemme eller i firmaet.

For Solar var det afgørende, at Delfi Technologies kunne tilbyde en online løsning med Android-baserede PDA’er, som både er robuste og hurtige. På den måde kan Solar tilgå en browser direkte fra enhederne.

- Med Android-løsningen kan vi være online hele tiden og foretage registreringer direkte i vores system. Det er en løsning, som gør os gearet til fremtiden. Samtidig hænger pris og kvalitet sammen – det gør naturligvis heller ikke noget, fortæller Kristian Duch.

-hawin

17/12 2018
  • Robotternes indtog på Vestkysten

    Robotternes indtog på Vestkysten

    logistikloesninger ›Til en af Danmarks største webshops - Med24.dk i Løkken - skal SystemTeknik Logistics (STL) og Geek+ levere en banebrydende automationsløsning som inkluderer 30 gulvrobotter gulvrobotter
  • Selvtænkede robotter er fremtiden

    Selvtænkede robotter er fremtiden

    logistikloesninger ›EU-projektet RoboSapiens vil give morgendagens robotter evnen til at tilpasse sig store og uforudsete ændringer i deres miljø – herunder arbejdet tæt med mennesker. Projektet ledes af Aarhus Universitet og med i det er Teknologisk Institut, som bl.a. har fokus på renovering af elektronik
  • Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

    Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

    logistikloesninger ›3D robot guidance platformen, Scape CoCreator kombinerer avanceret 3D Vision-teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter, og er designet til at forenkle robot-automatisering
  • Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    logistikloesninger ›I Orlando i Florida blev Molslinjen i nat dansk tid udråbt som vindere af Franz Edelman Award, der betragtes som "Nobelprisen i Operations Research”. Rederiet vandt prisen foran giganter som eks. tyske ALDI, American Airlines og McDonalds i Kina
  • Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    logistikloesninger ›De tre parter er gået sammen om at skabe en innovativ løsning, der strømliner lagerautomatisering og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer
  • ROBOTBRAG er klar med årets program

    ROBOTBRAG er klar med årets program

    logistikloesninger ›Under overskriften "Find din rute med robotter" inviterer Teknologisk Institut og DIRA Business danske virksomheder til den årlige robot-komsammen i Odense torsdag den 30. maj. Programmet byder på rådgivning, udstillinger og konferenceoplæg om robotter både på og udenfor fabriksgulvet
  • Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    logistikloesninger ›En innovativ plukkerobot der henter ordrer i lagergangene, en pakkemaskine der skræddersyr papemballagen til produkterne, og et AI-sprogstyringssystem til lagerets WMS var højdepunkterne inden for innovation, som blev hædret med Best Product-prisen på LogiMAT 2024
  • Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    logistikloesninger ›Transport og logistikvirksomheden har netop indgået aftale med robotvirksomheden Addverb. I juli flytter fem robotter ind i Greve, hvor de skal hjælpe med sortering af pakker på flere lokale ruter