Intralogistik på første klasse

Intralogistik på første klasse

Den 16. LogiMAT-messe slår alle rekorder allerede før den er begyndt. Aldrig har så mange internationale udstillere været samlet og aldring har der været så mange innovationer og lanceringer af verdensnyheder på ét sted

LogiMAT 2018 er da også en af logistikindustriens vigtigste platforme til lancering af den seneste udvikling. Et centralt tema for dette års messe er integrationen af ??moderne teknologier og materialer i fremtidssikre løsninger til udfordringerne fra Industri 4.0, Logistik 4.0, The Internet of Things (IoT) og tilhørende digitalisering.

Fra den 13. til den 15. marts 2018 er mere end 1.500 udstillere samlet på LogiMAT i Stuttgart. En fjerdedel af dem fra europæiske lande uden for Tyskland og andre steder i verden. Og der er rift om pladserne. I år lægger LogiMAT beslag på hele Stuttgart-messecenter, herunder den nye Hal 10.

- Det tidlige fokus på et af de vigtigste og mest innovative teknologi- og forretningssegmenter, flankeret af et innovativt udstillingskoncept, har sikret LogiMAT en vækst, så den er den førende platform for industrien.

Sådan beskriver Ulrich Kromer von Baerle, administrerende direktør for Landesmesse Stuttgart, den udvikling messen har gennemgået.

360 nye udstillere

Udstillingsområdet udgør 117.000 kvadratmeter. Her vil udstillere fra omkring 40 lande, herunder omkring 360 nye udstillere og mere end 50 leverandører fra Australien, Canada, Kina, Indien, Japan, Korea, New Zealand, Taiwan og USA udstille deres sortiment af produkter og løsninger der effektiviserer intralogistiske processer. Flertallet af udstillere benytter LogiMAT som en platform til at lancere deres nyeste innovationer og præsentere nye produkter for første gang.

- LogiMAT har etableret sig som årets intralogistik- processtyringsbegivenhed for udstillere og besøgende fra hele verden, opsummerer Peter Kazander, administrerende direktør for LogiMAT organisationsselskabet EuroExpo Messe-und Kongress.

Fremtidssikre løsninger

Det overordnede tema blandt alle udstillere handler om integrationen af ??moderne teknologier og materialer i fremtidssikre løsninger til de udfordringer, der er forbundet med Industri 4.0, Logistik 4.0, The Internet of Things og den tilhørende digitalisering.

- De fleste internationale udstillere præsenterer intelligente og innovative løsninger til de nuværende udfordringer inden for intralogistik. Mange af dem endda som verdenspremiere. De er drevet af digitaliseringen af ??forretningsprocesser og kravene til indsamling, behandling, filtrering og levering af digitaliserede data.

Det er data som er nødvendige til effektiv og mere automatiseret kontrol af processer inden for intralogistik og supply chain management, forklarer Kazander.

Førerløse maskiner

I Hal 1, 3, 5 og 7 udstiller leverandører af udstyr til varehåndtering, og systemudviklere deres seneste løsninger til effektivisering af varestrømme og det problemløse samspil mellem mennesker og maskiner eller robotter.

Der er omfattende nye og innovative shuttle-løsninger og kombinerede lager-  og ordrepluksystemer, designet til at reducere plukomkostninger. Kompakte komplette SMV-løsninger til automatiserede lagre til små komponenter bliver udstillet.

Herunder teknologi til varehåndtering, plukstationer og software, samt innovative førerløse maskiner til indlagring i og pluk fra reolsystemer. Derudover præsenterer leverandørerne nye softwarebaserede systemer til integreret montage og logistikplanlægning i 3D.

Modvægttruck, smalgangssystemer og gaffeltruck

Den igangværende udvikling af førerløse transportsystemer, supportsystemer og elektrificering, definerer udtillingsområdet for gaffeltruckproducenterne i Hal 9 og 10. Flere producenter bruger LogiMAT til at præsentere helt nye produkter inden for varehåndtering. LogiMAT er på den måde vært for premieren af nye modvægttruck, smalgangssystemer og gaffeltruck.

En kompakt 48-volt elektrisk sideloader til små operationer, en innovativ løfteudstyrserie med integreret NFC-sensor og serviceapp og nye pc og terminalløsninger til problemfri dataudveksling bliver også vist.

Parallelt med dette demonstrerer udstillerne den nyeste innovation inden for batteriteknologi for at kunne dække den stigende efterspørgsel på energieffektiv elektrificering af intern transport og varehåndtering.

- LogiMAT har etableret sig internationalt som en af de vigtigste messer for varehåndtering, siger Ken Dufford, Crown Vice President Europe, og opsummerer LogiMATs betydning for branchen.

Effektiv processtyring

En smart it-infrastruktur danner grundlaget for integreret informationsudveksling inden for intralogistik og supply chain management sammen med AutoID teknologier til kodning og dataindtastning.

I Hal 8 og 10 viser softwarefirmaerne deres seneste landvindinger og løsninger til fremtidssikker lager-, transport- og supply chain management med fuldt netværksudveksling af data. Ud over effektiv processtyring samt funktioner og algoritmer til intelligent filtrering og analyse af data, er der også fokus på applikationer og it-platforme i særdeleshed.

LogiMATs ledsagende program behandler aktuelle problemer og udviklingstendenser i detaljer med mere end 30 højt profilerede handelsfora, tre serielle live events, og vil inden for rammerne af Innovationsforumet være vært for mere end 40 specialforedrag om succesfulde praktiske løsninger.

- Igen i år finder de besøgende ikke et mere omfattende overblik over de produkter og løsninger, der i øjeblikket er tilgængelige inden for intralogistik, end i marts i Stuttgart, siger Kazander.

-hawin

 

6/3 2018
  • Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

    Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

    logistikloesninger ›Descartes Systems Group, med flere kontorer i Norden, opkøber Aerospace Software Developments (ASD). En irsk virksomhed, der leverer toldsoftware til logistikleverandører samt RFID-løsninger til luftfartslogistik.
  • Insektproduktion er et nyt forretningsområde for Sealing System A/S

    Insektproduktion er et nyt forretningsområde for Sealing System A/S

    logistikloesninger ›Leverandøreren af automatiserede end-of-line pakkelinjer i Skandinavien har sammen med den danske virksomhed ENORM Biofactory udviklet XIO - Intelligent Farming - et logistiksystem med datatracking til produktion af insektprotein
  • Nyt terminalområde i Københavns Lufthavn tager form

    Nyt terminalområde i Københavns Lufthavn tager form

    logistikloesninger ›Forleden var der rejsegilde i rå-huset med de kommende 60.000 nye kvadratmeter. Byggeriet bliver i syv etager og får i kælderetagen bl.a. etableret 2,5 km ekstra bagagebånd oven i lufthavnens eksisterende 10 km
  • Robotternes indtog på Vestkysten

    Robotternes indtog på Vestkysten

    logistikloesninger ›Til en af Danmarks største webshops - Med24.dk i Løkken - skal SystemTeknik Logistics (STL) og Geek+ levere en banebrydende automationsløsning som inkluderer 30 gulvrobotter gulvrobotter
  • Selvtænkede robotter er fremtiden

    Selvtænkede robotter er fremtiden

    logistikloesninger ›EU-projektet RoboSapiens vil give morgendagens robotter evnen til at tilpasse sig store og uforudsete ændringer i deres miljø – herunder arbejdet tæt med mennesker. Projektet ledes af Aarhus Universitet og med i det er Teknologisk Institut, som bl.a. har fokus på renovering af elektronik
  • Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

    Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

    logistikloesninger ›3D robot guidance platformen, Scape CoCreator kombinerer avanceret 3D Vision-teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter, og er designet til at forenkle robot-automatisering
  • Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    logistikloesninger ›I Orlando i Florida blev Molslinjen i nat dansk tid udråbt som vindere af Franz Edelman Award, der betragtes som "Nobelprisen i Operations Research”. Rederiet vandt prisen foran giganter som eks. tyske ALDI, American Airlines og McDonalds i Kina
  • Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    logistikloesninger ›De tre parter er gået sammen om at skabe en innovativ løsning, der strømliner lagerautomatisering og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer