Læs varebilen helt automatisk
Dematic præsenterer Dematic PackMyRide automatiseringssystemet, som er verdens første fuldautomatiske løsning til læsning af pakker. (Billede: Dematic)

Læs varebilen helt automatisk

Dematic præsenterer en fuldautomatisk løsning til læsning af varebiler. Dematic PackMyRide hedder det og Dematic forventer at det kan håndtere op til 80 % af alle pakker. Delsystemet bliver i øjeblikket afprøvet på DPD's distributionscentre i Nagold i Tyskland

Systemet fungerer ved at det henter pakker fra et eksisterende internt logistiksystem og flytter dem over på mobile reoler med en reolstabler.

Reolerne er konstrueret på en måde, så Dematics automatisk styrede lastbærere (AGV'er) kan transportere dem ind i varebilen helt automatisk.

Det reducerer ikke bare den fysiske belastning på chaufførerne, det reducerer også markant den tid, det tager at læsse varebilerne. Det forventes, at systemet vil kunne håndtere op til 80 % af alle pakker

Dematic, der er specialist i intern logistik, viste sammen med projektpartneren DPD en videopræsentation af Dematic PackMyRide-systemet på den seneste LogiMAT-messe.

- Dematic PackMyRide revolutionerer læsseprocessen for varebiler, og det er verdens første fuldautomatiske løsning inden for dette segment, siger Dr. Daniel Jarr, der er projektleder på PackMyRide-projektet. 

Automatiseringssystemet gør det muligt at læsse flere varebiler ad gangen, hvilket giver en markant øget produktivitet og effektivitet i pakkehåndteringen.

- Vores innovative koncept er ikke kun en ergonomisk gevinst for chaufførerne, det sparer også en masse tid, som giver generel værdi for logistikvirksomhederne, siger Daniel Jarr.

Manuel læsning af varebiler er en tidskrævende proces for logistikvirksomhederne, og det kan nu håndteres fuldt ud af det automatiserede system.

Thomas Steverding, Senior Group Manager for Process & Development i DPD i Tyskland, forklarer, hvorfor logistikvirksomheden valgte at deltage i projektet:

- Vores pakkesorteringssystemer er allerede stærkt automatiserede, men det sidste stykke af pakkens vej håndteres stadig manuelt i dag. Og nu viser Dematics innovative løsning for første gang, hvordan vi kan understøtte vores medarbejdere og lette deres arbejdsbyrde i dette trin af processen. Vi er rigtig glade for at få lov til at afprøve denne lovende løsning.

Systemet afprøves i øjeblikket på et af udviklingspartneren DPD's distributionscentre. Dematic PackMyRide modtager pakkerne fra det interne logistiksystem og transporterer dem til en scanningsenhed, hvor rumindhold, vægt og stregkode verificeres, så sorteringen bliver optimal.

Pakkerne opbevares derefter midlertidigt i Dematics sorteringstårn, inden de overføres til en rulletransportør i den ønskede rækkefølge. På dette punkt i processen skelner systemet mellem to typer af pakker, forklarer Daniel Jarr:

- Hvis der er noget galt med pakken, bliver den omdirigeret til manuel sortering.

Ellers læsses pakken over på en reolstabler, der bevæger sig langs en række mobile reoler, hvor den placerer pakken på den beregnede placering. Når en reol er fuldt læsset, kan den let tages fra systemet og transporteres manuelt til fragtbilen. Som alternativ tilbyder Dematic nu automatisk transport med AGV-system.

Dematic PackMyRide er ikke kun egnet til logistikvirksomheder, men kan også bruges i andre industrisektorer.

- Automatiseringssystemet er en innovativ mulighed for procesoptimering af det sidste stykke af pakkens vej i mange forskellige segmenter, siger Daniel Jarr.

Dematic kan ud fra specifikke krav udvikle en individuel løsning.

- Vi tilbyder systemet som en innovativ løsning, og vi er åbne over for at samarbejde om specifikke løsninger, siger Daniel Jarr.

-hawin

15/3 2019
  • Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    logistikloesninger ›En innovativ plukkerobot der henter ordrer i lagergangene, en pakkemaskine der skræddersyr papemballagen til produkterne, og et AI-sprogstyringssystem til lagerets WMS var højdepunkterne inden for innovation, som blev hædret med Best Product-prisen på LogiMAT 2024
  • Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    logistikloesninger ›Transport og logistikvirksomheden har netop indgået aftale med robotvirksomheden Addverb. I juli flytter fem robotter ind i Greve, hvor de skal hjælpe med sortering af pakker på flere lokale ruter
  • Kompakt og minimeret energikæde til skuffer mm.

    Kompakt og minimeret energikæde til skuffer mm.

    logistikloesninger ›Producenten af motion plastics, igus har til kabelføring i f.eks skuffer og udtræk af enhver slags udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede størrelse kan energikæden spare 30 procent af omkostningerne i applikationer med en lav grad af bevægelse
  • Opkøb skal styrke inits tilbud til life science industrien

    Opkøb skal styrke inits tilbud til life science industrien

    logistikloesninger ›Virksomheden Industrial IT & Automation - init - har købt danske Zatea, som leverer it-ydelser til automationsløsninger og produktionsforbedringer til f.eks fyldelinjer og farmaceutiske processer
  • R24 tiltrak over 4000 gæster fra hele verden

    R24 tiltrak over 4000 gæster fra hele verden

    logistikloesninger ›Efter tre dages velbesøgt robotevent i sidste uge konkluderer arrangørerne, at der i en branche præget af teknologiske opbrud, hård kamp om talenterne og sværere adgang til kapital stadig er brug for fysiske events, der bringer mennesker, viden og kapital sammen. Næste udgave, R-26, er allerede i kalenderen
  • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    logistikloesninger ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
  • Movu escala 3D bin shuttlesystem udråbt som 'Product of the Year 2024'

    Movu escala 3D bin shuttlesystem udråbt som 'Product of the Year 2024'

    logistikloesninger ›Læserne af det tyske logistikfagblad Materialfluss har kåret det automatiserede robotsystem til affaldsspande fra Movu Robots og stow Group som årets vinder i kategorien 'Plukketeknologi'
  • UR præsenterer sin nyeste cobot og uddeler legat på R-24

    UR præsenterer sin nyeste cobot og uddeler legat på R-24

    logistikloesninger ›Den danske producent og globale leverandør af kollaborative robotter, Universal Robots viser for første gang i Danmark den nye UR30 på den store internationale robotevent i Odense fra den 13. til den 15. marts. Og sammen med MiR vil virksomheden hylde en kvinde i tech-branchen