Nordjysk væksteventyr efter tysk opkøb

Nordjysk væksteventyr efter tysk opkøb

Ordre fra en af verdens største FMCG-producenter understreger de gode takter hos leverandøren af logistikløsninger, Riantics

Befolkningstallet stiger i hele verden, og det samme gør forbruget og flowet af fødevarer - og produkter - generelt. Det stiller store krav til logistikken, og her kommer de automatiserede logistik- og lagerløsninger ind i billedet.

I Nordjylland ligger en af verdens førende aktører inden for feltet. En lille spiller, der har indtaget verdensmarkedet med store ambitioner, patenterede løsninger og nordjysk vedholdenhed. Det har man bemærket i branchen, og Riantics blev i sommeren 2016 opkøbt af tyske Körber AG.

Massive investeringer i virksomheden har resulteret i et turn around med lyse fremtidsudsigter. Virksomheden ligger i nordjyske Arden, men perspektiverne er internationale, og vækstmålet hedder svimlende 86% for 2018.

Riantics har netop lukket en ordre i USA på et betragteligt, tocifret millionbeløb med verdens tredjestørste producent af de såkaldte Fast Moving Consumer Goods.

Kunden har fra første færd været tiltrukket af de innovative og kundetilpassede løsninger, Riantics tilbyder. Via to mindre projekter til samme kunde, som allerede er under installation i England og Frankrig, har Riantics kvalificeret sig til den nye, vigtige ordre.

For Riantics er ordren skelsættende, da den er startskuddet til kundens planer om at investere i Riantics’ automatiseringsløsninger i USA fremover. Her beløber potentialet for samarbejdet sig til et trecifret millionbeløb.

Fra første møde med kunden og frem til kontrakten har intet været overladt til tilfældighederne. Area Sales Manager Klaus Waenerlund Kristensen fortæller om processen:

Area Sales Manager Klaus Waenerlund Kristensen.

- Vi har i 18 måneder arbejdet meget fokuseret og i tæt samarbejde med kunden for at få denne ordre i hus. Behovet hos kunden har udviklet sig undervejs, efterhånden som vi fik afdækket flere muligheder for optimering. Der er tale om en stand-alone løsning koncentreret omkring Riantics’ Layer Picker, indeholdende palletransportsystemer og fuldautomatiske pallekraner til indlagring af produktpaller.

- Løsningen optimerer flowet og produktiviteten hos kunden betragteligt og er skaleret til vokseværk i en branche i stor fremdrift. En af de største udfordringer hos kunden er, som hos mange lignende virksomheder, at skaffe kvalificerede medarbejdere til lagerarbejdet - men også en begrænsning i de fysiske rammer har definitivt skabt behovet for en automatiseret løsning.

Ordren fra den amerikanske gigant er en vigtig milepæl for Riantics, og den viser i høj grad værdien og styrken i det tyske ejerskab. CEO Hans-Henrik Jensen uddyber:

CEO Hans-Henrik Jensen.

- Vi har hele tiden været markedsledende inden for layer picking med vores patenterede system. Men parløbet med Körber Logistics Systems og organisationens mange datterselskaber og videns hubs, er benzinen i den motor, der driver Riantics frem i førerfeltet nu.

- Den seneste ordre fra USA er et godt eksempel på en kunde, der ikke kun kigger på den løsning, de køber, men også har øje for vores bagland og de muligheder, vi kan tilbyde på sigt. Med Körber-organisationen køber man sig også en sikkerhed for ”state-of-the-art” løsninger og den nyeste digitale know-how; alt det der er indbegrebet af Industri 4.0.

Næste skridt på vejen for Riantics er etablering af en afdeling i Pittsburgh i delstaten Pennsylvania, USA, i september, og der er fortsat store vækstambitioner i den hjemlige afdeling, hvor en massiv rekrutteringsindsats allerede er iværksat.

-hawin

 

FAKTA OM RIANTICS

Riantics A/S (tidl. Univeyor / Qubiqa) er leverandør af intelligente og skræddersyede løsninger inden for logistik og automatiserede lagerløsninger. Virksomheden er i Skandinavien kendt for sine unikke logistikløsninger og -systemer leveret gennem snart 40 år. Uden for Skandinavien er Riantics især kendt for den patenterede Layer Picker, som automatiserer de-palleteringen af varer i distributionscentre verden over. Riantics er ejet af den tyske teknologikoncern Körber AG og har pt. 125 ansatte i Danmark.

29/6 2018
  • Selvtænkede robotter er fremtiden

    Selvtænkede robotter er fremtiden

    logistikloesninger ›EU-projektet RoboSapiens vil give morgendagens robotter evnen til at tilpasse sig store og uforudsete ændringer i deres miljø – herunder arbejdet tæt med mennesker. Projektet ledes af Aarhus Universitet og med i det er Teknologisk Institut, som bl.a. har fokus på renovering af elektronik
  • Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

    Scape Technologies lancerer Scape CoCreator

    logistikloesninger ›3D robot guidance platformen, Scape CoCreator kombinerer avanceret 3D Vision-teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter, og er designet til at forenkle robot-automatisering
  • Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    Molslinjen vinder prestigefuld pris for AI-styret lastesystem

    logistikloesninger ›I Orlando i Florida blev Molslinjen i nat dansk tid udråbt som vindere af Franz Edelman Award, der betragtes som "Nobelprisen i Operations Research”. Rederiet vandt prisen foran giganter som eks. tyske ALDI, American Airlines og McDonalds i Kina
  • Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    Siemens, Universal Robots og Zivid præsenterer totalløsning til plukkeopgaver

    logistikloesninger ›De tre parter er gået sammen om at skabe en innovativ løsning, der strømliner lagerautomatisering og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer
  • ROBOTBRAG er klar med årets program

    ROBOTBRAG er klar med årets program

    logistikloesninger ›Under overskriften "Find din rute med robotter" inviterer Teknologisk Institut og DIRA Business danske virksomheder til den årlige robot-komsammen i Odense torsdag den 30. maj. Programmet byder på rådgivning, udstillinger og konferenceoplæg om robotter både på og udenfor fabriksgulvet
  • Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    Best Product-prisen uddelt på LogiMAT

    logistikloesninger ›En innovativ plukkerobot der henter ordrer i lagergangene, en pakkemaskine der skræddersyr papemballagen til produkterne, og et AI-sprogstyringssystem til lagerets WMS var højdepunkterne inden for innovation, som blev hædret med Best Product-prisen på LogiMAT 2024
  • Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    Nye robotter til Brings logistikcenter i Greve

    logistikloesninger ›Transport og logistikvirksomheden har netop indgået aftale med robotvirksomheden Addverb. I juli flytter fem robotter ind i Greve, hvor de skal hjælpe med sortering af pakker på flere lokale ruter
  • Kompakt og minimeret energikæde til skuffer mm.

    Kompakt og minimeret energikæde til skuffer mm.

    logistikloesninger ›Producenten af motion plastics, igus har til kabelføring i f.eks skuffer og udtræk af enhver slags udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede størrelse kan energikæden spare 30 procent af omkostningerne i applikationer med en lav grad af bevægelse