Intelligente læsseramper
Er køretøjet en stor lastbil, skubbes hele læsserampens tredelte fremføring ud og danner dermed en bro på to meter i bredden med en maksimal belastning på 60 kN.

Intelligente læsseramper

Hörmann har udviklet en læsserampe, som kan tilpasses til det køretøj som afhenter eller leverer varer på lageret eller terminalen

Der handles i stigende grad på nettet, og det øger behovet for et fleksibelt fragtsystem, der kan håndtere den daglige udveksling af mange forskellige typer af produkter og services.

Hörmann udvider nu deres logistikprogram med en fleksibel læsserampe, HTLV-3, der egner sig til steder med krav om hurtig og effektiv vareudveksling.

Hurtig af- og pålæsning

Hörmann har udviklet et docking system med elementer, der er nøjagtigt tilpasset hinanden og er bygget til at kunne håndtere den travle trafik i logistikbranchen.

Den stationære læsserampe HTLV-3 fra Hörmann er udviklet med en særlig fremskydelig læssebro, der nemt udligner højdeforskellen mellem køretøj og læsserampe.

Det betyder, at læssebroen kan tilpasses en lang række forskellige typer af køretøjer på ét og samme sted.

Er køretøjet en stor lastbil, skubbes hele fremføringen ud og danner dermed en læssebro på to meter i bredden med en maksimal belastning på 60 kN.

Er det et mindre køretøj, der kører hen til rampen, kan medarbejderen med blot ét klik på styringen skubbe den midterste fremføring ud, mens sidestykkerne forbliver i låst position. Denne position klarer alene en belastning på op til 20 kN.

Sikkerheden på plads

- Én af de største besparelser i logistikbranchen er et effektivt dockingsystem, der passer til alle situationer. Hidtil har chauffører været nødt til at vente på, at en læsserampe, der matchede deres køretøj, blev ledig ved varehallen.

Med en fleksibel løsning er det ligegyldigt, om køretøjet er en lastbil eller en varevogn, der nærmer sig rampen. Læssebroen kan tilpasses dem begge, og tidsforbruget ved af- og pålæsning kan reduceres, fortæller Lars Mikkelsen, salgschef i Hörmann Danmark AS.

Læsserampen HTLV-3 opfylder de europæiske sikkerhedskrav under standarden EN 1398. Et intelligent hydraulisk system sørger for den nødvendige vægtkompensation for at aflaste eksempelvis mindre varevogne.

Læsserampen HTLV-3 følger desuden den bevægelse, der sker, når varevognens lad tynges ned under pålæsning.

-hawin

 

 

 

 

 

22/9 2015