Axcels gruppe af industrielle IT- og automationsvirksomheder får navnet InitFrederik Klinge, Group Chief Business Development Officer. Mikael Nilsson, CEO Acobia. Henrik Jensen, Group CEO. Fra venstre siddende: Ingeborg Kristiansen, Group CFO. Knut Akselvoll, Chairman.

Axcels gruppe af industrielle IT- og automationsvirksomheder får navnet Init

Den 24. januar blev Init lanceret som fremtidigt navn for Axcel’s gruppe af Industrielle IT- og automationsvirksomheder, hvorfor de ni virksomheder i gruppen, foruden deres nuværende navne, også vil være ”part of Init”

Init har en klar ambition om at være den foretrukne samarbejdspartner for virksomheder, der fokuserer på optimering, digitalisering, sikkerhed og grøn omstilling af deres produktionsmiljøer.

Unikt for Init er gruppens 400 højt kvalificerede medarbejdere, der har dyb teknisk indsigt og procesforståelse indenfor en række udvalgte industrier, herunder bl.a. pharma, forsyning, fødevarer, infrastruktur, marine og vedvarende energi.

Init vil med 23 kontorer fortsat have fokus på at være tæt på kunderne, men samtidig investere i samarbejde og vidensdeling på tværs, for derigennem at skabe et endnu stærkere fagligt miljø til glæde for både medarbejdere og kunder.

Gruppen vil desuden investere i nye teknologier og løsninger, så Init’s medarbejdere også fremadrettet kan være med til at sætte dagsordenen for fremtidens industrielle IT og automationsløsninger.

- Vi ser store fordele for vores kunder og medarbejdere ved at opbygge nordens førende industriel IT- og automationspartner med fokus på bæredygtige og intelligente løsninger, samt ny teknologi. Vi oplever en høj efterspørgsel på vores løsninger og er stærkt positioneret til at vokse i fremtiden. Vi har det seneste år samlet de allerbedste virksomheder i branchen, og står allerede stærkt med en samlet omsætning på DKK 500 millioner og 400 medarbejdere, siger Henrik Jensen, CEO i Init. 

Han fortsætter:

- Axcel har stor erfaring med udvikling af nordiske selskaber og med Axcel ombord har vi sat turbo på vores igangværende udviklingsagenda.

Christoffer Müller, partner hos Axcel, fortæller, at man tror på Init som en fremtidig vinder i en attraktiv branche, fordi der er et betydeligt potentiale for kunder og medarbejdere netop ved at skabe en større nordisk gruppe.

- Vi glæder os over partnerskaberne med førende IT- og automationsvirksomheder, samt dygtige og dedikerede medarbejdere, der i dag kommer endnu mere i familie med hinanden, eftersom alle får fælles efternavn, nemlig ”part of Init”.

-hawin

Om Init
Bag Init står virksomhedsejere, medarbejdere og kapitalfonden Axcel. Init blev i januar 2022 etableret som Nordic Automation Partner med fusionen af danske Picca Automation og PD-Automation, og tæller i dag herudover svensk-norske Acobia og de
danske virksomheder Logimatic, AN Group, Inuatek, 3Tech Automation, ProjectBinder, MBB Consult og svenske Martensson Consulting.

Gruppen leverer innovative og langsigtede industrispecifikke IT og automationsløsninger til en bred vifte af produktionsvirksomheder i Skandinavien og udlandet. Gruppen består i dag af mere end 400 højt kvalificerede/specialiserede
medarbejdere fordelt på mere end 23 kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Spanien og Serbien. Læs mere om Init på initgroup.io


Om Axcel
Axcel blev grundlagt i 1994 og er en nordisk kapitalfond med fokus på investeringer i mellemstore virksomheder med en bred base af både nordiske og internationale investorer. I løbet af de seneste 25 år har Axcel rejst seks fonde med samlede kapitaltilsagn på 2,8 mia. euro. Fondene har samlet foretaget 64 platformsinvesteringer med mere end 150 tilføjelsesinvesteringer og 48 exits. 
25/1 2023